Objavljeni rezultati: Nina 10. u prvom polufinalu

Podijeli na Facebook Twitter

Nekoliko minuta nakon okončanja velikog finala Eurosonga u kojem je pobjedu, uprkos svim očekivanjima i kladionicama, slavila Ukrajinka Jamala, na stranici Eurosonga objavljeni su i detaljni rezultati polufinala koje vam donosimo u nastavku.

 

U prvom polufinalu, pobjednik je očekivano bio Rus Sergey Lazarev, a iza njega su se smjestile predstavnice Armenije i Malte. Zanimljivo, Nina Kraljić je zauzela posljednje mjesto koje je vodilo u finale, dok su za dlaku iz njega ispali predstavnici Bosne i Hercegovine. Posljednje mjesto u ovom polufinalu pripalo je, na veliko iznenađenje, predstavniku Estonije.

tabela-pf1

U drugom polufinalu prvoplasirana, kako se očekivalo, nije pobjednica Jamala, već na kraju drugoplasirana predstavnica Australije Dani Im. Zanimljivo, i ovdje 10. i 11. mjesto zauzimaju zemlje bivše Jugoslavije. Deseta je, naime, Sanja Vučić iz Srbije, a Kaliopi je svega nekoliko bodova dijelilo od toga da je sustigne. Očekivano, posljednje mjesto je zauzela Švicarska.

tabela-pf2

ScreenShot EBU
ScreenShot EBU

Komentara 13

 1. Svakome sa dva zdrava oka u glavi je odmah nakon fotografija Zigmanovog ogrtača s prve probe bilo jasno da Hrvatskoj prijeti fijasko. Sve ostalo su bila svjesna samozavaravanja i jeftina trolanja. Ja sam tada odmah napisao da ćemo se boriti tek za 10. mjesto u polufinalu, iako zbog pjesme i vokala zaslužujemo top 10 u finalu.
  Nina je svoj dio posla odradila odlično, no svi ostali su podbacili. Pogotovo Zigman.

 2. Ja nzm koji je vrag @atase1 i slicnim koji kritikuju toliko BiH zbog bodova. Nek pogledaju kakvo je realno stanje i ne mozes kriviti publiku koja uvijek glasa za susjede.

 3. Jako sam iznenađen lošim Nininim plasmanom. *ebena modna tetkurača joj je uništila sve šanse za dobar plasman. Žao mi je skroz…

 4. P.s. I samo bih se nadovezala na članak: “…dok su za dlaku iz njega ispali predstavnici Bosne i Hercegovine…”. Pa nisu ispali baš za dlaku, falilo im je 29 bodova. Makar da im je neka zemlja koja im nije dala bodove ni u televoteu i žiriju dala maksimum i na jednom i na drugom polju, ne bi bilo dovoljno! Dakle, falile su još 2x 12-ice i još malo!

  Budući da su dostupni detalji rezultati baš me zanima hoće li netko raditi kombinaciju glasova prema prošloj godini. Bilo bi interesantno vidjeti kako bi to izgledalo, pogotovo u polufinalima. Bi li rezultati bili drugačiji. U idućih par tjedana imam dosta posla, ali ako netko ne napravi do tada ja ću se pozabaviti time! 😀

  A sada stvarno idem spavati! Laku noć svima!

 5. Btw, samo comment. Da je po televoteu, Bosna bi ušla, bili su 8., ali je žiri spasio Češku! U drugom polufinalu žiri je totalno izvukao Izrael (koji je bio 16. na televoteu) i Gruziju (ajde, 11.) na uštrb Makedonije(!!!) (8. na televoteu) i Bjelorusije (9. na televoteu). U drugom polufinalu Srbija je bila 10. na televoteu, kao i Hrvatska u prvom.

 6. Zakljucak je sljedeci: BiH i Srbija su bolje eurosong prijateljice od Hrvatske i BiH ili Hrvatske i Srbije 😀 Ljuta sam na sve, i na Makedoniju i na Sloveniju i na Crnu Goru, a najvise na BiH i Srbiju. Naucite lekciju i za sljedeci eurosong se pripremite, zelimo medjusobnu razmjenu najvecih bodova! Ovo veceras je bilo strasno.

 7. Vidim BiH i Azerbejdžan postali bff
  Azerski ziri dao nama u polufinalu 10 bodova, a mi njima u finalu iz televotinga 8 iz zirija su također dobili ^^

 8. Hrvatska je imala 53 boda od televote-a u SF-u i da se samo pitao televote, ušli bi u finale jer je bila 10. po televoteu!
  Strukturu sam već na forumu escuniteda napisala na eng: 12 Bosnia & Herzegovina, 8 Montenegro, 6 Austria, 5 The Netherlands , 4 Greece and Russia, 3 Armenia, 2 Czech Republic, Finland, Moldova, Spain and 1 Cyprus, Spain, Sweden. Nina did not get pts from televote from: Azerbaijan, Estonia, Hungary, Malta, Iceland, San Marino. INTERESTING FACT: In all those countries she was placed 12th in televote!
  Od žirija 80 bodova (znači vjerojatno nekih prvih 7-8). Dobili smo 12-icu od Nizozemske (posebno iznenađenje xheart) i samo nismo dobili bodove od žirija iz Azerbajdžana i Malte, te Španjolske i Francuske.

 9. Znači sveukupno smo nastradali najviše Balkanci jer su pokušavali žiriji ispasti stručni tj. ne glasamo samo za susjede i eto kak se to Balkanu obilo u glavu.

Odgovori