Latvija je odabrala: Carousel ide u Izrael

Podijeli na Facebook Twitter
Supernova

Latvijska Supernova je okončana prije nekoliko trenutaka. U borbi između osam pjesama, u velikoj završnici konačnu je pobjedu odnio Carousel s pjesmom That Night. Odluka je ovo koju su zajedno donijeli članovi stručnog žirija nacionalne televizije Latvije i publika svojim glasovanjem.

Ono što je zanimljivo za reći svakako je činjenica da se u Latviji glasovalo telefonskim putem, putem SMS poruka, službene aplikacije ovogodišnje Supernove te posredno slušanjem na Spotifyu.

Čitatelji Eurosong.hr-a su najviše svojih glasova u našoj anketi dali Edgarsu Kreilisu i to 33%, dok je na drugom mjestu ostao Markus Riva sa 29% vaših glasova. Carousel je vaš treći favorit, a dali ste mu 14% glasova.

Latvijci se nadaju kako će im ovogodišnji izbor donijeti predstavnika koji će prekinuti seriju loših eurovizijskih rezultata. Naime, Latvija je zadnji put predstavnika u finalu Eurosonga imala 2016.

Hoće li se to promijeniti ove godine, doznat ćemo u svibnju kad u Tel Avivu počinje 64. natjecanje za najbolju pjesmu Europe.

Komentara 10

  1. dvije godine bez finala i nije serija loših rezultata, serija loših rezultata je ono šta ima Makedonija na primjer, ili što smo imali mi tamo od 2010 do 2013. nebitno, dakako. ovo nije toliko loše koliko sam ispočetka mislio, najviše jer sam se nadao pobjedi Edgarda, no što je tu je, sretno Latviji, ovo će biti class act, možda bljesnu možda flopnu

  2. Zanimljiv entry i nije to loše… ne može se reći dali će ovo biti flop ili top jer je sve moguće i ovisno o putovanju o publici koja će se uhvatiti telefona

  3. Meni je ovo divno. Zaljubio sam se. Ne zelim prognozirati ali meni se svida. Mozda i bolje da ne vidim tko je jos bio u konkurenciji.

  4. Meni se licno ovo jako svidja i jako je prijatno za slusanje. Ima smisao i neku lepotu za razliku od 90% dosadasnjih pesma. Tako da ko zna, mozda iznenadi nekim plasmanom.

  5. Jao Boze sta je ovo, nista od vas ni ove godine. Kad se samo sjetim da je jedna Aminata bila njihov predstavnik prije par godina. Sta se desilo???

  6. Ooj pored Edgarsa oni izaberu ovo. Mislim, ova pjesma zaista nije toliko loša, ali uopšte nije za Eurosong. To bi bilo isto kao da je Beti pobijedila prošle godine na Beoviziji sa Nema Te. Ako ovo prođe u finale ja ću postati novi kralj Engleske

Odgovori