Makedonija nastupa, finale “Söngvakeppnina 2019” 2. ožujka

Podijeli na Facebook Twitter
Thomas Hanses, eurovision.tv

Nacionalne televizijske kuće diljem Europe polako objavljuju svoje planove za Eurosong 2019. Tijekom proteklih 24 sata tri zemlje su objavile novosti, a o kojim zemljama se radi, saznajte u nastavku.


 ISLAND: Objavljeni datumi Söngvakeppnina 2019

Islandska televizija RÚV danas poslijepodne je objavila natječaj za pjesme i datume islandskog nacionalnog izbora Söngvakeppnina 2019. Za razliku od ove godine, natjecanje će doživjeti dvije manje promjene.

Prva promjena se tiče broja sudionika. Od danas, pa sve do 20. listopada, zainteresirani autori i pjevači moći će prijaviti svoje demo-snimke pjesama. Potom će RÚV-ova komisija, u kojoj će biti i predstavnici islandske verzije ZAMP-a i HDS-a (Hrvatsko društvo skladatelja, op.a.), izabrati deset pjesama za natjecanje, što je dvije pjesme manje od prethodnih godina. Do 7. prosinca odabrani skladatelji moraju RÚV-u dostaviti finalne verzije pjesama, a njihova imena će javnosti biti poznata početkom siječnja.

Druga promjena jest to da će jedan koreograf napraviti koreografiju i nastupe za sve izvođače. Ta zadaća je pripala renomiranom britanskom koreografu Leeju Proudu, koji je inače poznat po tome što je napravio koreografiju za westendski mjuzikl Billy Elliot.

Polufinala Söngvakeppnina 2019 zakazana su za 9. i 16. veljače, a finale će se održati 2. ožujka u dvorani Laugardalshöll.

– Natjecanje se svake godine sve više širi i ugodno smo iznenađeni s njegovim razvojem. Ove godine odlučili smo promijeniti aranžman i mislimo da će to dovesti do više raznolikosti, zabave i još boljih pravila – izjavila je RÚV-ova zamjenica programskog menadžera Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir.


 MAKEDONIJA: Makedonski predstavnik putuje u Tel Aviv

Još jedna zemlja iz regije potvrdila je nastup u Tel Avivu. Kako piše portal Eurovoix, makedonska televizija MKTV potvrdila je kako ćemo vidjeti predstavnika te zemlje na nadolazećem Eurosongu. No, MKTV još uvijek nije objavila na koji će se način izabrati makedonski predstavnik.


 ŠPANJOLSKA: Upoznajte kandidate Operación triunfo 2018

Kasno sinoć, na prvom programu španjolske televizije RTVE započela je nova sezona reality šoua Operación triunfo. U tzv. Gala 0 predstavilo se 18 kandidata, koji su se borili za ulazak u OT Akademiju. Nakon glasovanja publike, žirija i profesora, ovih 16 kandidata uspjelo se izboriti za svoje mjesto:

Kako Operación triunfo funkcionira po principu Big Brothera (smješteni su u jednoj kući u kojoj uvježbavaju pjesme i koreografije za iduće emisije, a više kamera ih prati 24/7), avanture studenata možete gledati preko livestreama na YouTubeu.

Komentara 4

  1. Makedonci bi mogli ponovno posegnuti za nekim imenom koji je već bio na ESC pozornici. Ne bi me iznenadilo da to budu Tamara Todevska ili Tijana Dapčević. Makedonska verzija sestri Tolmachevih 😀

Odgovori