Luna i Bojan predstavljaju izvođače “Dore 2019.” (4)

Podijeli na Facebook Twitter

U ovom dijelu upoznajemo vas s četiri dame koje će izvesti dvije pjesme potencijalne predstavnice Hrvatske na Eurosongu. O kome se radi, saznajte u sljedećim redovima.


 GELATO SISTERS

Pjesma: Back To The Swing
Autor: Tvrtko Hrelec

Na ovogodišnju Doru dašak swinga donijet će tri dame sjajnih vokalnih sposobnosti Neda Parmać, Sanja Parmać i Romana Pavliša koje nastupaju iza imena Gelato Sisters, a pjevat će pjesmu Back To The Swing.

Kada nekog jedan film toliko inspirira da pokrene nešto u svom životu, to je dokaz uspjeha jednog umjetničkog djela. Upravo takva priča krije se iza nastanka vokalnog ženskog trija Gelato Sisters. Inpirirane Oscarom nagrađenim filmom The Great Gatsby, njegova energija, kostimografija i glazba postale su temelj za formiranje ovog jedinstvenog sastava 2013. godine. Glazba ovog trija proteže se od početka 20. stoljeća pa sve do današnjih dana ukrašena retro zvukom i skladnim troglasjem. Standardi swinga 30-ih i 40-ih godina poput In the mood ili Boogie Woogie Bugle Boy su nešto što Gelato Sisters imaju na svom standardnom repertoaru, ali ne izostaje ni glazbe iz pedestih i početka šestestih godina.

Veliki utjecaj na glazbu Gelato sestara imao je jedan od napoznatijih trija svih vremena – The Andrews Sisters, ali i Puppini SistersEtta James. Upravo iz ovog razloga, tri gracije osmislile su svoje nastupe kao kombinaciju swinga, popa, soula i jazz glazbe, ali i zanimljivih i usklađenih kostima te energičnih plesnih nastupa. U prethodnih nekoliko godina ostvarile su brojne suradnje, a izdvajaju se koncerti s Jazz orkestrom ORSRH, nastup In memoriam Zvonko Spišić za koji su snimile i obradile pjesmu “Ti, on il netko treći”, nastup na Božiću u Ciboni i na dodjeli nagrada Hrvatske diskografske udruge. Objavile su nekoliko singlova i obrada, a izdvajaju se pjesme “Ti i ja” i “Zagreb se za Božić sprema”.

 

 


 JELENA BOSANČIĆ

Pjesma: Tell Me
Autori: Jelena Bosančić, A. Devčić, H. Domazet

Svoj debi na Dori 2019. i uopće u pjevačkim vodama imat će i hrvatska glumica, redateljica i pjevačica Jelena Bosančić koja će izvesti autorsku skladbu naziva Tell Me.

Ova tridesetdvogodišnja Splićanka još je od malih nogu iskazivala naklonost ka umjetnosti. Paralelno s osnovnom školom išla je i u glazbenu školu, a sve do srednje škole svirala je klavir kada je počela svirati i bubnjeve. Išla je u srednju školu Marko Marulić, a usporedno je pohađala i satove glume, svirala tri instrumenta bubnjeve, gitaru i klavir i plesala latinoameričke plesove. Prva je generacija glumaca s Umjetničke akademije u Splitu, a njena predstava “Kako ubiti supruga” prva je diplomska predstava koja se igrala u Splitu i koja je zaživjela. Kako je tijekom studija iskazivala zanimanje za režiju, ubrzo nakon studija ostvarila je i svoj prvi režijski prvijenac u splitskom Gradskom kazalištu mladih. Predstava “Narančina kora” bio je prvi srpski tekst koji se u poslijeratnom razdoblju izveo u Splitu, a postavila ga je upravo Jelena. Uloga koja je obilježila njenu glumačku karijeru i za koju je dobila pozitivne kritike je uloga Perine koju je igrala u Splitskom akvarelu.

Ova umjetnica svakako je obilježila hrvatsko kazalište, a kada je riječ o glazbi u pripremi je album na engleskom jeziku, a upravo pjesma Tell Me je snimljena za ovaj album.

Komentara 10

  1. Gelato Sisters – ah, ne očekujem previše, osrednja pjesmica, kraj tablice.
    Jelena- možda iznenadi, nema iskustva ni pjesama pa moramo pričekati.

  2. @johnny992 da, ovo je izbor za najbolju pjesmu, ali ove dvije točke kao i neke druge ne mogu biti konkurenti za pobjedu. Gledaj malo i druge nacionalne izbore, vidjet ćeš kako stvari stoje. Zato malo mućni glavom! Stvarno!

  3. @wecouldbethesame Tko će nego ti sa svojim besmislenim komentarima! Zašto im nije mjesto na Dori? Jel ovo izbor za najbolju pjesmu ili izbor pjevača koji se forsiraju u medijima? Lupaš gluposti na gotovo svaku vijest koja se objavi na ovoj web stranici. Prije nego što napišeš sljedeći komentar, malo mućni glavom i promisli. Nije teško! Stvarno!

Odgovori