Mikolas, Netta, Frans: Poslušajte novitete eurovizijskih zvijezda

Podijeli na Facebook Twitter
Andreas Putting / eurovision.tv

Priredila: Sara Melkić

Mladi češki predstavnik Mikolas Josef u 2017. godini predstavio se pjesmom „Lie to me“ kada ga je javnost proglasila novim Justinom Bieberom. Zahvaljujući cjelokupnom timu i rastu Youtube pregleda karizmatični pjevač posljednjih je par mjeseci izbacio dva nova hita koja neodoljivo podsjećaju na svjetsku r’n’b, hip hop i pop scenu.

Prva pjesma „Me gusta“ ima već nekoliko milijuna pregleda, dok je pjesma „Abu Dhabi“ u manje od pola dana ostvarila više od 150 000 pregleda. Jednostavan tekst, pamtljiva glazba te atraktivni i kreativni spotovi dovoljan su znak da je Mikolasov krajnji cilj osvajanje internacionalnog tržišta.

Nova pjesma nastala je i u glazbenoj radionici aktualne eurovizijske pobjednice, Izraelke, Nette. Ona je jučer objavila prvu pjesmu nakon trijumfa u Lisabonu, naziva “Bassa Sababa”. Za istu pjesmu Netta je snimila i više nego zanimljiv spot koji možete pogledati u nastavku.

S druge strane, mladi švedski predstavnik Frans u 2016. godini predstavio se pjesmom „If I were sorry“ koja danas ima preko 35 milijuna pregleda. U siječnju je predstavio novu pop pjesmu laganijeg tempa „One Floor Down“ koja dobiva same pohvale.

Sjećate li se Alme koja je 2017. godine predstavljala Francusku pjesmom „Requiem“? Krajem 2018. godine predstavila je svoj novi pop hit  „T’es pas un Homme“. Pjesma neobičnog karaktera i umjetničkog spota inspiraciju je pronašla u hip hop i rap svjetskim hitovima te ima već pola milijuna pregleda.

Sve četiri pjesme izdane su unutar posljednjih nekoliko mjeseci te jasno naglašavaju pristranost hip hop i rap sceni. Je li ovo svojevrsna najava novog Eurosong trenda? Bit će zanimljivo pratiti izdavanja nadolazećih Eurosong pjesama i vidjeti hoće li autori i dalje poštivati nepisano pravilo „kičaste Eurosong pjesme“ ili će inspiraciju pronaći u popularnim svjetskim žanrovima poput ovih.

Komentara 7

  1. volio sam toy, ali netta mi je uvijek bila prenaporna. annoying af. ova pjesma je cista reprezentacija nje

  2. Netta neka uživa pod svjetlima reflektora do kraja Eurosonga u Tel Avivu jer će nakon toga biti predmet šprdnje. Ovi neartikulirani zvukovi šta ispušta uzrokuju iščuđavanje kod većine. Realno, nema ni m od muzikalnosti u sebi!

Odgovori