Novosti iz Litve; upoznajte žiri sanmarinskog predizbora!

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

 LITVA

Litavska televizija LRT objavila je na svojoj službenoj internetskoj stranici detalje vezane uz njihov predizbor Eurovizijos Atranka 2018 (ili skraćeno Eurovizija 2018). Autori i izvođači mogu se prijaviti i zasebno, s time da izvođač mora biti litavski građanin, dok autor pjesme ne mora. Prijave traju do 1. prosinca, a do kraja godine trebao bi izaći popis natjecatelja.

Koncept Eurovizije 2018 ostat će isti kao i ove godine.


 SAN MARINO

Produkcijski tim sanmarinskog predizbora 1in360 je otkrio nove detalje vezane uz ovaj projekt. Tako je odlučeno da će između covera poslanih na njihovu službenu web stranicu, 10 najboljih izabrati žiri u sastavu Måns Zelmerlöw (Švedska 2015), Zoë (Austrija 2016.) i DJ Dave Berry (popularni britanski radio DJ i televizijski voditelj). Podsjetimo, da bi ovaj stručni žiri uopće razmotrio nekog izvođača covera pjesme, on mora skupiti ili 100 likeova na službenoj web stranici, ili mora platiti 5 eura ukoliko želi izbjeći  skupljanje spomenutih likeova. Hoće li sve ovo pomoći San Marinu da se ponovno dokopa finala, tek trebamo vidjeti.

Komentara 2

  1. @blink I ja se nadam. Ukoliko u sljedećih mjesec dana (i to sam puno rekao) ne potvrde povratak Dore vjerojatno ide interni izbor. Možda su već i odabrali.

Odgovori