Luna i Bojan predstavljaju izvođače “Dore 2019.” (1)

Podijeli na Facebook Twitter

Nakon jučerašnje najave, vrijeme je za prvi u nizu od osam nastavaka predstavljanja izvođača Dore 2019. Na redu su dvije izvođačice, od kojih jedna već ima određeno iskustvo s Eurosongom, a o kome se radi, saznajte u nastavku.


 BERNARDA BRUNO

Pjesma: I Believe in True Love
Autori: Duško Rapotec Ute, Bernarda Brunović, T. Bon

Prva izvođačica koju ćemo predstaviti u specijalnom izdanju ovog projekta jest djevojka koju zbog glasa i glazbenog žanra zovu i “hrvatska Adele“. Riječ je o Bernardi Brunović (Bruno), koja će u Opatiji izvesti baladu I Believe in True Love, u čijem stvaranju su joj pomogli Duško “Ute” Rapotec T. Bon.

Rođena je u Zagrebu 1993. u obitelji Samoborčanina Branka i Svibovčanke Ružice, no kako je zbog svog zdravstvenog stanja (kongenitalni glaukom) ostala bez vida, obitelj se preselila u Švicarsku. Unatoč svom nedostatku, Bernarda je u ranoj dobi počela s pisanjem pjesama i pjevanjem u lokalnom crkvenom zboru. Godine 2010. na sajt švicarske germanofonske televizije SRF stavila je svoju pjesmu Confidence, koja će na koncu biti izabrana za finale Die grosse Entscheidungs Show 2011, švicarskog izbora za Eurosong. U finalu koje se održalo 11. prosinca 2010., osvojila je 13,36% glasova, što joj je bilo dovoljno za visoko drugo mjesto. Nakon švicarskog izbora za Eurosong 2011., počela je graditi karijeru u rodnoj Hrvatskoj. Tako je zabilježila dvije pobjede na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, te nastupi u HRT-ovim emisijama. Novi veliki korak u karijeri odlučila je napraviti 2018. godine, kada se prijavila za osmu sezonu The Voice of Germany, gdje je pod mentorstvom Michaela Patricka Kellyja (član grupe Kelly Family) došla do polufinala natjecanja.

U slobodno vrijeme bavi se trčanjem, plivanjem i skijanjem, te je aktivna u crkvi. Uz hrvatski, tečno govori engleski i njemački jezik, a dobro razumije i talijanski, francuski i španjolski. Voli ljetovati u Crikvenici, pisati pjesme (dosad je napisala oko 250 pjesama) te upoznavati nove ljude i družiti se s njima.


 BETA SUDAR

Pjesma: Don’t Give Up
Autori: Predrag Martinjak, Mikael Johansson

U mladu ekipu ovogodišnje Dore savršeno se ukomponirala i 19-godišnja Beta Sudar. Kao još jedna debitantica, Beta će na hrvatskom predizboru za Eurosong izvesti pjesmu Don’t Give Up, koju je skladao Predrag Martinjak P’eggy, koji već ima iskustva s Dorom, i Šveđanka Malin Johansson.

Rođena 14. svibnja 1999. u Osijeku, Beta je odrasla u valpovskom prigraskom mjestu Ladimirevci, iz kojeg dolazi i legenda hrvatskog glumišta Fabijan Šovagović. Neobično za djevojčicu u Hrvatskoj, sa šest godina počela se baviti nogometom u lokalnom klubu Slavonka (i to na mjestu stopera), a istodobno se počela baviti i pjevanjem. Na prvo pjevačko natjecanje otišla je s 11 godina, a kako je na tom natjecanju i pobijedila, dobila je motivaciju da nastavi s pjevanjem. Prije velikog proboja, nastupala je i pobijedila tri godine zaredom na Rombergovim večerima u Belišću. “Veliki proboj” iz prethodne rečenice dogodio se 2016. godine, kada se prijavila za povratničku sezonu hrvatskog Supertalenta, u kojem je došla do polufinala. Nakon natjecanja, zapazio ju je P’eggy, koji u svojem životopisu ima suradnje s doajenima glazbene scene kao Massimom i Ninom Badrić (koju Beta inače navodi kao svog glazbenog uzora). Dosad je za Bonton Music objavila dva singla U mislima Voli, ne voli, s kojim je nastupala na Aurea Festu u Požegi.

Inače, zbog svog imena često ima inovativne nadimke, kao npr. “Beta Crash”, završila je srednju ekonomsku školu, te je prije tri godine bila kandidatkinja za Miss Đakovštine.

Komentara 11

  1. Ne želim da se ovo krivo protumači, ali ako ćemo ići na tu kartu, a ne želim to. Vjerujem da je dobar vokal, iako nisam poslušao niti jednu njezinu pjesmu. Sudeći po pobjedniku ovogodišnjeg Supertalenta, vjerujem da će biti visoko pozicionirana, ali ne vjerujem da će pobijediti, 3. mjesto negdje.

  2. Odličan početak projekta! I jedna i druga pjevačica imaju potencijal da nas lijepo predstave u Tel Avivu. Ali nema smisla ništa konkretno komentirati, kada ne znamo pjesme. Da HRT barem pusti isječke…

  3. jedva cekam ostale 😊
    btw zasto je velik broj vas tako negativan prema Bacicki i Domenici, sami smo govorili da ne trbea po imenu sudit pjesmu, a to sad neki rade. tko zna mozda jedna od njih bude najbolja

  4. Bernarda – samo se nadam da zbog sljepoće neće pobrati sve glasove, kao što je bilo na Supertalentu nedavno. Ako će imat dobru pjesmu pobjeda, s osrednjom pjesmom top 7 sigurno ako ne i više.
    Beta Sudar- nema baš neke hitove, pričekajmo pjesmu, ali ne očekujem puno. Negdje oko 12.mjesta ovako bez pjesme.

  5. Očekujem od njih dvije u najmanju ruku dvije korektne pjesme! Bernardina boja glasa je fantastična!

Odgovori