[Glasujte!] MOSKVA 2009.: Četvrti dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

[Glasujte!] MOSKVA 2009.: Četvrti dan

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Probe

07.30 – 08.10 ; Slovenija
08.10 – 08.50 ; Mađarska
08.50 – 09.30 ; Azerbajdžan
09.30 – 10.10 ; Grčka

10.10 – 11.10 ; ručak

11.10 – 11.50 ; Litva
11.50 – 12.30 ; Moldova
12.30 – 13.10 ; Albanija

13.10 – 13.30 ; pauza

13.30 – 14.10 ; Ukrajina
14.10 – 14.50 ; Estonija
14.50 – 15.30 ; Nizozemska

Press konferencija

08.45 – 09.15 ; Slovenija
09.25 – 09.55 ; Mađarska
10.05 – 10.35 ; Azerbajdžan
10.45 – 11.15 ; Grčka

11.15 – 11.25 ; ručak

12.25 – 12.55 ; Litva
13.05 – 13.35 ; Moldova
13.45 – 14.15 ; Albanija

14:15 – 14:45 ; pauza

14:45 – 15:15 ; Ukrajina
15:25 – 15:55 ; Estonija
16.05 – 16.35 ; Nizozemska

Slike s proba možete pratiti ovdje.

Slovenija (Dubravka Vujević)

Slovenija je za svoju pozadinu odabrala bijele note na crnoj pozadini i žice violine. Na početku su pjevačica, tri violonista i jedan čelist skriveni iza ukrašenih platna te su im se vidjele samo sjene. Nakon nekog vremena svirači skinu svoja platna i pojavljuju se u plavim kostimima. U drugom dijelu pjesme im se pridružuje i pjevačica koja na sebi ima bijelu haljinu. Violinisti se kreću oko nje. Pjesmu će u polufinalu otpjevati djelomično na slovenskom i engleskom. Mislim da su vokalno solidno zvučali.

Mađarska (Dubravka Vujević)

S pjevačem se na pozornici nalaze tri plesačice i dva back vokala. Na početku pjesme Zoli i plesačice leže na pozornici i bude se dok traje uvod u pjesmu. Zoli pleše sa sve tri plesačice samostalno. On radi glatke pokrete tijekom pjesme. U pozadini su plutajući oblici u stihovima te bijela linija koja se produžuje. Riječi “Dance with me” su napisane kroz tijekom pjesme.

Azerbajdžan (Zoran Kovačić)

Sljedeca zemlja koja nam se predstavila je Azerbajdžan. Na sceni se uz AySel i Arasha nalaze još tri plesacice, Vokalno je to jako dobro zvučalo. Također, uz ovu pjesmu se često mogu vidjeti pirotehnička sredstva. Pjevač i pjevačica se jako puno kreću dok pjevaju ovu pjesmu. Na LED ekranima dominiraju narančasta i crna boja.

Grčka (Zoran Kovačić)

Sa Sakisom na sceni su se pojavile još četiri osobe, dva muškarca i dvije žene. Jako lijepo to sve izgleda, Sakis se puno kreće na sceni, no međutim po meni to vokalno mora bolje zvučati. Na LED ekranima vidimo različite boje, koje su veoma lijepo uklopljene.

Litva (Zoran Kovačić)

Na početku pjesme Sasha Son sjedi za klavirom i pjeva ovu pjesmu. Pozadina je plava, s također bijelom i crnom bojom. Kasnije pjevač ustaje i pomalo se kreće po sceni. Sa Sashom se nalaze na sceni još tri back vokala. Vokalno je dobro zvučao na probi.

Moldova (Dubravka Vujević)

Nelly je na pozornici s četiri plesača. Plesači su plesali folk ples “hora”: plesači su ga plesali zajedno tako da su se uhvatili za ruke ili pokraj ramena i plesali oko Nelly. U pozadini se prikazuju moldovske dekoracije koji podsjećaju na uzorke vezova. Također se prikazuje i stilizirani mladi plesački par na središnjem ekranu. Nelly je svoju pjesmu otpjevala većinom na rumunjskom jeziku te samo jedan dio na engleskom. Tijekom izvedbe je zvučala samouvjereno i glasovno je dobro zvučala.

Albanija (Zoran Kovačić)

S Kejsi se na sceni nalazi još pet osoba i to dva ženska back vokala i tri plesača. Na sceni odlično izgleda i imam osjećaj dok je gledam kao da se ovim poslom bavi dugi niz godina, a ima samo 16 godina. Na sceni vidimo puno različitih boja, a crvena je najizraženija. Mislim da je pjesmu vokalno lijepo izvela.

Ukrajina ( Marin Krstičević)

Svetlana zasigurno daje odličan show. Vokalno nije uopće loše i “ stroj iz pakla” je impresivan kao što je i obećano od strane Ukrajinaca. Tri gola plesača su pratila ukrajinsku predstavnicu. U jednom dijelu pjesme Svetlana je zasjela na platformu s bubnjevima i natpisom “ anticrisis girl “. Spektakularno, ali još uvijek opasna pjesma. Može se plasirati vrlo visoko, ali može i razočarati. Vidjet ćemo…

Estonija ( Marin Krstičević)

Još jedna izvedba s plavom i crnom pozadinom, svjetlima i dimom za impresivnu izvedbu estonskog “Randajada”. Ovu pjesmu stavljaju u rang sa Švedskom, ali po našem mišljenju je daleko bolja od Švedske. Izvedba se čini vrlo zanimljiva i vokalna prezentacija sasvim zadovoljavajuća. Estonija koristiti violine i dva pomoćna vokala na pozornici. To bi se trebalo kvalificirati u finale prema nešm mišljenju. Prilično dobar, osjećajan, iako previše u nekim dijelovima instrumentalan i monoton, nastup.

Nizozemska (Zoran Kovačić)

Posljednja zemlja koja nam se danas predstavila je Nizozemska. Jako zanimljiv nastup, energičan prije svega. Na LED ekranima dominira većinom plava i crna boja, koja se za vrijeme refrena mijenja. U pozadini se čuju veliki aplauzi, što pokazuje da će Nizozemska imati lijepu podršku u Moskvi.

Glasujte

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?