Nađeno rješenje za Amerikance: Eurosong 2019. i 2020. na Netflixu!

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Thomas Hanses

Mjesec dana prije prava prijenosa, Europska radiotelevizijska unija raskinula je ugovor s američkom kabelskom televizijom Logo TV koja je time izgubila pravo prijenosa Eurosonga. Time je došao kraj na ionako kratku suradnju koja je trajala od 2016. do 2018. Do trenutka održavanja Eurosonga, EBU nije imao alternativnu televiziju, a Amerikanci koji su htjeli pratiti Eurosong mogli su uključiti livestreamove nekih drugih televizija (npr. SVT) kako bi gledali natjecanje.

Od ponedjeljka 22. srpnja Amerikanci će ponovno moći pogledati Eurosong. Naime, EBU i američka tvrtka Netflix, koja se bavi emitiranjem filmova, dokumentaraca, reality šouova i serija na internetu ukoliko imate pretplatu, potpisali su ugovor, te se osam sati Eurosonga 2019. naći na tom servisu. Također, suradnja je potpisana i za 2020.

– EBU je uzbuđen što će najveći svjetski glazbeni šou biti dostupan na zahtjev za gledatelje u SAD-u, jednom od najvećih TV gledateljstava. Američki će gledati po prvi put sada moći uživati u sva tri ovogodišnja fantastična šouova, kao i cijelo natjecanje 2020. Ovo je savršeno vrijeme u našim planovima kako bismo lansirali američku verziju Eurosonga 2021. godine – izjavio je izvršni supervizor Eurosonga Jon Ola Sand.

Na Netflix će doći najvjerojatnije ona uređena verzija Eurosonga 2019., koja ne uključuje nastup Madonne i političke provokacije islandskih predstavnika.

Odgovori