MARUV ipak neće nastupati za Ukrajinu na Eurosongu 2019.

Podijeli na Facebook Twitter

Pobjednica ukrajinskog nacionalnog izbora Vidbir 2019. MARUV i nacionalna televizija ove zemlje nisu poptisale ugovor o sudjelovanju pjevačice na Eurosongu 2019. i to iz nekoliko razloga, upravo je javila UA:PBC.

Sami razlozi nisu objavljeni, a u priopćenju se navodi kako izvođač koji će predstavljati Ukrajinu na međunarodnom natjecanju ima obavezu da nakon potpisivanja ugovora i za vrijeme trajanja natjecanja bude kulturni ambasador ove zemlje i ne izjašnjava se samo o svojoj glazbi, nego je i glasnogovornik mišljenja cijelog ukrajinskog društva u svijetu. Nakon pregovora NSTU i MARUV nisu pronašli zajednički jezik za njenim sudjelovanjem na ovom glazbenom natjecanju.

Televizija još navodi da prema pravilima  Eurovizije, nacionalna televizija mora osigurati nepolitički karakter natjecanja i da trenutna situacija oko izbora u cijeloj zemlji ima znakove politizacije, te da su pokušaji vršenja pritiska političkih snaga dovela do politizacije rezultata samog natjecanja.

MARUV: Ja sam glazbenik, a ne marioneta u političkoj areni

Prije nekoliko minuta oglasila se i sama MARUV na svojoj službenoj Facebook stranici gdje je otkrila kako i poslije sedmosatnog sastanka nisu uspjeli sklopiti dogovor.

Iako je htjela predstavljati svoju zemlju na Eurosongu, rekla je kako otkazivanje zakazanih nastupa u Rusiji za njih nije bila stvar principa.

– Glavne razlike uzrokovane su drugim klauzulama ugovora koji, ako potpišem, postaju indentirani za mene. Ja sam državljanin Ukrajine, plaćam poreze i iskreno volim Ukrajinu. No, nisam spremna nastupati pod sloganima i služiti za promociju naših političara. Ja sam glazbenik, a ne marioneta u političkoj areni – iskrena je bila pjevačica.

Za kraj ona se zahvalila svima koji su glasovali za nju i zamolila da prihvate ovo i ne ulaze u skube i napomenula kako svoju kreativnost želi dati bez cenzure.

Tko će biti predstavnik Ukrajine u Tel Avivu vidjet ćemo u narednim danima.

Komentara 65

 1. @crowave Opet ne mogu da se slozim sa tobom jer opet raspolazes krivim informacijama. Povijest na Balkanu ne pocinje od Mussolinija ili Milosevica tako da sasvim sigurno nisu oni doveli do radjanja ideje Velike Albanije. Ta ideja pocela se radjati kako je svijest o nacionalnom identitetu Albanaca pocela jacati, dakle govorimo o 19. stoljecu, da bi se konkretiziralo 1878. formiranjem Prizrenske Lige (albanske politicke organizacije) gdje su postavljeni prvi konkretni koraci o realiziranju projekta Velike Albanije ili kako oni to zovu Etnicke Albanije. Nastanak Jugoslavije je osujetio projekat, ali ga nikad nije prekinuo, albanski nacionalisti su nastavili sa ilegalnim djelovanjem tj. urusavanjem drzave, jer i oni su htjeli etnicki ciste prostore, to je s druge strane probudilo srpske nacionaliste koji su htjeli isto. Raspad Jugoslavije, neovisnost Kosova uopce nije nikakav epilog i kraj srpsko-albanskog sukoba, nego samo jedna epizoda, jedna stepenica blize ka konacnom cilju tj. etnicki cistoj Velikoj Albaniji. Iz tog razloga ne mozes govoriti o nikakvom “zavrsenom ratu, i postignutom miru” izmedju te dvije strane, pogotovo ne 2008. jer smo svjedoci da varnice sijevaju i danas i da nema snazne nazocnosti NATO na Balkanu, rata bi itekako bilo. Zato smatram da je neometan nastup albanske pjevacice u Beogradu 2008. veliki uspjeh i za primjer jer je pokazao da politika nije uspjela pokvariti ESC na ovim prostorima iako su tenzije te godine bile iznimno na visokoj razini, najvise od rata 1999.

