Latvijsko vraćanje korijenima, Rumunji objavili “wildcardove”

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

 LATVIJA: Supernova se vraća starom formatu

Latvijska televizija LTV tijekom jučerašnjeg je dana objavila promotivni video za Supernovu 2019, kojim je ujedno objavljen datum početka. Kako su objasnili na TwitteruSupernova se vraća svojim korijenima, a to je format od dvije kvalifikacijske emisije, jednog polufinala i finala u kojem će nastupati četiri izvođača. Kako izgleda raspored, pogledajte ispod odlomka:

  • 26. siječnja – prva kvalifikacijska emisija
  • 2. veljače – druga kvalifikacijska emisija
  • 9. veljače – polufinale
  • 16. veljače – finale

Supernovi 2019 nastupat će šesnaest izvođača, a njihovih imena se možete prisjetiti na ovoj poveznici.


 RUMUNJSKA: Tko je dobio wildcard?

Idući vikend Rumunji će započeti sa svojim izborom za Eurosong Selecţia Naţională 2019. Kako je jedno mjesto u natjecanju ostalo upražnjeno zbog povlačenja Danna Bittmana, trebalo ga je popuniti s naknadno pozvanim izvođačem. Nešto prije ponoći, TVR je objavio kako su odlučili dati dva wildcarda!

Prva pozivnica pripala je Lindi Teodosiu, koja će u SN2019 nastupati s pjesmom Renegades, koju su napisali Jonas Thander, Rachel Suter i Frank Giustra.

Drugu izvođačicu s pozivnicom smo već spominjali na ovom portalu. Riječ je o pobjednici netom završene sezone rumunjskog X Factora Belli Santiago, koja će nastupati s pjesmom Army of Love, koju je napisala s  Alexandruom Luftom.

Preostalih izvođača možete se prisjetiti na ovoj poveznici.

Odgovori