Luna i Bojan predstavljaju izvođače Dore 2019. (7)

Podijeli na Facebook Twitter

Danas Vam predstavljamo dvije dalmatinske nade koje će se natjecati na ovogodišnjoj Dori. O kome se radi, pročitajte u nastavku!


 LORENA

Pjesma: Tower of Babylon
Autor: Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić, Ivan Huljić, Leo Škaro
Redni broj: 14

Drugu pjesmu na ovogodišnjoj Dori koju je napisao naš najpoznatiji skladateljski par Tonči i Vjekoslava Huljić izvest će šesnaestogodišnja Lorena Bućan. Rođena u Mravincima kod Solina, šira hrvatska javnost upoznala ju je 2017. godine kada se natjecala u petoj sezoni hrvatske inačice showa Supertalent, gdje je došla do polufinala. Samo godinu dana poslije, prijavila se na novi talent show, RTL Zvijezde, u kojem se pod mentorskom palicom Petra Graše plasirala na treću mjesto, iza pobjednice Ilme Karahmet  i drugoplasiranog Roka Blaževića, koji će također nastupiti na Dori 2019. Krajem 2018. je osvojila talent show splitskog puba Fabrique pod nazivom Fabrique traži zvijezdu, u kojem je kao nagradu osvojila putovanje u Veneciju i snimanje vlastitog singla u studiju Tomislava Mrduljaša. Kada ne pjeva, učenica je Privatne srednje škole Dominis u Splitu.


 LUKA NIŽETIĆ

Pjesma: Brutarelo
Autor: Branimir Mihaljević, Mario Mihaljević
Redni broj: 8.

Svoj četvrti nastup na Dori ove će godine upisati splitski pjevač Luka Nižetić. Nakon tri nastupa, (2003. sa pjesmom Robot, 2005. s pjesmom Proljeće  i 2007. s pjesmom Pusti me u san) ove će se godine opatijskoj publici predstaviti s pjesmom Brutalero, koju su zajedno napisali otac i sin Mario i Branimir Mihaljević.

Luka Nižetić rođen je u Splitu 12. kolovoza 1983. godine i već od malih nogu pokazuje veliko zanimanje za glazbu, a prvo obrazovanje stekao je kod časnih sestara, a zatim kod Miše Limića i Sanje Erceg-Vrekalo. Sa 17 godina osvaja tri Srebrna galeba (za melodiju tekst i glazbu) na Melodijama hrvatskog Jadrana 2001. godine. Svoj prvi album Premijera izdao je 2005. godine, iste godine kada je i bio nominiran za Porina za najboljeg novog izvođača godine. Od tada, Luka je izdao još četiri studijska albuma, od kojih je zadnji Ljubav je Mukte svijetlo dana ugledao prošle godine. Osim pjevanjem, Luka se bavi i kuhanjem, pa se nakon njegove pobjede na prvom hrvatskom Celebrity Masterchefu na Novoj TV počela emitirati kulinarska emisija Pun p’jat čiji je voditelj i glavni kuhar. Intervju s Lukom Nižetićem možete pročitati ovdje.

 

Komentara 10

 1. @svarozic gle imam pravo na svoje mišljenje, a ako ti se ne sviđa tvoj problem. Samo da te napomenem da je ’86te godine bio drugačiji Eurosong u odnosu na danas. Uostalom pogledaj pobjednike Eurosonga unazad 10 godina, nitko nije imao cca.18-19 godina. Može iza njih stajati milion Žakova i Huljića, a ako njih pojede trema možemo se doslovno slikati. Nastupat će po prvit put među milijunima ljudi i za to treba mrva iskustva. Njihov talent nije neosporan, za Lillu su oni doktori nauka, ali iznosim svoje viđenje modernog Eurosonga. Naravno ako ih se izabere navijat ću za njih i nadat se da se neće obistiniti ono što sam rekla.

 2. @magix, slazem se s tobom

  @LadyOfValyria…premladi??? hm…pa Roko je bez obzira na životnu dob profesionalac i profesor za većinu ovdje, da te podsjetim ako nisi znala najmlađa pobjednica Eurosonga je bila Sandra Kim iz Belgije (J’Aime La Vie), 1986. godine.

  Na osnovu slušanja tih nekoliko sekundi predstavljenih pjesama, meni je lako zaključiti da samo dvije pjesme mogu ići dalje a to su The Dream i Tower of Babylon.
  Slučajno ili ne iza ta dva projekta stoje Jacques i Tonči Huljić, pametnome dosta.

 3. zanimljivo je da je i nama i Slovencima na iznoru jedan od faborita cura od 16 godina, zamislite da obje idu u Tel Aviv. sad je samo pitanje koja je od njih dvije mlada 😊

 4. @escfan apsolutno se slažem.. ipak nismo čuli sve pjesme pa da vidimo koja ima koliko potencijala ali Lorenine vokalne sposobnosti, njena emocija i prezentnost su amazing uz to cura ima 16 godina i bit ce atrakcija. Za pjesmu se ne bojim toliko ako je na foru marije magdalene, bitno je kako ce se pjesma donijeti na sceni u Izraelu.
  #towerofbabylon

 5. Bit će ova Dora u svakom slučaju dobra! Hoćemo biti sa rezultatom zadovoljni… Za nekoga da za nekoga ne… ali u svakom slučaju mislim da je ovo pravi put za odabir pjesme… mada idući put bi trebalo staviti Doru na nedjelju tako da i mladi gledaju a ne da su po klubovima dok se radi o glasanju!

 6. Ooo pa to se Lorena Bućan predstavlja u ovom dijelu 😀 Onda samo da spomenem, Hrvatsko GLASAJ za nju! Fenomenalan talent i nadam se odlična pjesma trebali bi biti dovoljni za pobjedu na Dori 🙂

Odgovori