Melodifestivalen 2019 – poznati datumi i gradovi domaćini

Podijeli na Facebook Twitter

Rano ujutro, švedska televizija SVT objavila je datume i gradove domaćine svog izbora za Eurosong Melodifestivalen 2019. Za sezonu koja je tek na početku, organizatori su napravili jedan manji novitet. Po prvi put u proteklih nekoliko godina, nemamo nijednog grada domaćina koji će prvi put ugostiti #melfest. Osim standardnih Stockholma, Göteborga Malmöa, natjecanje će organizirati Leksand (zadnji put domaćin 2012.), Lidköping (zadnji put domaćin 2014.) i Nyköping (zadnji put domaćin 2012.).

– Nadamo se kako ćete se odazvati našem pozivu na zabavu, ne samo u reunionu u Leksandu, Lidköpingu i Nyköpingu, nego i u veteranima kao što su Göteborg, Malmö i Stockholm. Uvijek jedva čekamo da se vidimo s našim gledateljima u dvoranama izvan zemlje (?!), i ovi gradovi i publika su nas u prijašnjim godinama uvijek dočekivali raširenih ruku – izjavila je menadžerica projekta Melodifestivalen Anette Helenius.

Ulaznice za sve probe i natjecateljske emisije uživo kreću u prodaju 31. listopada.

Datumi i gradovi Melodifestivalena 2019

  • Prvo polufinale: Scandinavium, Göteborg, 2. veljače;
  • Drugo polufinale: Malmö Arena, Malmö, 9. veljače;
  • Treće polufinale: Tegera Arena, Leksand, 16. veljače;
  • Četvrto polufinale: Sparbanken Arena, Lidköping, 23. veljače;
  • Andra chansen: Nyköpings Arenor Rosvalla, Nyköping, 2. ožujka;
  • Finale: Friends Arena, Stockholm, 9. ožujka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Här är städerna vi besöker under Melfest-turnén 2019! I vilken stad ses vi? ⭐️ #melfest

Objavu dijeli Melfest Live (@melfestlive)

Godina 2018. za Melodifestivalen i SVT i nije bila toliko uspješna. Nebrojene kritike na račun pjesama koje su bile u ovogodišnjem line-upu, voditelje (David Lindgren i Fab Freddie) i scenarij za njih, kao i sam šou, dovele su do najgorih podataka gledanosti još od 2011.! Zbog toga, SVT je kao konzultanta za Melodifestivalen 2019 angažirao Edwarda af Silléna (više možete pročitati ovdje).

Komentara 4

  1. Oh očekujem, kao i svake godine, svu raskoš različitih žanrova, ali isto tako i bolju konkurenciju od ove godine. 2 grada se vraćaju kao i povijesne 2012. godine, nadam se da je to dobar predznak 😀 #Goteborg2020 😀

Odgovori