Laura Bretan za Eurosong.hr: “Uspjeh dugujem majci”

Podijeli na Facebook Twitter
Laura Bretan/Instagram

Šesnaestogodišnja američko-rumunjska operna pjevačica Laura Bretan osvojila je srca cijelog svijeta pojavljivanjem u popularnom showu America’s Got Talent u kojem je uspjela doći do finala i zauzeti visoko šesto mjesto. Na audiciji je pred žirijem kojeg su činili neke od najslavnijih ličnosti poput Simona Cowella, Mel B i Heidi Klum, izvela slavnu operu Nesun Dorma i “oborila s nogu” sve pristune. Zbog svojih vokalnih sposobnosti zaradila je čak i Zlatni gumb, koji joj je osigurao mjesto među natjecateljima u live fazi natjecanja. Ipak, Europa ju je upoznala ipak nešto ranije u rumunjskoj verziji Got Talenta gdje je i pobijedila! Ove godine, Laura se nada još jednoj pobjedi, ali na nacionalnom rumunjskom izboru za pjesmu eurovizije poznatog i kao Selecţia Naţională.

Laura će titulu rumunjske predstavnice na Eurosongu pokušati zavrijediti s pjesmom Dear Father, koju će uživo predstaviti u drugom polufinalu natjecanja zakazanom za 10. veljače u gradu Aradu. Ukoliko prođe dalje, Lauru ćemo još jednom, zajedno s ostalih dvanaestero natjecatelja, imati priliku poslušati 17. veljače u finalu koje će se održati u glavnom gradu Bukureštu.

Trenutno si u Rumunjskoj veliki favorit za pobjedu. Kladioničari te također stavljaju na prvo mjesto. Stvara li ti to pritisak?

Pritisak postoji, ali je malen. Više sam uzbuđena nego nervozna. Dat ću sve od sebe!

Iako imaš samo 16 godina, već imaš zavidnu pjevačku karijeru. Kome najviše duguješ svoj uspjeh?

Sve dugujem svojoj majci koja je otkrila moj talent. Bez nje nikada ne bih došla ovdje gdje jesam.

Možeš li nam reći nešto više o pjesmi Dear Father s kojom ćeš se natjecati? Ima li ona za tebe neko posebno značenje?

Dear Father je posebna pjesma koja govori o odnosu mene i oca. Pjesma je posvećena upravo njemu.

Jesi li preslušala pjesme konkurentskih natjecatelja? imaš li favorita?

Da, preslušala sam ih nekoliko. Sve su posebne i jedinstvene na svoj način.

Ukoliko pobijediš i odeš za Tel Aviv, što možemo očekivati od tebe? Postoje li već sada neki planovi za scenski nastup i koreografiju?

Imamo neke ideje, ali bih ih zasada željela zadržati za sebe i sve vas iznenaditi kada za to dođe vrijeme.

Imaš li što za poručiti čitateljima našeg portala i tvojim obožavateljima?

Za sve čitatelje i moje predivne obožavatelje, hvala vam za vašu ljubaznost i podršku! Ovo mi mnogo znači i obećavam da ću dati najbolje od sebe u svemu što radim! Puno blagoslova.

Englesku verziju intervjua možete pročitati na ovom linku.

Redakcija Eurosong.hra se puno zahvaljuje Lauri Bretan na izdvojenom vremenu za ovaj intervju i želi joj sve najbolje u predstojećem natjecanju!

Komentara 2

  1. Ova pjesma uz odgovarajuću scensku prezentaciju može napraviti čudesa u Tel Avivu! Prva je u kojoj vidim pobjednički potencijal! 😀

Odgovori