Letelo perje na snimanju spota “The Dream”

Podijeli na Facebook Twitter
Eurosong.hr

Iako su HRT i ovogodišnji hrvatski predstavnik na Eurosongu Roko Blažević na društvenim mrežama najavili snimanje spota za pjesmu „The Dream“, kako saznajemo iz izvora bliskog hrvatskom eurovizijskom timu snimanje baš i nije prošlo u mirnom tonu.

Naime, kako saznajemo došlo je do svađe između autora pjesme „The Dream“ Jacquesa Houdeka i šefice delegacije Elizabeth Homsi zbog šuma u komunikaciji oko verzije pjesme koja će biti izvedena u Tel Avivu. Kako nam izvor navodi, HRT je organizatoru Eurosonga EBU-u prijavio da će Roko na velikoj pozornici izvesti pjesmu u potpunosti na hrvatskom jeziku, a da to nisu rekli i samom timu koji je već spremio poboljšanju verziju s Dore.

Nakon što su ušli u studio da snimaju spot i nakon prvih kadrova, eurovizijski tim HRT-a prišao je autoru i rekao kako to nije ta verzija koja se treba izvesto u Tel Avivu. Vidno uznemireni i u čudu ostavljeni Houdek je počeo vikati na sav glas da kako nije sramota da jedna državna televizija napravi takvu grešku i ne javi tu bitnu promjenu.

Kako su kod njega bila krila, naš izvor navodi da je perje letjelo po studiju i da Jacques, kao autor, ne dozvoljava da pjesma bude izvedena u potpunosti na hrvatskom jer su ogromna sredstva uložena u ovu verziju.

Što će se dogoditi na kraju, koja će verzija biti izvedena u svibnju ostaje pod upitniklm i hoće li HRT platiti veliku odštetu Europskoj televizijskog uniji zbog naknadne promjene već prijavljene verzije pjesme? Što se god dogodilo, mi ćemo biti tu da ispratimo razvoj događaja.

Za kraj, podsjećamo da pogledate u kalendar i vidjet ćete da je danas 1. travnja, odnosno Međunardoni dan šale, pa s toga – Aprililili. 😀

Komentara 21

 1. Ovo je vrh hehe… dobro ste me navukli a već sam u glavi imao kino o Žaku drama Queen 😉

 2. Izgleda da će ovo 2. polufinale trajati dosta kratko je već imamo 7 topova. 🙂 Još 5 osoba ima za poslati.

 3. Za one koji nisu vidjeli:
  Prema izboru 12 igrača igre Eurosong prije EUROSONGA ovo je
  konačni top10 abecednim redom za 1.polufinale
  ________________________________
  AUSTRALIJA
  BELGIJA
  BJELORUSIJA
  CIPAR
  ESTONIJA
  FINSKA
  GRČKA
  MAĐARSKA
  SLOVENIJA
  SRBIJA
  _________________________
  Nakon finala napisat ću osvrt i bodove za oba polufinala pa ćete biti upućeni tko je bio 4. tko 11.,a tko zaista nema šanse prema mišljenju igrača ove igre ući u finale.
  Glasanje za 2.polufinale (1,2,3,4,5,6,7,8,10,12) kreće 1.4.2019. u 18.00h. (nije striktno-možete i odmah poslati bodove.) Traje do 4.4.2019.18.00h iako ako skupimo od svih 12 igrača i prije bodove, i rezultati će doći prije. Sudjelovati u finalu smiju samo osobe koje su sudjelovale u 1.polufinalu. Tagirat vas svih 12 ne mogu jer i jučer sam pa se objava nije objavila (čeka odobrenje urednika,pa sam ju zato samo kopirao i istu poslao bez tagova.) Vjerojatno se ne smije velik broj ljudi tagirat u objavi.
  Za finale ću razmisliti,možda čak bude otvoreno glasanje gdje će svi bez prijave moći sudjelovati.

 4. Moram priznat dobra i dosta realistična šala. Da se ovo dogodilo, ne bih se čudio. Temperament je opasna stvar.

 5. Hahahhahaha koji ste vi carevi 😁 inace mi je prelud dan i nisma bas ni razmisljao ondatumu od jutros, ja se začitao i u fazonu sam jbt koji cirkus… 😁😂 kad ono…

 6. @iner-esc
  Po meni će Češka otvoriti prvo polufinale.
  Crna Gora bi mogla 2. Nastupati, 3. Slovenija i 6. Srbija.
  Što se tiče Hrv i Makedonije. Očekujem da će NMKD nastupati 12., a Hrvatska 15..

 7. Inače danas bi otprilike trebao izaći redni broj nastupa u polufinalima.
  Ovo je neko moje predviđanje:
  PF1 Crna Gora otvara polufinale, a Estonija nastupa zadnja

  PF2 Irska nastupa prva, a Norveška zatvara drugo polufinale

 8. Ja se ponadao da ovaj članak možda nije prvoaprilska šala, tj. da se HRT stvarno “zabunio” i prijavio hrvatsku verziju pjesme.

 9. Znala sam da je prvotravanjska fora čim sam vidjela naslov. Makar ne bi ovo bilo ni tako iznenađujuće i da je stvarna vijest hahah.

 10. Tik prije citanja objave procitao sam clanak na Wiwiblogs o novim pravilima na Eurosongu 2019. i zaista sam povjerovao😂😂 tako da mi ovo nije bilo toliko iznenađenje, ali sam u pocetku citanja clanka fakat to mislio

Odgovori