Nekadašnji James Bond u filmu o Eurosongu?

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Emma McIntyre/Getty Images Portrait

Nekada je bio najpoznatiji britanski tajni agent i pio “protreseni, a ne pomiješani martini”, a danas udružuje snage s Willom Ferrellom. Naime, kako tvrdi portal list, irsko-američki glumac Pierce Brosnan dobio je ulogu u Netflixovom filmu o Eurosongu radnog naziva Eurovision. Uz njih dvojicu, jednu od glavnih uloga odigrat će i Rachel McAdams (poznatija iz filma Bilježnica), a snimanja su se prije dva i pol mjeseca održala na Eurosongu 2019. u Tel Avivu. Redatelj projekta je David Dobkin.

Detalji Brosnanove uloge u filmu nisu poznate, no kako je objavila islandska televizija RÚV, Ferrell i McAdams će glumiti Islanđane na Eurosongu. Prema saznanjima islandske televizije, likovi u filmu imat će tipična islandska imena kao npr. Ólafur Darri Ólafsson, Björn Hlynur Haraldsson, Nína Dögg Filippusdóttir i Jóhannes Haukur Jóhannesson, a snimanja će se odvijati još u Londonu i islandskom gradu Húsavíku.

Inače, ovo nije prvi Brosnanov doticaj s Eurosongom. Naime, u dva je navrata glumio Sama Carmichaela u filmskom serijalu Mamma Mia!, napravljenom po pjesmama grupe ABBA (Švedska ESC 1974.). Drugi dio pod nazivom Mamma Mia! Here We Go Again snimljen je na hrvatskom otoku Visu.

Odgovori