 2. Freedom Jazz su i službeno odbile, STB još odlučuje da li želi da finansira Vdbir sljedeće godine. Ovo tek sad postaje zanimljivo. UA:PBC su sami u svoju jamu upali.

 3. @crowave Dragi Mario, pročitaj još jednom moj komentar – prozvao sam Ukrajinu da se ponaša identično kao Rusija, nedemokratski i autokrativno, a da se istovremeno licemjerno zalaže za “evropske vrijednosti”. Rekao sam da je “manja Rusija” jer je teritorijalno, pogodi šta, manja od Rusije, a da nema razlike među njima. Kukaju Evropi o nedemokratičnosti Rusa, a nedemokratični su prema svojim građanima. Jesi sad skontao? To što ti ne možeš shvatiti moj komentar koji se zalaže za iste stvari koje i ti, samo zato što je drugačije formulisan, nije apsolutno moj problem. Ja nemam problem sa Dorom ni EMA-om ni sa Beovizijom niti razmišljam o tome čiji je čiji izbor. Bitno mi je da ovo takmičenje bude što kvalitetnije. Pošto sam ti nacrtao šta sam napisao, nadam se da si skužio, molim te ne uzimaj moj nick u komentarskoj sekciji, jer uopšte nisi upućen u moje stavove, koje godinama iznosim ovdje. To što si odlučio biti poklopac svakom loncu, moj nemoj biti. A ti ako već širiš svoje liberalne stavove (ponavljam da se i ja zalažem za iste, ako si već zaboravio) prestani generalisati stvari i stavljati ljude u torove. Takođe može te biti sramota u koje svrhe pominješ riječ fašizam – koja je čišto zlo, i mene nazivati njome. Ja bih apelovao redakciji eurosong.hr da regulišu komentare tako što će prvo morati biti odobreni da bi bili vidljivi.

 4. @crowave Ma znam da se vrlo vjerojatno neće ništa dogoditi i da EBU neće reagirati jer su jednostavno takvi. Pravila očito ne vrijede za sve isto. Preočito je da se politika uplela u već izabranog putnika u Izrael, pa smatram da bi EBU konačni trebao reagirati. Ona je od svoje pobjede pa do objave ne potpisivanja ugovora, ipak bila dio Eurosonga, a ugovor je bila samo formalnost. Očito je da su je cijelo vrijeme sabotirali; em u početku uopće nije bila izabrana, em su je ovi iz zirija provocirali političkim pitanjima (a i sami su nastupali u Rusiji nakon sukoba), em joj je jedan član zirija nizak broj bodova u polufinau, em je dočekana na nož odmah nakon pobjede, em su joj sastavili neprihvatljiv ugovor, kojeg bi vjerojatno samo luđak potpisao. Slažem se s drugim dijelom tvog posta i zapravo maštam da se tako nešto desi, da ode u Tel Aviv pod neutralnom zastavom i dobije natjecanje. Debili iz njihove vlade i sa televizije bi se morali samo pokriti po ušima. A što se tiče prvog dijela komentara, pa ne znam, ne bih se složio s tim. Zar se prednatjecanja i ne održavaju zbog toga da pobjednik ide na Eurosong? Kakvog smisla ima da ide netko treći? Jedino je San Remo izuzetak, jer sam po sebi nije izbor za Eurosong nego festival iliti praznik talijanske glazbe.

 5. @rossonero Ma ne može tu EBU ništa napraviti jer pobjeda na nacionalnom izboru ne znači odmah da i ta pjesma ide na Eurosong. On tek može da reagira nakon sto se prijavi izvođač. Istog sam mišljena kao i ti da je MARUV se dovoljno objasnila i da su joj namjere bile časne i istinite. No sumnjam da će se usijane glave toliko opametiti i da ćemo MARUV gledati na Eurosongu! Zamisli da nakon svega ona pobjedi koliko bi to za neke tek sada bilo “nepodnošljivo”. Mislim da bi radije izostali nego da dožive takvo jedno poniženje. I tu smo kod toga… umjesto mostove graditi, sjekira u ruke i ruši prid sobom!

