Melodifestivalen 2018 – Samir&Viktor i LIAMOO finalisti

Podijeli na Facebook Twitter

Dvorana u kojoj se davne 1985. godine održao Eurosong, Scandinavium Göteborgu večeras je bila domaćin drugog polufinala švedskog predizbora za Eurosong Melodifestivalen 2018. Kao i prethodni tjedan, slušali smo sedam pjesama, no samo četiri pjesme ćemo slušati ponovno u narednim tjednima.

U finalu koje će se održati 10. ožujka, kvalificirali su se:

 • Samir & Viktor – Shuffla
 • LIAMOO – Last Breath

U dio natjecanja naziva Andra Chansen, u kojoj trećeplasirani i četvrtoplasirani imaju priliku izboriti finale, idu:

 • Mimi Werner – Songburning
 • Margaret – In My Cabana

Još je za spomenuti kako je Ida Redig osvojila peto, Stiko Per Larsson šesto, a Jonas Gardell sedmo mjesto.

Propustili ste večerašnje polufinale? Možete ga pogledati na ovom linku do nedjelje 11. veljače.

 

Komentara 17

 1. Konačno da odvojim vrijeme i za ovo smeće. Finalisti su tu i tamo ok, ali zato bukvalno sve i jedna preostala pjesma je očajna. Melodifestivalen dugo nije bio jadniji, muzički. Šta je ova Margaret očekivala uopšte s ovim bosanskim loncem sa par trenutno aktuelnih pjesma? Veliko razočarenje, i nadam se bar da budu još 3 iole dobre pjesme u naredna 2 polufinala. Sve nade polažem na Mariette, samo da ne bude neki idiotski tekst kao posljednja dva puta.

 2. Samir i Viktor su itetako zaslužili otići direktno u finale. Bili su najbolji. Liamoo je meehh. Njega bi u Andru Chansen, a Margaret u finale. Na posljetku ostanu Mimi i Ida, obje su mi dobre tako da mi je uistinu bilo svejedno.

 3. Teško da se može ponoviti katastrofa iz prvog polufinala (osim Lundvika), ovdje je bilo par slušljivih pjesama. Ipak, daleko je to ispod prosjeka i očito kriza trese MF. Liamoo je bio najbolji, imao je dobru pjesmu koja uopće nije za ESC. A ona dva cirkusanta neću ni komentirati.

 4. Predvidio sam ishod, ali po mom mišljenju :
  Ida > Margaret
  Mimi > Samir & Viktor

  Liamoo potpuno zasluženo prošao dalje i zasada mi je najveći favorit uz Renaidu i Sigrid

 5. Margaret ima osrednju pjesmicu koja podsjeća ne Havanu i to je to.. nece ni u finale najvjerovatnije
  A Samir i Viktor su potpuno zasluzeno u finalu jer oni i Liamo su bili ubjedljivi večeras

 6. Deltavling 2 > > > > > Deltavling 1!
  Svih 5 pjesama sam pogodio koje će ići dalje, pogodio sam i da će Ida ispasti, samo je po meni Margaret puno više zaslužila finale od Samira & Viktora, očito da štogod oni pošalju, mora ići izravno u finale … Ali ovo je naznaka da idemo na sve bolje i bolje pjesme kako odmiču polufinala, a naravno, kulminacija će biti Mariette 😀

Odgovori