Održan drugi dio Eurovision Song Celebration – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Održan drugi dio Eurovision Song Celebration

  1 min za čitanje   23 komentara

Upravo je završio drugi dio Eurovision Song Celebration koji se održavao na dan nesuđenog drugog polufinala koje je, kao i cijeli Eurosong, otkazan zbog pandemije Covid-19 virusa. Predstavljene su sve pjesme drugog polufinala u cijelosti, zajedno sa tri države koje su trebale glasati u drugom polufinalu (Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Španjolska) i to po redoslijedu nastupa u kojem su trebali nastupati na Eurosongu. Polufinale je tako trebala otvoriti Grčka a zatvoriti Latvija. Srbija je trebala nastupiti kao sedma, nakon Češke a prije Poljske.

Osim eurovizijskih verzija, neki natjecatelji iz drugog polufinala koji su trebali nastupiti s englesom verzijom svoje pjesme izveli su i svoje pjesme na materinjem jeziku, a organizatori su i podsjetili na Eurovision Home Concerts i virtualne ture domova izvođača drugog polufinala. Umjesto službenog recapa ponovno smo dobili recap fanova Eurosonga.

anketa 1493

Kako biste ocijenili drugi dio Eurovision Song Celebration?

11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava23

 1. ESC fan — 15. svibnja 2020. u 16:11

  Ovo je konačna lista zemalja koje bih ja želio vidjeti u finalu prema mom licnom ukusu:

  Pf1:
  Švedska, Malta, Norveška, Belgija, Rumunija, Ukrajina, Izrael, Hrvatska,(grower) Kipar i Australija.

  Dvoumio sam se oko azerbejdžanske pjesme, ali ne znam, nekako mi pjesma ne leži iako ne mislim da je loša pjesma, to sam rekao i u Razmišljamo Naglas.

  Pf2:
  Svicarska, Finska (grower), Grcka, Danska, Portugal (grower), Bugarska, Srbija, San Marino, Češka i Island.

  Estoniju ipak ne bih pustio u finale iako mi je pjesma okej. Portugalska pjesma sigurno zaslužuje puno više nego armenska ili pogotovo latvijska pjesma.

  Konačni favorit: Zaista nemam, ali ako bih navijao za jednu državu onda bi to ipak bila Italija, a ne Švedska, jer se pjesma sama po sebi izdvaja od ostalih bez obzira što je to klasična italijanska balada i smatram da bi bila dostojan pobjednik, ali nisam nešto posebno vezan ni za tu pjesmu. Švedska, Kipar, Malta, Australija, Norveška i Švicarska su zemlje za koje se ne bih bunio kada bi pobijedile, ali im fali nešto još za pobjedu.

  Litvanija nikako ne zaslužuje pobjedu; Island nema lošu pjesmu, ali mislim da ta pjesma nije dostojna trijumfa. Bugarska tako tako, ne bih bio ljut ako bi pobijedila, ali meni lično je pjesma previše mlaka za prvo mjesto. Možda bi vokalno uživo to zvučalo močnije pa bih mozda i navijao za tu pjesmu. Rusija negdje u rangu sa Srbijom; veliki hype, a pjesma i nije nešto realno. Ovo je neki moj posljednji sud za pjesme ove godine. Enough from me. 🙂

 2. Manuella — 15. svibnja 2020. u 14:28

  @escfan
  Opet si doživio orgazam jer sam spomenula Švedsku. 🤣🤣
  Prijatelju možeš ti Doris Dragović ljubiti stopala kao i cijela švedsko-norveška kriminalna delegacija.

 3. SwedenEurovisionFan — 15. svibnja 2020. u 14:18

  Bravo @blink sve potpisujem, a @manuela neka čita i uči. EBU je bio tako dobar i nije diskvalificirao Doris, a po svemu sudeći je trebao, i ne samo to, već je i dozvolio da mi te godine ostvarimo i dan danas naš najbolji rezultat ikada. Pametnom dosta.
  I da @valentina ako ideš čitat Wiwibloggs ili neki drugi strani portal više od našeg, to dovoljno govori o tebi i omalovažavanju našeg.
  Lijepi pozdrav.