 6. @kazahstan Nije baš tako… stoji u neku mjeru to što si ti napisao ali se trebaš pitati šta točno podrazumijevaš ukrajinske nacionaliste? Ukrajinsko društvo je bilo podjeljenija između onih koji su svoju budućnost vidjeli u savezništvu za zapadom i članstvom sa EU i onih kiji su htjeli očuvati jake veze sa Rusijom. Zvati nekoga nacionalistom zato što svoju budućnost vidi drugačiju je pogrešno. Dalje, imamo interesne sfere gdje je po Rusiji, Ukrajini kao i Gruzija pripadala njima. I sve dok su i same te zemlje vodjene kroz rusku manjinu sebe tu vidjeli je bilo sve ok. Problem i teritorijalne pretenzije nastaju od onog trena je Rusija osjetila da gubi tu svoje tampon zonu prema zapadu. I tu počinje razbijanje i destabilizacija tih država. Prisvajanje teritorija ili uspostavljanje para država. Kao treći faktor imaš zapad koji je tim zemljama sve obećao pa se povukao i na kraju ih ostavio na cjedilu sa malo vode na dlanu. Nesposobnost političkih elita da umjesto svoju poziciju… tu prvenstveno mislim na Ukrajinu i Gruziju… a se pozicioniraju kao most suradnje istoka i zapada je samo još bila točka nad slovo i! Kompleksna situacija no koja nikako ne opravdava kako Rusko ponašanje i dovođene rata u te zemlje koji ne razlikuje koje si nacionalnosti jer svi na kraju ispaštaju i bez veze se gube živote voljenih osoba.

 7. @yugayslavia Ti znaš dobro da nije stvaranje velike Albanije dovelo do rata u bivšim državama Jugoslavije nego Miloševićeva politika sa etničkom čistom velikom Srbijom koja je i podrazumijevala etničku očišćeno Kosovo od kosovskih albanaca. To je uzrok… ovo što neki sada sanjaju o velikoj Albaniji koja je nasljedje tvorevine fašističke republike Italije iz doba Musolinija je posljedica onog prvog što sam naveo. Za mene je povjesno gledano nedvojbeno dio Srbije i tu nema šta da se priča. Ne Srbija, nego prijašnji režim Miloševiću je se potrudijo oko toga do otjera kosovare iz Srbije i stvori tu mantru sa velikom Albanijom isto stoji! Političko pitanje statusa Kosova nije na meni da komentarišem jer nije ovdje mjesto tome. Ali i by the way pojma nemam jer za sad ni jedna opcija nije dobra i mislim da je pogrešno ići rješavati taj problem sa tim stavom da se izabere manje zlo.

  Ali da završim tu tematiku hoću samo jedno reći. Šta je dobro u tome da se vuku nove granice? Pogotovo mi na Balkanu moramo da počnemo učiti skupa da živimo, plačemo i radujemo se. Imati jednu manjinu ili neki konstitutivan narod znači i preuzeti veliku odgovornost da ne dodje do ghetoizacije pojedinih skupina društva! Kao da se netko osjeća izostavljen iz njega. Nitko od nas nije manje vrijedan samo za to što ne pripada nekoj većini i mora biti priznat kao ravnopravni dio tog društva. Dali se to radilo o hrvatskim srbima ili srpskim hrvatima, kosovskim srbima ili srpskim albancima je sve jedno. Na kraju krajeva će se uspjeh našeg civilnog društva mjeriti po tome koliko smo i stanju zajedno da učinimo a ne koliko smo u stanju sebi samo skočiti u stomak!

 8. Ja se još uvijek nadam da će Maruv ugledati pozornicu u Tel Avivu. Nadam se da će i EBU reagirati pošto pjevačica ima ispravne stavove, nimalo ispolitizirane, za razliku od njihove televizije. Nek EBU dozvoli Maruv sudjelovanje pod okriljem svoje (nezavisne) zastave. Kao što to čine ruski sportaši na drugim sportskim natjecanjima.

