Kojeg Sanmarinca gledamo u “1in360”? Finale španjolskog izbora prije finala OT-a

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Točno tri dana ostala su do otkrivanja prve pjesme Eurosonga 2018. Sutra u Kongresnoj palači u Tirani započet će trodnevni program Festivali i Këngës 2017, no anketa za Vašeg favorita će biti otvorena tek u subotu u najavi kad objave sve finaliste. Dotad, saznajte novosti s Apenina i Pirineja.


 SAN MARINO

Sanmarinska televizija SMRTV odabrala je ime sretnog dobitnika trećeg wildarda internetskog natjecanja 1in360. Naime, predstavnici te televizije imali su pravo na odabir jednog sanmarinskog izvođača koji će nastupati u natjecanju, a on je Irol MC. Još otprije, svoje wildcardove su dobili Finkinja Emma Sandström i Talijan Giovanni Montalbano. Sad je na redu stručni žiri koji će odabrati sedmero od tisuće kandidata koji su se prijavili na natjecanje.

Službenog predstavnika San Marina trebali bismo dobiti u veljači.


 ŠPANJOLSKA

Španjolska televizija RTVE u potrazi je za pjesmama za natjecatelje svog talent šoua Operación triunfo 2017/2018! Nakon što su prije nekoliko dana predstavnici te televizije i službeno potvrdili da će španjolskog predstavnika za Eurosong 2018. birati preko ponovno pokrenutog OT-a, danas su objavili nove detalje vezane uz ovaj izbor. Iako je službeno finale OT-a zakazano za 22. siječnja, RTVE odlučila je da će koji dan (ako ne i tjedan) prije tog finala petero najboljih učenika ove sezone biti u specijalnoj TV emisiji u kojoj će izvesti pjesme skladane samo za njih. Vokalni treneri koji s njima rade od listopada ove godine, dobit će na uvid pjesme te će među sobom odlučiti koji će natjecatelj dobiti koju pjesmu, a najbolji izvođač i pjesma bit će odlučeni zahvaljujući glasovima televotinga. Tehnički, ovo znači da pobjednik OT2017/2018 neće nužno biti španjolski predstavnik u Portugalu.

S obzirom da se donedavno OT2017/2018 slabo prati na našem sajtu, vrijedi spomenuti kako svaki tjedan natjecatelje ocjenjuje četveročlani žiri u sastavu Mónica Naranjo (pjevačica i producentica), Joe Pérez-Orive (marketinški direktor), Manuel Martos (glazbeni producent) i gost tog tjedna (npr. prije tri tjedna u žiriju je kao gošća sjedila Pastora Soler). Vokalni treneri i panel nominiraju pjevače koji su bili najlošiji u tom tjednu prema njihovom mišljenju, nakon čega publika izbacuje onog s najmanjim brojem glasova. U natjecanju ostali su ovi natjecatelji:

 • Agoney
 • Aitana
 • Alfred
 • Amaia
 • Ana Guerra (Ana War)
 • Cepeda
 • Miriam
 • Nerea
 • Roi

Komentara 1

 1. Ovaj Sanmarinsko čudo mi izgleda kao neka namještaljka, ne znam zašto. Valjda jer sve nekako teče previše glatko? Lol.
  Španci će valjda kroz OT odabrati dobrog izvođača, mislim obično u tim talent emisijama na kraju bude pobjednik koji ima iole sluha i kome slon nije prdnuo u uho; tako da ja bih se radije sad brinuo za pjesmu i okupio dobar tim španskih kompozitora i tekstopisaca da sastave prstojnu pjesmu dostojnu Španije.

Odgovori