Logo Eurosonga podijelio fanove: “Je li ovo BH Eurosong 2002.?”

Podijeli na Facebook Twitter

Organizatori Eurosonga 2019. danas su javnosti otkrili vizualno rješenje loga za predstojeći Eurosong u Tel Avivu. Bez puno iznenađenja, logo se sastoji od stilizirane zvijezde, a već po objavljivanju na forumima se povela žustra rasprava oko njegove originalnosti i estetske vrijednosti.

“Izgleda poput loga za loš talent show !”, tvrde neki forumaši, dok drugi kažu kako je ovogodišnji logo “potpuno drugačiji, retro i zanimljiv”. Kako se ovogodišnje izdanje Eurosonga održava pod krilaticom “Usudi se sanjati”, čini se da su i organizatori s nešto više hrabrosti pristupili osmišljavanju loga koji se uveliko razlikuje od onih koje smo imali prilike vidjeti na nekoliko zadnjih izdanja europskog omiljenog televizijskog showa.

Ipak, neki postavljaju i pitanje je li eurovizijski svijet logo sličan ovom već vidio, i to 2002. na nacionalnom izboru BiH za Eurosong. Naime, dizajneri BHRT-a su se također “poigrali” trokutima, zvijezdom i bojama, a ima li tu stvarno sličnosti prosudite sami.

Foto: EBU/KAN

Podsjetimo, na logu Eurosonga u Tel Avivu radile su dvije agencije – Awesome Tel Aviv, koja je razvila i slogan, te Studio Adam Feinberg (ST/AF).

Komentara 3

  1. Ima slicnosti,ali sad da je potpuno iskopirano nije.Mislim da je vec polako ponestalo inspiracije svima,pa da se malo vratimo u bolje,stare dane. 🙂

Odgovori