Kličko: Učinit ćemo sve da organizacija Eurosonga 2017. bude na visokoj razini

Podijeli na Facebook Twitter
badische-zeitung.de

Ukrajina je sinoć slavila na 61. Eurosongu, a Jamalina pobjeda danas je glavna tema u ovoj istočnoeuropskoj zemlji. Oglasio se i gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko.

– Glavni grad Ukrajine već je počeo s pripremama za Eurosong 2017. Nevjerojatno sam ponosan na Jamalu i zahvalan joj za pobjedu. Ta pobjeda je jako važna za sve nas. Učinit ćemo sve da pripreme za naredni Eurosong prođu u najboljem redu i da organizacija bude na najvišoj razini. Već smo krenuli s pripremama – izjavio je Kličko.

Dodao je da se lokalne vlasti trebaju fokusirati na pružanje pristojne infrastrukture, smještaja za posjetitelje i sigurnost u Kijevu za potrebe narednog Eurosonga.

Kličko je kao jednu od mogućih lokacija održavanja Eurosonga 2017. naveo Olimpijski stadion izgrađen 1923. godine. Renoviran je 2011. godine za potrebe Europskog nogometnog prvenstva. Kapacitet mu je 65 400 sjedećih mjesta. Stadion ima i mogućnost potpunog pokrivanja, što je jedan od uslova za mjesto održavanja Eurosonga.

Komentara 28

 1. @deadpool hahahaha Njemačka daaa, čuo sam Nijemci su dosta ljuti zbog slabog plasmana. A mene baš briga, imali ste Gregorianse koji bi koliko toliko napravili bolji nastup i prosli bolje ali ne, vi hocete mezimicu sa dosta ravnom pjesmom, eh ljutite se sad.

 2. @endlessly točno tako.To što jedna članica žirija tvrdi da je krivo glasala jer nije razumjela upute nije nikakav uvjet za promjenu rezultata.Najbolje da sad svi shvate da su krivo izglasali i da je pobjednica zapravo Njemačka.

 3. @escfan jesi ti navalio s tim clancima. Vidjeli smo svi o cemu se radi i ono sto mislimo jeste da je potpuno nerealno i bilo bi nepravedno ocekivati da se objavljeni rezultati promijene jer bi onda i druge manipulacije nastetile ozbiljnosti takmicenja i ne vode nikuda.

 4. @sasha
  @endlessly
  Jamala je nova kraljica eurosonga. Zelio sam joj pobjedu jos sod nacionalnog izbora. Osvojila me karizmom, pjesmom, glasom i emocijom. Kolko god da su favoriti bili rus i australka, ja sam nekako ocekivao i armenku, jedino sam Jamali htio bas najiskrenije da pobjedi. Nakon prvotnog soka sto je Nina ostala nezamjecena, njena pobjeda me jako razveselila. Skakao sam od srece kao malo dijete. Unatoc tome sto mojoj ekipi nije nesto, meni je bila i ostat će vrh ovogodisnjeg eurosonga. 🙂

 5. Slažem se s @endlessly. Znamo jako dobro što znače službeni rezultati (i oni su objavljeni na eurovision.tv), a ne neka tamo sa strane stranica koja se poziva na natpise u medijima i za čiju stranicu pišu fanovi – bez obzira koliko kvalitetna ili ne ona bila.

 6. Mislim da su to ciste manipulacije i gluposti. Sad sam pogledao ziriranje doticne i stoji kao i prije na zvanicnoj stranici… i ono sto je zanimljivo, ta gospodja je popunila listic tako da su favoriti na pocetku i na kraju, odnosno nema favorita u sredini. Sto daje prostora za manipulaciju koju sada neko vrsi kako bi pokusao omalozavati pobjedu Ukrajine. Sramotno.

 7. @punktelosdurchdienacht Da je netko to sam htio uređivat ne bi si siugrno dao ovoliko truda, plus napisao bi da je Australija pobijedila ako mu je u cilju da Ukrajina ne dobije. Uostalom, nitko nije brisao to već 2 sata tako da je istina.
  ”The day after the final had come to its conclusion it was revealed that one of the Dansih jury members, Hilda Heick, ranked the songs in the direct opposite order from what she actually intended to do. The issue was taken care of and Heick gave out her real points. This affected the Danish jury points; Australia should’ve been given 12 points instead of 10, the Netherlands should have scored 10 points instead of 7, Sweden should’ve been given 7 points instead of 4, Spain should’ve scored 5 points instead of just 1, Russia and France should’ve scored 3 and 2 points respectively instead of recieving nothing, Israel should’ve scored 4 points instead of 2, and Lithuania should have scored just 1 point instead of 5. The United Kingdom and the Ukraine falls out of the Danish top and are thus not scoring any points. On whole, the results were not affected, but the margin between Australia and Ukraine decreased from 23 points to just 9.”

 8. Pa to da, ali da Ukrajina izgubi još 9 bodova je poprilično nemoguće jer bi to dovelo cijelo natjecanje u pitanje.

 9. Tako nešto se ne može dogoditi jer se ne može pouzdano dokazati da ona nije razumjela upute i da nije posrijedi neka manipulacija.Što je izglasano, izglasano je.Nema nikakve drame.

 10. Ne daj Bože da bude na tako ogromnom stadionu! Ne vjerujem da će se to realizirati, neka bude dvorana s 12 000 do maksimalno 15 000 gledatelja i to je sasvim u redu.

 11. Mislim da su malo previše zagrizli s tim da će imati love za sve uvjete na tom stadionu. Nije to samo tako lako napuniti stadion tri večeri za redom i osigurati rasvjetu i sve ostale tehničke uvjete.

 12. ovo ko dizeldorf jeeeeeeeee
  samo da se maknemo od mali švecki dvorana
  to je ka da mi organiziramo u domu sportova

 13. Da, taj stadion je definitivno najbolja lokacija.Ma Ukrajina će to odlično odradit, ja nemam sumnje da će se i EBU pobrinuti za to.

Odgovori