Lake Malawi za Češku na Eurosongu 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Anežka Horová

Jedan od najneobičnijih nacionalnih izbora danas je objavio svoje konačne rezultate. Na konferenciji za novinare, češka televizija objavila je kako je pobjedu na ovogodišnjem Eurovision Song CZ odnijela grupa Lake Malawi s pjesmom Friend of a Friend. Drugo mjesto podijelilo je troje izvođača, a to su Jakub Ondra, Pam Rabbit i Barbora Mochowa.

U međunarodnom žiriju ove godine sjedili su prošlogodišnji predstavnici Irske (Ryan o’Shaughnessy), Islanda (Ari Oláfsson), Mađarske (AWS), Estonije (Elina Netšajeva), Švicarske (ZiBBZ), Danske (Rasmussen) i Austrije (Cesár Sampson), te natjecatelji s Eurosonga 2017. (JOWST iz Norveške i Alma iz Francuske) i 2016. (Ira Losco iz Malte). Dodatni žiri ove godine, bio je onaj međunarodnih fanova, koji su mogli glasovati putem službene eurovizijske aplikacije. Nakon glasovanja žirija, prvo mjesto podijelili su Lake Malawi i Barbora Mochowa, nakon čega su bodovi, po uzoru na Festival da Cançao Beoviziju, pretvoreni u novo bodovanje (12, 12, 10, 8, 6, 6, 4, 3). Na koncu, glasovi češke publike odlučili su konačnog pobjednika.

Inače, pred kraj objave rezultata, čelnik ČT-a najavio je za 2020. godinu televizijsko finale. Zainteresirani izvođači već mogu početi slati svoje prijave.

Konferencija za novinare – proglašenje pobjednika

Komentara 25

 1. Zvuci kao odbijenica the chainsmokersa.
  Dosadno, bezlično, nekarizmatično.
  Ono kad mi je Albanija 1. .
  Dovoljno o kvaliteti 4 pjesme.
  Ali dobro svake godine prvih nekoliko pjesama je jako loše tako da ne treba se toliko uzrujavati.

 2. Uopće mi nije dobra pjesma. Barborina pjesma je možda dosadnjikava, ali je barem slušljiva. Čak je početak podnošljiv no kad dođe refren, uši počnu krvariti. Najgora Češka pjesma još od 2009.

 3. Vise radio edit nego za eurosong. Ne znam sto ocekivati. Nisu opravdali ocekivanja pjesmom.

 4. MOJ TOP 4 ZA SADA:

  1. Španija🇪🇸
  2. Albanija🇦🇱
  3. Francuska🇫🇷
  4. Češka🇨🇿

 5. Nekako sam priželjkivao da Barbora pobijedi. Inače kada sam prvi put preslušavao pjesme češkog izbora ova mi je bila omiljena i bio sam u fazonu “Da to je jedina pjesma koja zvuči moderno pošaljite ovo molim vas…” . Ali poslije nekog vremena sam potpuno promijenio mišljenje. Prvih 30 sekundi ove pjesme mi se jako sviđaju i pjesma zvuči obečavajuće, ali onda se sve pokvari lošim refrenom. Pjesma ravna i ne izaziva nikakvo raspoloženje. Štoviše nervira me ono She’s only a friend of a friend of a friend. Sama pjesma zvuči jeftino. Ovo je po meni za zadnjih pet mjesta u polufinalu. (Ali ne za zadnje, to je rezervisano za Island) Jedina šansa da prođu u finale im je ako nastup bude woow, nešto kao nastup Švedske prošle godine, ali teško i to da se desi. Realno gledajući kada bi i Barbora pobijedila mislim da se opet ne bi kvalificirali u finale, završila bi kao Blackbird 2017. Ali bi makar poslali nešto kvalitetno i to bi bilo za respekt.

 6. Iznenađenje pa Barbora nije pobijedila. No dobro. Nekako ne mogu spojiti ovu pjesmom sa Eurosongom. Nikako. No dobro, za sve postoji prvi put.

 7. Jako čudna pjesma, bar meni… Počne ok pa wtf pa opet ok pa isto pa opet čudno pa dosada :/

 8. Teška dosada od pjesme. S Barborom bi bolje prošli, a ovako niti finale neće vidjeti. Do sada:
  1. Albanija
  2. Francuska
  3. Španjolska
  4. Češka

 9. Prošla godina je izgleda bila iznimka.. povratak u realnost.. bottom 5, u polufinalu..

  moj trenutni poredak:
  1. Španjolska
  ……..
  2. Albanija
  …….
  …….
  (lukina jama)
  ……..
  3. Češka
  ……..
  ……..
  (marijanska brazda)
  ……..
  4. Francuska

  Zasad mi esc 2019 ne djeluje previše obečavajuće.. :/

 10. Bravo Česi. Odličan izbor. Prva pesma od izabranih koja mi se baš sviđa.
  Moderno, simpatično i drugačije.

 11. Ne mogu reći da žalim za Barborom, kao da su i sami producenti bili svjesni koliko je pjesma ravna i uspavljujuća pa je spot snimljen u krevetu. U pjesmi “Friend of a Friend” ipak ima više života.

 12. Pa dobro ovo nije tako loše… ne… ovo je absolutno totalno loše…. kao da se ne radi o ESCu nego o nekom Disney Contest za curice koje su u sred puberteta…. Pjesma me podsjeća kao na 10 puta pogrijanu sarmu.. još jedna pjesma za piš pauzu!

Odgovori