 9. @misanthrope Ajd pročitaj točno šta si dole napisao i pravdaj se da nisi rusofil! Svoje političke stavove o autokratnoj Ukrajini, zlobnom zapadu naj poštenijoj zemlji na svijetu zvanoj Rusiji i slično možeš na nekim političkim platformama ispucavati a ne ovdje! Ne podnosiš istinu osim svoje vlastite i ne daj bože da netko drugačije gleda na svije osim sa tvojim očima. Mislim tko si ti da sudiš? Evo dovoljno je reći da su pjesma na ovoj Beoviziji dosadne i već je netko srbomrzac a što je on možda u vezi sa srbinom koji isto mišljenje ima je sve jedno. Jedino što je ovdje u većini glava važno da se dokaže kako mi imamo bolju pjesmu od vas i kako ćemo mi bolje proći i biti bolje plasirani. Zar nije važnije od svega da je to platforma koja treba korz muziku zbližavati ljude! I da, može se i kao Hrvat navijati za srpsku, slovensku ili rusku pjesmu ako je ona fucking dobra. A ne moram biti ni uvrijeđen ako se nekome nešto ne svidja i može dati konstruktivnu kritiku! No još jednom, tvoj komentar je toliko ispolitiziran, fašistoidan i anarhistički prema Ukrajini i zapadu da zvuči kao da je drito pao iz nekog posta sa Informera i nema mu mjesta ovdje!

 10. @crowave Kakve veze Vučić ima sa mnom? Meni ne treba sendvič kako bih imao svoj stav. Jer znanje ne ulazi preko usta.
  Pošto si sam sebe diskreditovao raznim komentarima, zaključujem da nema vajde trošiti riječi na tebe. Zaboravi i na pitanje o Vučiću, jer da si tolika informaciona gromada valjda bi shvatio da Vučić ne bi nikad rekao ono što sam ja napisao dolje. Za sve ostale, Rusija i Ukrajina nisu nikad objavile rat jedna drugoj tako da nisu u otvorenom sukobu. U Ukrajini je građanski rat, pokušaj secesije i secesija u kojeg je Rusija indirektno uključena. I to nije moje mišljenje nego objektivno dokumentovana stvarnost.

 11. @crowave kakve veze Vučič ima sa mnom, čak nij? Meni ne treba sendvič kako bih imao svoj stav. To što ti imaš nešto u svojoj glavi, a

 12. Nažalost čini mi se da je Maruv predobar predstavnik za Ukrajinu takvu kakva je sada. Ne odobravam rusku invaziju na službeni ukrajinski teritorij, ali ni Ukrajina nije u cijeloj toj priči nedužna i dobrim djelom su si i sami krivi što su im stvari krenule nizbrdo. Ako imaš tako moćnog i velikog susjeda, onda moraš postupati s više taktičnosti, a ne ići glavom kroz zid. Ukrajinski nacionalisti su uporno nastavljali s nasilnim prosvjedima u Kijevu i nisu prihvaćali nikakvo kompromisno rješenje te srušili proruskog, ali ipak legalno izabranog predsjednika, što je Rusima samo dobro došlo kao povod da naprave to što su napravili.

 13. @wannabe Ti dijelovi su uvijek bili Rusija do Staljina koji se igrao (oduzimao, davao, dijelio) teritorijama za vrijeme SSSR-a. Ima tu još primjera, npr. Karabakh koji je od uzet Armencima i predan Azerbajdžanu. Kod nas je samo Istra uz “tuđa” uz nekoliko otoka. Referendum na Krimu 2014. je pokazao kakvo je pravo stanje stvari.

 14. @crowave Cek zvanicno brisanje granice izmedju Kosova i Albanije, sve glasnije zagovaranje kreiranja Velike Albanije od premijera Albanije, 100% oporezivanje robe iz Srbije je l i to povorka srece i ljubavi? Kao sto rekoh ne lupetaj, ti ne kuzis ni svoj region a tek da kuzis Ukrajinu. Albanci i Srbi ne mogu ni nogometnu utakmicu odigrati bez neakvih provokacija i ti govoris o neakvom miru izmedju njih… Kosovski Srbi su getoizirani, trenutacno nemaju niti lijekove zbog tog “mira koji vlada”. Kuzis se u Eurosong, a evo maloprije nisi ni znao da je u pitanju gruzijska pjesma – takvo je tvoje znanje o svemu – povrsno. Vrlo si subjektivan. Taj Krim kojeg spominjes, obnovi znanje i tu, bio je federalna jedinica Rusije do 1954. te godine se predaje Ukrajini jer je kopneno vezan sa njom, a sve zbog procesa decentralizacije Sovjetskog Saveza i jer se tako lakse moglo funkcionirati, dakle bez ikakvog referenduma da se pita narod, nego jednim potpisom. Shodno tomu Krim nije otet niti aneksiran nego je vracen tamo gdje je pripada, i prvi put u povijesti je za to pitan narod Krima. Uzgred, mislio sam da ces skuziti ironiju u ranijem komentaru, htio sam reci da se ne moze izolirano promatrati Albanija/Kosovo/Srbija kao sta ne mogu Ukrajina/Donbas/Krim/Rusija te reci kako Albanija/Rusija nemaju veze sa sukobima njihovih etnickih manjina u susjednim drzavama.

