Nove promjene u “Supernovi 2018” – dodaje se i treće polufinale

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Prije tjedan dana izvijestili smo o prvim promjenama na latvijskom izboru za Eurosong Supernova, a danas, na dan otvaranja razdoblja za prijave, glavna osoba ovog projekta već je najavila nove promjene. U jutarnjim vijestima LTV-a, glavna producentica Supernove Ilze Jansone najavila je kako će, bez obzira na broj prijavljenih pjesama, Supernova 2018 imati tri polufinala i finalnu emisiju. Svako polufinale imat će između šest i osam izvođača, a u finale će se plasirati po dva natjecatelja iz svakog polufinala (sveukupno šest finalista). Sve četiri natjecateljske emisije održat će se u veljači (vjerojatno nedjeljom, točnije 4., 11., 18. i 25. veljače), dok bismo imena natjecatelja trebali saznati 24. siječnja.

Kao i ove godine, finalisti i pobjednik natjecanja bit će izabrani kombinacijom glasova profesionalnog žirija (50%) i publike (online glasovanje, broj streamova na Spotifyju i telefonski pozivi).

Kao što smo spomenuli prije tjedan dana, LSM je najavila kako će se na natječaj moći prijaviti i strani autori. Dakako, tu ima jedna kvaka, a to je da udio stranih autora u pjesmi može biti najviše 30%, što znači da ako neki strani skladatelj misli imati pjesmu na Supernovi 2018, mora surađivati sa barem dva latvijska državljana. Zbog toga, LSM će u suradnji s Latvijskim društvom za razvojem glazbe (Latvijas Mūzikas attīstības biedrība) organizirati tzv. songwriting camp na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani latvijski i inozemni profesionalci. Pjesme za Supernovu 2018 mogu se slati do 15. listopada u 23:59 sati. Nakon toga specijalni žiri odabrat će još neodređen broj pjesama za tzv. pretkvalifikacijsku fazu (iliti audiciju), a svi odabrani izvođači bit će obavješteni do 2. studenog. Drugi krug preslušavanja održat će se 6. studenog, a u 18:00 sati polufinalisti bi trebali saznati rezultate. Odabrani polufinalisti do 10. siječnja moraju predati sve promotivne materijale, te čekati konferenciju za novinare 24. siječnja. Ostala pravila pogledajte ovdje.

Odgovori