Obavještenje za regionalne medije: Glasovi Crne Gore i Makedonije neće biti poništeni – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Obavještenje za regionalne medije: Glasovi Crne Gore i Makedonije neće biti poništeni

  2 min za čitanje   3 komentara

Tijekom dana smo na raznim regionalnim internetskim stranicama imali priliku čitati netočne informacije o navodnom oduzimanju bodova koje su Crna Gora i Makedonija dodijelile u finalu Eurosonga 2015. (te čudnom novom plasmanu Srbije, 17. umjesto 10. mjestu). Ovom prilikom želimo demantirati te navode i još jednom objasniti o čemu je riječ.

Producenti Eurosonga i EBU su objavili kako su glasovi stručnog žirija (a ne i televotinga!) Crne Gore i Makedonije u finalu bili neregularni. Nisu otkrili detalje, no rečeno je kako će u narednom mjesecu biti održan sastanak referente grupe Eurosonga na kome će biti donesena odluka o eventualnim sankcijama za žirije ove dvije zemlje.

Crna Gora i Makedonija su na kraju glasale u finalu, a ti glasovi su sadržavali samo rezultate njihovih televotinga. To znači da su glasovi ove dvije zemlje u finalu Eurosonga 2015. bili apsolutno validni, a da su sve neregularnosti na vrijeme primjećene od strane EBU-a i elimirane. Podsjećamo da stručni žiriji glasaju dan pred finale pa stoga čelnici Eurosonga imaju dovoljno vremena provjeriti je li sve prošlo kako je planirano i ima li bilo kakvih odstupanja od pravila.

Još jednom podsjećamo da su glasovi svake zemlje na Eurosongu sačinjeni polovično od glasova stručnog žirija i glasača putem televotinga. Stručni žiri glasa dan pred šou, a gledatelji glasaju putem televotinga uživo za vrijeme šoa. Ukoliko jedno od to dvoje ne uspije iz nekog razloga, onda će EBU iskoristiti ono drugo validno glasanje. Do sada se često dogodilo da televoting u nekoj zemlji ne uspije (zbog malog broja glasova), ili da glasovi stručnog žirija ne budu validni (na primjer da svih pet članova ima identičan TOP 10, što je jako sumnjivo).

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

 1. Danny — 25. svibnja 2015. u 18:18

  I opet oni tepu po svome. Maloprije na RTL-u u Sve u šest su izrekli toliku hrpu gluposti, a da ne govorimo o tome kako su pročitali ime ovogodišnjeg pobjednika.

 2. Dinko — 25. svibnja 2015. u 08:51

  Normalno da je ne moguća misija kada je Srbija u pitanje, zar ne…..@rosshark

 3. Nikolajev — 24. svibnja 2015. u 23:56

  Pa to smo znali od početka.To je pravilo EBU-a za koje se zna, jer drugačije glasanje ne bi moglo funkcionisati. A prirodno je da se svake godine desi da ili televoting ili žiri omanu. Doduše do sada televoting više. Ovi u CG i MAC su nešto muljali i to je evidento, sada neka ih EBU novačano kazni.
  A mediji ko mediji neznajući laički za to, počeli su da naduvavaju priču. Samo mi nije jasno kako su neki frikovi sa ovog foruma počeli da veruju u tu nemoguću misiju da se poništavaju svi glasovi, nakon esca. Pa to jednostavno nije čak ni dozvoljeno niti primenjenivo. Celukupni glasovi ne mogu da se ponište, samo parcijalno.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!