Od sutra Želje za Eurosong: Dora 2024. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Od sutra Želje za Eurosong: Dora 2024.

  4 min za čitanje   1 komentar

Početak rujna u eurovizijskom svijetu uvijek donosi uzbuđenja. S početkom eurovizijske sezone kreću i želje fanova i svih pratitelja najpoznatijeg europskog glazbenog festivala. Jesen već tradicionalno na našoj stranici donosi projekt Želje za Eurosong u sklopu kojeg sakupimo želje naših čitatelja i naše osobne želje za Doru i države u okruženju, a ponekad i za države koje se tradicionalno natječu na Eurosongu.

Način izbora i prezentacija izabranih

Ove smo godine odlučili napraviti malu promjenu u odnosu na prošlogodišnji format izbora vaših i naših želja za sljedeću Doru. Naime ovogodišnje Želje za Eurosong: Dora 2024. će se održati u smanjenom formatu, umjesto 30 želja u tri kategorije, odnosno po 10 izvođača u kategorijama pjevačica, grupa i pjevača, ove godine odlučili smo predstaviti vam 20 želja. Fokus želja smo odlučili prebaciti na same izvođače i grupe, a ne da ispunimo normu od po 10 izvođača u svakoj od tri kategorije. Tako ćemo ove godine predstaviti osam pjevačica, sedam pjevača i pet grupa.

Vaše želje smo prikupili putem story ankete na našem Instagram profilu, a nakon što smo ih zbrojili dobili smo najčešće spomenute izvođače koje smo produžili željama naših urednika koji su interno ispunili anketu i na taj način smo dobili imena ovogodišnjih Želja za Doru 2024.

Kroz sljedeća dva tjedna ćemo vam prezentirati izvođače i grupe koji su pronašli svoje mjesto u ovogodišnjim željama za Doru, koja nam dolazi početkom sljedeće godine. Uz objavu svakog članka će u članku biti objavljena anketa u kojoj ćete moći svoj glas dodijeliti po vašem mišljenju najboljem izvođaču ili grupi iz tog članka. Također, paralelno s anketom na portalu moći ćete na našem Instagram profilu u storyju dodijeliti svoj glas po vašem mišljenju najboljem izvođaču kojeg biste željeli vidjeti na Dori 2024. Glasanje se vrši putem opcije “palac gore” ili “palac dolje”. Izvođač ili grupa s najviše glasova će pronaći svoje mjesto u finalu ovoga projekta. U finale prolazi po jedna želja iz svakog od pet članaka, što nas dovodi do pet finalista.

Finale želja za Doru 2024.

U finalu projekta ćemo imati pet finalista koje ćete odabrati vi, naši čitatelji i pratitelji naših društvenih mreža. Glasovanje za najveću želju će se održati kao i u prvom krugu putem Instagram storyja i ankete na portalu. Zbrajanjem svih pristiglih glasova ćemo dobiti vašu najveću želju za budućeg predstavnika Hrvatske u Malmöu.

Povijest projekta

U prošlogodišnjoj anketi Želja za Eurosong: Dora 2023, najviše glasova je odnijela Jovanka Broz Titutka. Riječ je o umjetnici koja je dio zagrebačkog queer kolektiva House of Flamingo.

Ovaj projekt u ovom i sličnom formatu održavamo još od 2007. godine, uz dvogodišnju pauzu 2014. i 2015. godine. Čitatelji portala svoje su želje birali od 2007. do 2013., dok su razdoblju od 2017. do 2019. urednici izražavali svoje želje za novog hrvatskog predstavnika na Eurosongu. Čitatelji portala ponovno su uključeni od 2019. godine. Dosadašnji pobjednici bili su redom:
 • 2007. – Colonia
 • 2008. – Vanna
 • 2009. – Andrea Šušnjara (koja je i pobijedila na Dori 2009.)
 • 2010. – Lana Jurčević
 • 2011. – Jelena Rozga
 • 2012. – Jelena Rozga
 • 2013. – Franka Batelić
 • 2017. – želje urednika
 • 2018. – želje urednika (pjevači, pjevačice, grupe)
 • 2019. – želje urednika (pjevači, pjevačice grupe)
 • 2020. – Maja Šuput
 • 2021. – Filip Rudan
 • 2022. – Eclipse
 • 2023.Jovanka Broz Titutka
Koga biste željeli vidjeti u projektu?
Svoje želje, komentare i razmišljanja podijelite s nama u komentarima kroz projekt ili putem komentara na objave koje će uslijediti objavom članaka.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

 1. ESC fan — 18. rujna 2023. u 22:32

  Trebali ste to ovdje uraditi, mnogi od nas nisu ni znali za tu anketu na Instagramu da bismo mogli dati svoje prijedloge. Uglavnom, Lorena Bućan mi je glavni favorit da predstavlja Hrvatsku na Evroviziji.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?