Litvu u Tel Avivu predstavlja Jurijus

Podijeli na Facebook Twitter
Eurovoix

Nakon trosatnog showa, publika i žiri u omjeru 50:50 odlučili su da će Litvu na Eurosongu u Tel Avivu predstavljati Jurijus s pjesmom Run With The Lions.

Zanimljiv je podatak da su i žiri i publika dali maksimalan broj bodova Jurijusu, štoviše svi natjecatelji su dobili isti broj bodova i kod publike i kod žirija.

Izvođač Pjesma Bodovi žirija Bodovi publike Ukupno bodova Plasman
Antikvariniai Kašpirovskio Dantys Mažulė 8 8 16 3-
Jurijus Run with the Lions 12 12 24 1.
Jurgis DID & Erica Jennings Sing! 7 7 14 4.
Jurgis Brūzga CTRL ALT DELETE 4 4 8 7.
Justina Budaitė-Junà Strength of a Woman 3 3 6 8.
Henry & Tommy Modrić  Neverpart 5 5 10 6.
Monika Marija  Light On 10 10 20 2.
Alen Chicco Your Cure 6 6 12 5.

Za potvrdu je li ova pjesma siguran putnik u Tel Aviv moramo još malo pričekati. Naime isti dan kada je večeras drugoplasirana Monika Marija odlučila povući svoju pjesmu Criminal s kojom je također prošla u finale Eurovizijos Atranke,  švedski tabloid Aftonbladet, optužio je večerašnjeg pobjednika Jurijusa da je u ožujku prošle godine 2018.  na Soundcloud stavio demo verziju pjesme Run With The Lions. Hoće li EBU imati problema s tom činjenicom, vidjet ćemo u narednim mjesecima.

Komentara 25

  1. U Litvi sam bila za MaNNazz – Blind Bird i do finala nisu dosli. Meni najljepsa pjesma od svih, a i jedina po mom ukusu na ovom izboru. Jurijusa nisam ni poslusala do danas, buduci da je pobijedio pa da mi se usi informiraju sam ipak poslusala i to do kraja. Ova pjesma mi se zapravo itekako svidja i uvjerena sam da ce dobro kotirati s ovim.
    Top 5:
    1. Ukrajina
    2. Albanija
    3. Slovenija
    4. Litva
    5. Rumunjska

  2. Koliko se samo pjesama objavi svake godine, znači nema šanse da bilokakva pjesma koju napišete ne liči u nekom dijelu svoje strukture na neku drugu već postojeću pjesmu, pogotovo u okviru istog žanra, a očigledno je da je ovo takmičenje u najvećoj mjeri pop muzike. Možemo pružati prst u doslovno svaku pjesmu ikada (ne samo na Evroviziji) jer negdje nekako postoji pjesma sa kojom dijeli neku sličnost u bar jednom dijelu, tako da ove optužbe da li je plagijat ili ne, prelaze svaku granicu dobrog ukusa. Nije bilo pjesme u ovoj sezoni da neko nije povikao da je plagijat. Fanovi Evrovizije su stvarno grozni.

  3. Ok je pjesma. A Moniku uopce ne zalim jer nije ni zasluzila ic u Tel Aviv, ne sa pjesmom koju je ostavila. Criminals je bila odlicnaa i vjerojatno bi pobjedila. Steta.

  4. Konkurencija manje, Litva si sama pucala u noge, da je ova pjesma predstavnik neke skandinavske države ostvarilo bi lijep rezultat, a ovako kao predstavnik Litve nije bas obecavajuce …
    Pitanje je samo sto ce EBU odluciti na kraju, osobno sam navijao za Moniku Mariju

  5. I toliko muke oko nacionalnog izbora da izaberu ovo čudo koje je na rubu regularnosti.. 😀 No, hajde – barem imaju košarku

  6. Jedini problem koji bi Jurijus mogao imati je javna objava pjesme prije 1 septembra, ali prije nekoliko dana je se izjasnila litvanijska radiotelevizija oko toga tako da sumnjam da će ga diskvalifikovati

  7. Daaaaaa. Jako mi je drago što je pobijedio, jer je zaista imao najbolju pjesmu od ponuđenih (ovu frazu govorim po treći put danas) i stvarno nisam očekivao da će pobijediti. Monikina pjesma je meni bila jako dosadna, a pjesma Criminals koju je povukla je bila dosta bolja.

  8. Opcenito mi se pjesme s litvanskog izbora nisu sviđale. Eventualno Monika Marija… tako da, tko god da je pobijedio, sasvim svejedno.

  9. Sve mi se više čini da će naš Roko u finale. Koliko god generična pjesma bila ima neki faktor puno veći od dosad ponudđenih. (izuzev Danske koja mi je jako slatka)

Odgovori