Neda Ukraden: “Tko podcjenjuje Eurosong, taj je glup i neinformiran”

Podijeli na Facebook Twitter
Facebook/Neda Ukraden

Velika glazbena zvijezda bivše Jugoslavije Neda Ukraden u ožujku je održala uspješan koncert u Lisinskom, a ove godine obilježava i 50 godina svoje karijere. Nedavno je gostovala u jutarnjem programu Prve srpske televizije gdje se prisjetila ovog koncerta i opisala ga kao svojevrsni spektakl.

Gostujući u emisiji dotaknula se i Eurosonga za koji je rekla da je “fantastična šansa i tko to podcjenjuje mislim da je jako glup i neinformiran”. Ona smatra da je bitno tko to i kako bira pjesme, ali da je to ogromna šansa i dodala da je “to izvanredno za jednu državu, da se treba stvarno potruditi i poslati najbolji tim”.

Da se pjevačica pita ona bi poslala pjesme koje ako na Eurosongu ne naprave neki posao, da barem u toj zemlji budu domaći hitovi. Za ovogodišnju srpsku pjesmu Nova deca rekla je kako ju nije pažljivo slušala i kako je Balkanika kvalitetan bend, a da ne zna koliko je to pjesma za Euroviziju, ali da misli kako će oni dati sve od sebe.

Neda Ukraden u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri ima upisan nastup na Eurosongu i to kao prateći vokal Seidu Memiću Vajti u Dublinu. Ona je s Jadrankom Stojaković i Ismetom Krvavac pratila Vajtu u izvedbi pjesme Lejla.

Pjevačica je nekoliko puta sudjelujući na nekadašnjoj Jugoviziji i sama pokušala predstavljati Jugoslaviju na Eurosongu, posljednji put na 1986. godine na Jugoviziji koja se održala u Prištini. Neda je osvojila osmo mjesto s pjesmom Šaj, rode, šaj.

Cijelo Nedino gostovanje u jutarnjem programu Prve TV možete pogledati ovdje.

Komentara 12

  1. Sad bih ja mogao da napisem da ovde ima nepotrebnih hejtera za ovako lep tekst o jednoj vrlo uspesnoj pevacici sa prostora Yugoslavie! Ali necu … svako ima pravo na svoje misljenje. Zao mi je sto Neda nije predstavljala YU sa nekom od svojih silnih pesama. Takodje, nadam se da ce neka zemlja sa ovih nasih prostora imati sluha da pozive Nedu da ide za neku od njih na ESC. Neda je bolja od svih ovogodisnjih predstavnika ex YU na ESC zajedno, to je sigurno!

  2. Neka se nitko ne uvrijedi, ali po kojem točno mjerilu je Neda Ukraden diva???? Tako piše na naslovnici članka na facebook-u; “jedna od najvećih diva ovih prostora” ?????

  3. @franhobb jeste, ona je glupaca i tuka, a ti si pametan dok iz svoje spilje komentiras osobu koja je vec preko 30 godina u vrhu svog posla, izgleda fenomenalno, zivi u luksuzu i pri tomu potpuno ima pravo u ovome sta je kazala. Rusija i Azerbajdzan trose milijune da bi se sto ljepse prezentirali na ESC, da misle da nije bitan ne bi se tamo ni pojavili ali ocito da njihovi diktatori znaju ono sto i Neda ☺

  4. @franhobb Zašto je ona “glupača?”
    Ima ženska pravo, svi ljudi koji podcjenjuju Euroviziju i samo misle da je veliki joke od natjecanja su neinformirani.
    Eurosong nije samo šala, to je postalo jedno od najvećih načina gdje se zemlje mogu istaknuti i daju priliku drugima da saznaju nešto o njima.
    Pročitaj artikl prije nego što komentiraš s takvim vulgarnim riječima.

Odgovori