 15. @yugayslavia ček aneksija dio zemlje Rusiji je šta? Povorka sreće i ljubavi? Ne lupetaj kao točno ne znaš šta se dešava u Ukrajini kao i u Gruziji!

 16. Hoce li se to Ukrajna povuci s ovogodisnjeg Eurosonga? Tako pisu pojedini portali da ce oni konzultirati se s EBU 👍🔥

 17. @precious ma i Rusi si im u Moskvi bili zabranili nastup radi one pjesme PUT IN koja je aludirala na Putina… u tim okolnostima ni jedna strana nije dužna nešto drugoj.

 18. @timburton Ma ja osobni mislim da su oboje na neku stranu izgubili i da drugi izhod osim ovog nije ni bio moguć. Jer bi netko previše morao da klekne prid drugim a to umjetnik koji stoji do sebe nebi nikada pristao. Ok… pravi umjetnici a ne oni koji hoće biti umjetnici samo da bi bili poznati pa bi o dušu za to prodali!

 19. Ukrajinci nisu normalni. Politiziraju natjecanje više od bilo koga drugoga. Prvo 2016. samom pjesmom (nećemo si lagati, imala je prikrivenu političku poruku, ako je netko i sumnjao, Jamala je to potvrdila svojim stavom u žiriju), i još su najavili povlačenje u slučaju pobjede Rusije (nepotrebno privlačenje pozornosti, mogli su pričekati da Eurosong završi), potom su zabranili Juliji nastup (iako tu odgovornost snosi i Rusija, s obzirom da su znali), i sad opet ovo. Sve to stoji da imaju problema u državi, ali onda ili nemoj sudjelovati ili se suzdrži od politike.

 20. @quicksilver Naravno da bi bio ali sumnjam da za to imaju svi muda i da nije netko tko će iskoristit šansu nebi se dočepao velike pozornice poput eurosonga!

 21. @yugayslavia A ma šta ima Albanija veze sa Srbijom? Nisu ratovali Srbija i Albanija skupa nego je se desio građanski rat na Kosovu između Srba i kosovskih Albanaca. To nije isto usporedivo sa aneksijom Krima. Uz to rat je još prisutan u Ukrajini a kad je bio Eurosong u Beogradu, rat na Kosovu je vio već davno završen. Nemojmo sad miješati kruške i jabuke. Iako je ovo što se dešava totalna sprdačina oko odabira pjesme u Ukrajini ne vidim razloga da ih se suspendira nationalni izbor nije dio eurosonga i de fakto može tko god hoće pobjediti… važno je samo koga nationalna TV ili koja već posjeduje prava prijavi tamo oko 20. marta. Tek od tada EBU može da reagira ako ima nekih nepravilnosti.

 22. Htio bih se prisjetiti Tayanne koja se na vrijeme sklonula od svega ovoga. Čestitam joj! Ukrajina treba snositi posljedice pred EBU-om. Žao mi je, ali Ukrajina se mora odlučiti, ili biti u skladu sa sopstvenim nedemokratskim, autokrativnim mentalitetom i prestati licemjerno “mahati” prozapadnim stavovima ili se kretati u pravcu u kojem će ideološki diskurs i način ponašanja biti u skladu. Ukrajinska vlast nije ništa drugo do “manja Rusija” pod zaštitom EU. A ja da sam na mjestu MARUV, prihvatio bih ponudu zemlje koja joj se javila da je predstavlja.

