Litva odabrala: Fusedmarc ide u Kijev

Podijeli na Facebook Twitter
www.delfi.lt

Nakon dva mjeseca, 9 emisija i večerašnjeg trosatnog šoua, Litavci su napokon odabrali da će ih u Kijevu predstavljati Fusedmarc sa pjesmom Rain of revolution. O pobjedniku su odlučili publika i žiri u omjeru 50:50, dok su u slučaju jednakog broja glasova, prednost imali glasovi žiria. Kao interval act nastupili su, među ostalima, prošlogodišnji litavski predstavnik Donny Montell sa svojim novim singleom Screw Me Up i moldavski predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu Sunstroke Project. 

Kako je teklo glasovanje?

Pjevač Pjesma Bodovi (žiri) Bodovi (publika) Ukupno
Fusedmarc Rain of Revolution 12 12 24
Aiste Pilvelyte I’m Like a Wolf 8 10 18
Kotryna Juodzevičiute Love Shadow 10 7 17
Lolita Zero Get Frighten 4 8 12
Gabrielius Vagelis Feel Myself Free 7 4 11
Greta Zazza Like I Love You 6 5 11
Paula Let U Go 5 6 11

Na dan finala Litavci su ponovno odlučili zakomplicirati stvari te su uveli novi model glasanja. U glasanje je publike unesen maksimalan broj od 10 glasova po broju telefona pozivatelja, da bi se spriječilo falsificiranje glasova, dok su za žiri pripremili posebnu komplikaciju. Dvanaesteročlani žiri, koji se sastojao od mješavine nacionalnih i internacionalnih eksperata je dao svaki svoje ocjene, međutim svaki izvođač je nakon prezentiranja glasova publike nasumično izvlačio papire s ocjenama jednog člana žirija, dakle, od dvanaest računali su se glasovi samo od 7 članova žirija. U litavskoj nacionalnoj televiziji LRT kažu da je ovaj komplicirani sistem uveo zato da bi samo glasanje bilo napetije i transparentnije. Je li im pomoglo u odabiru, i hoće li Litavci ponoviti prošlogodišnji uspjeh ulaska u finale, saznat ćemo 11. svibnja.

Komentara 25

 1. Edo,
  u pravu si…hahaha….Toliki je kaos u pjesmi da jednostavno i ne stigneš detektirati što sve ne štima. Ko tajfun…

 2. @ivancavarswe
  Znaci, komentar ti je vrh! Evo nasmijao si me covjece pa ne mogu prestati se smijati… kako rece:”…sve se raskupusa u tisuću dijelova pa ko sta ulovi ulovi….Pa za ovo bi mogli jedino glasat pacijenti koji leže na psihijatriji…doduše nemali je takav broj,..” hahahahhaha… ali u sta se Eurosong pretvara, ne bi me iznenadilo da i ovo gledamo u finalu 🙂
  Ja u ovu zensku gledam i slusam je dok pjeva i vidim i cujem ne da nesto nije u redu, ali od tolikog haosa ne uspijevam da otkrijem tacno sta najvise nije u redu, a ne da mi se da je slusam nekoliko puta pa da otkrivam sta ne stima 🙂

 3. Meni ovo nije toliko grozno. Ako se pjesma zove “Rain of Revolution”, onda se od nje i očekuje da bude u skladu s nazivom tj. da zvuči barem malo “revolucionarno”. Ovo barem donosi nešto drugačije na Eurosong, za razliku od one izlizane, reciklirane pjesme iz prošle godine s kojom su se neopravdano visoko plasirali.

 4. Od 2014 neočekujem ništa “wow” od Litve
  Ovo će flopati i možda ostati u polufinalu

 5. @atase1 Je li to uopce pjevanje? 😀 Meni je to uvjerljivo sprd*a od pjesme…Ali uvijek mora bit neka nepjesma poslana na natjecanje,a ove godine je to Litva odlucila.

  Da je dobila max od publike i zirija?
  Tu nešt ne štima.

 6. Baš me refren podsjeća na neku jakoo poznatu pjesmu

  Moj 3. favorit nakon Grete i Paule

  Pjesma mi je sasvim oke, neznam zašto se nikome ovdje ne sviđa?! I ja se slažem da nakon toliko emisija izaberu i imaju relativno lošu pjesmu, ali da budemo iskreni, cijeli izbor je kvalitetom na nekoj srednjoj (lošoj) razini.

  Mislim da je pjesma dostojna finala, ali nebu prošla (bar nebi trebala, ima boljih pjesama u SF2)…i slažem se sa @blink da su precijenjeni, prolazili su u finale 2015. i 2013. kad su imali jednu od najlošijih i najiritantnijih pjesama svih vremena i to ne samo na esc-u…

 7. Kad toliko dugo nešto biraš, onda izabereš ovo.

  I oni na najgorim drogama ne bi glasovali za ovako nešto. Bez uvrede.

 8. Koja psihotična pjesma, bože dragi…Do refrena i ima neke kontrole, al onda buuuum…sve se raskupusa u tisuću dijelova pa ko sta ulovi ulovi….Pa za ovo bi mogli jedino glasat pacijenti koji leže na psihijatriji…doduše nemali je takav broj, ali ipak nedovoljan da Litvi pomogne za finale. Koji maraton od izbora da bi na kraju dobili ovakvu jednu blesavu pjesmu.

 9. Mislio sam da mi je Spanjolska najgora,al OVO??????? Pa ovo nije pjesma nego……

 10. UZAS !!!
  Imaju najduzi maratonski izbor od 3 meseca i sta su dobili ovo hahhaha ………….

 11. ove litvijance ne podnosim i užasne su im sve pisme šta su poslali… i precjenjeni do majke isusove… a ovo je još jedan u nizu šroteva šta su poslali. šrot pisma koja će uzest nekoj lipoj pismici misto u finalu

Odgovori