Nina Badrić ide na Eurosong; Dora u Opatiji početkom ožujka

Podijeli na Facebook Twitter
1740

Mnogo se zadnjih dana nagađalo oko imena izvođača koji će braniti boje Hrvatske na Eurosongu. Spominjali su se mnogi poznati i manje poznati izvođači, među kojima se kao najozbiljniji kandidat isticala grupa Colonia. No, fanove je iznenadila Nina Badrić objavivši na svojoj facebook stranici kako će ona ove godine biti ta koja će predstavljati Hrvatsku.

Podsjetimo, iz HRT-a su ove godine bili škrtiji no ikad na bilo kakvim informacijama o načinu odabira predstavnika. Od definitivnog odustajanja od forme reality showa, preko pozivnog natječaja za najpopularnije hrvatske izvođače koji je neslavno propao zbog slabog interesa, do nagađanja kako će HRT zbog financijskih poteškoća odustati od ovogodišnjeg Eurosonga. Čini se da su se Prisavlju vodili primjerom zemalja iz susjedstva koje su svoje predstavnike odabrale uglavnom interno.

Prenosimo izjavu Hrvatske radiotelevizije:
Nina Badrić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2012. godine. Ove godine za 20. rođendan Dore, HRT se odlučio na direktni poziv jednome izvođaču da sa svojim autorskim timom ponudi pjesmu za Eurosong 2012.u glavnome gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Koncept Dore i sam izbor izvođača podržan je i od Instituta hrvatske glazbene industrije i glazbenih udruga. Dora će se održati početkom ožujka.

Programski koncept predviđa dvije večeri. U prvoj ćemo se prisjetiti svih pobjednica Dore unazad 19 godina i dati gledateljima da glasuju za svoju naj Doru, a u drugoj slijedi posebnan show sa Ninom gdje će se gledateljstvu prvi puta predstaviti pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Kriterij je bio ne ići na izvođače koji su već pobjedili na Dori i koji su bili na Eurosongu, već odabrati urbani glazbeni stil, jakog top recentnog izvođača, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji. Ninina biografija sama za sebe govori zašto je u sam vrh izbora upravo došla ona. Želja nam se za 20. rođendan vratiti u Opatiju i u tradicionalnom ozračju proslaviti 20. rođendan najvećeg glazbenog događaja u godini, izjavila je urednica Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi.

Odgovori