 23. Koliko god volio Ukrajinu na Eurosongu, ovdje su stvarno pretjerali! EBU treba biti izričit i jasan – trebaju njihovoj nacionalnoj televiziji dati vremenski rok da se još dogovore s Maruv. Dakle, ili ona ili diskvalifikacija!

 24. Za nas Balkance uvijek govore da smo divljaci, no na ESC 2008. u Beogradu, albanska pjevacica Olta Boka je sasvim neometao izvela svoju skladbu bez ikakve drame, bez zvizduka, opcenito bez poziva Albanije na bojkot Eurosonga, bez zabrane Srbije za albanske glazbenike, dakle sve normalno i regularno kako treba biti jedno glazbeno natjecanje poput ESC iako je 2008. godina kada je Kosovo proglasilo neovisnost svega par mjese i prije natjecanja i tenzije izmedju Srba i Albanaca nikad veca ali eto tako se to radi, a ne ovaj cirkus koji Ukrajina radi vec godinama.

 25. Ukrajina mi se skroz srozala u očima…
  Iako mi se Maruvina pjesma ne sviđa, a niti nastup, ovo što joj rade je SRAMOTA.
  Oni i njihova politika….

 26. Da je Jamala kojim slučajem bila u danskom žiriju, pitala bi pobjednicu Leonoru:
  ”So, I have a very uncomfortable question for you – What do you mean ”don’t get too political??” 😂😂😂

 27. Ovo je stvarno prešlo sve granice. Ovdje se uopće ne radi o pjesmi i izvedbi i jel se to nekome sviđa ili ne. Ovo je totalno otišlo u drugom smjeru… Političkom smjeru koji mora biti totalno suprotno od eurosonga! Žena je pošteno pobijedila i oni joj postave onako jadne uvjete i još uz to daju ultimatum. Sramota. Maruv je postupila ispravno i sa stavom i zato joj treba dati podršku!

 28. Naklon do poda za Maruv!!! Imati svoj stav kad te svi pritišću sa svih strana samo zato što nećeš igrati po njihovim pravilima je za svaku pohvalu..
  A što se tiče eurosonga, rekao bih da ono što posiješ to ćeš i žeti.. prošlog svibnja smo dobili cirkus od pobjedničke pjesme, a ove godine se taj virus zvan cirkus proširio ne samo na jednu državu, već i na europski, pa i na australski kontinent.. od zbrćkanih nacionalnih pobjednika pa do ponovnih politiziranja, a što je najgore – još nismo ni u ožujku.. još ne odustajem od ovog eurosong, no.. da je loše, loše je

 29. Žao mi je Maruv bez obzira sto mi se nije sviđala pjesma. Ovo je krajnje suludo i neprofesionalno od ukrajinske radiotelevizije. Maruv je bila upravu i mislim da je postupila ispravno. Stav prije svega… Da je makar Kazka bila na drugom mjestu, a ovako vrlo je moguće da Limberjack predstavlja Ukrajinu ove godine. Nadam se da neće, jer je pjesma grozna i prilicno isfurana na Eurosongu. Moguće je i da interno bude izabran neki sasvim drugi izvođač, ali valjda bi bio red da neko od finalista Vidbir-a predstavlja Ukrajinu.

 30. Respect za MARUV. Glazba spaja ljude i ne poznaje granice – upravo su joj to najvise zamjerili, sto je skandal nevidjenih razmjera ne samo za Ukrajinu i njihovu nacionalnu televiziju nego i za Eurosong u cjelosti ako EBU ne bude reagirao na ovo zlostavljanje. Iskreno se nadam da ce neka druga drzava pozvati MARUV da ih predstavlja, kao i da Ukrajina bude diskvalificirana sa ESC deset godina, plus zabranu pristupa ESC za Ruslanu & Jamalu – u usta svoja ove dvije zmije da ga ne smiju staviti vise nikad! Ukrajina jednostavno ne zasluzuje eurovizijsku pozornicu u ovom trenutku.

 31. @timburton Tačno tako! Kazna je ono što bi dobili kad ne bi imali svog predstavnika! To je najveća kazna koju EBU može da im uputi trenutno (nažalost). Iskreno se nadam da će ostali takmičari pokazat solidarnost sa maruv.

 32. OBOŽAVAM ŽENE SA STAVOM!
  Tako se to radi KRALJICE! Politika nije dio glazbe. Svaka čast! Od srca joj želim svjetsku karijeru!!

 33. Podrška za Maruv, ni ja ne bih pristao na ovakve uslove i da budem nečija marioneta u poltičkim igrarijama.

  @quicksilver Čitaš mi misli, tačno bi pokazali srednji prst ukrajinskoj televiziji, i vjerovatno bi se povukli sa ovog izdanja i morali bi platiti kaznu, jer uprkos svemu smatram da EBU ne bi trebao da ih diskvalifikuje, bar ne na duži period.

 34. Mislim da neću gledati ovogodišnji Eurosong. Doduše, popratiti ću ostatak nadolazećih pjesama i to je to. Sam show nije vrijedan gledanja. Već sada.

 35. Sad je i službeno! Ovogodišnji Eurosong je otišao kvragu. Ovo je samo posljednji čavao u lijesu. R.I.P. Eurovision.
  ____
  Maruv duboki naklon! Sve što je rekla stoji i ne bi trebala ići protiv same sebe.
  ____
  Ukrajini (koja je meni, uz Italiju, najdraža ESC zemlja) od srca želim desetogodišnju suspenziju sa Eurosonga. Valjda će do tada riješiti sve sa Rusima, pa da stvarni pobjednici ne moraju patiti zbog njihovih kompleksi. CRKNITE!

 36. @crowave Dobro bi bilo kad bi se sad svih 6 učesnika/grupa odlučili solidarisati sa maruv i da odbiju da predstavljaju ukrajinu u Tel Aviv ako ponude ostale učesnike (a hoće sigurno!). To bi bio pravi šamar za UA:PBC i sav njihov organizacioni tim!

 37. Čuj sedam sati su sjedili i raspravljali?!? Meni je kao prvo žao fanova jer su spičili pare na televotingu i sad ovo?!? Svi znaju da mi pjesma nije legla vokalno ali mi je instrumental super! E sad ovo je krajnje neozbiljno i ovakvi ugovori su se trebali prije sklapati da svako tko se natječe zna na šta se upušta! Šta ako svi ostali ne budu htjeli potpisati takav ugovor? Onda je cijeli show bio za xxxx!?!

 38. Ne želim im diskvalifikaciju. Ono što želim, jest da ove godine Ukrajina po prvi put popuši finale koju god pjesmu poslala. Mislim da bi im to bila dovoljna pljuska.

 39. Ne razumijem zašto EBU tolerira ovakve situacije u Ukrajini, politiziraju sve živo i mrtvo, a sankcija nema. Žao mi je što Maruv neće nastupati na Eurosongu, ali u potpunosti podržavam njenu odluku, oni uvjeti su užasni. Njezina pjesma mi je bila odlična i sigurno bi ostvarila izvrstan plasman, ali politika je opet sve uništila.

 40. FUJ ukrajina…. ne zalsužuju niti veliko slovo u imenu kako su odvratni. SRAMOOOOTAAAA, nadam se diskvalifikaciji za idućih 100 godina!

 41. Podrska za ovu devojku. Msm da je skroz ispravno odreagovala. Citao sam na nekim drugim portalima sta se sve ocekivalo od nje, pritom nisu hteli nikakve gubitke da joj nadoknade tako da svako normalan bi se osecao kao marioneta i ne bi pristao na toliki pritisak… Stvarno mi je vec muka od Ukrajine ove godine i od konstantnih drama. Uzas!

 42. S jedne strane mi je žao pjevačice, a s druge mi je drago da stiže neka druga pjesma. Ova mi baš nikako nije bila sjela

 43. Ovo zaslužuje diskvalifikaciju Ukrajine sa Eurosonga do 2022! A svakako ih nema 2020 ako Rusija pobjedi!

 44. Neka se ukrajinski broadcaster srami. EBU bi trebao banirati Ukrajinu da se netječe jer godinu za godinom rade ovakva politička sranja. 2017. su prekršili svaku mjeru a onda su im svi samo oprostili i sad ovo. Ovo više nije normalno.

 45. Po*erem se na Ukrajinu. Imali su siguran top 5 plasman a možda i pobjedu. Ne mogu još da vjerujem stvarno.

Odgovori