 4. Manuella — 15. svibnja 2020. u 14:15

  @escfan
  Švedska se bavi kriminalom na ovom natjecanju i ne može je oprati niti cijeli Dunav, a tvoj je problem što ti doživljavaš orgazam svaki put kad se spomene riječ Švedska.
  Stvarno bi završila sa ovom polemikom i molim te da pozdraviš kriminalca Bjorkmana.
  Pozdrav! 🙂

 5. Valentina — 15. svibnja 2020. u 13:49

  Bravo, @manuela, sve potpisujem, a pogotovo dio o omalovažavanju vlastite domovine, i to još naspram zemlje kao što je Švedska.
  Postoje mnogi izvori koji idu u prilog Doris i onome što je Manuela rekla, ali znam da ste ih vi kao žestoki fanovi već vidjeli pa nema potrebe da išta citiram jer ćete samo popljuvati i opovrgnuti kao što i inače radite. Hatters gonna hate, Swedes gonna swede.

  Meni je samo žao što se uredništvo portala eurosong.hr toliko trudi, ove godine je stvarno nadmašio sebe i vidim potencijal za odličnu budućnost ovoga portala, ali taj trud se dosta razvodni pored nekih zaista napornih ljudi koji sabotiraju sekcije za komentare, ankete i sve ostalo što mogu. Praćenje portala je gotovo nepodnošljivo. Ubuduće ću možda pročitati koji članak ili pratiti YouTube kanal, a za vijesti s normalnim komentatorima imat ću wiwibloggs.com

 6. SwedenEurovisionFan — 15. svibnja 2020. u 03:37

  @manuela
  “Naša najpoznatija i najbolje plasirana predstavnica ujedno je i jedini hrvatski izvođač koji je Eurosong završio – s kaznom. Zbog pratećih vokala snimljenih na matricu “Marije Magdalene”, Doris Dragović prvo je trebala biti diskvalificirana, onda su joj trebali oduzeti bodove, ali je priča završila neobičnom kaznom skidanja bodova u narednim godinama za koju je nejasno je li ikad uopće provedena.”

  Ne, ta kazna nije provedena. Hoćeš još?

  “Dogodilo se to da je ona tijekom izvedbe svoje pjesme ‘Marije Magdalene’ imala snimljene vokale, brojne vokale u sklopu pjesme, ali na pozornici je imala samo jednu vokalisticu. Tako su se u biti prekršila pravila Eurosonga koja vrijede i dandanas da se svi vokali moraju uživo otpjevati, glazba je na matricu”, objašnjava Tomislav Krizmanić, predsjednik udruge Eurofest Hrvatska.

  Dakle predsjednik spomenute Udruge, HRVATSKE udruge.
  I dalje ti nije dovoljno?

  Norvežani su to skužili TEK za vrijeme njezinog nastupa u finalu. Objasni mi molim te kako bi se Hrvatskoj tada oduzela trećina osvojenih bodova ako još nije ni bilo glasanja? Ako si ikad gledala glasanje, a valjda jesi, vidjela si da je Hrvatska dobila 118 bodova. Ni manje, ni više, nit je kretala s negativnim bodovima nit je imala više od 118 bodova na kraju glasanja pa da su joj se kasnije oduzeli bodovi.
  Tužno je kako i dalje ne prihvaćaš činjenice već pišeš svoja osobna razmišljanja, koja su daleko od istine.

 7. Manuella — 15. svibnja 2020. u 03:19

  @escfan
  gubiš se… očito te je istina pogodila…
  Hrvatskoj su oduzeli 1999. godine 33% od ukupno osvojenih bodova. Delegacija koja je tužila Hrvatsku bila je Norveška, a upravo je ta zemlja Hrvatskoj dala 0 bodova, kao zapravo i sve Skandinavske zemlje te godine. Hrvatska je tada bila najveći favorit za osvajanje Eurosonga, ali mi nismo bili dovoljno reprezentativni da uvedemo Eurosong u novo stoljeće pa su to prepustili kriminalcima šveđanima da to obave umjesto nas.
  Tužno je kako svoju zemlju omalovažavaš kako bi oprao Švedsku.

 8. SwedenEurovisionFan — 15. svibnja 2020. u 02:55

  @manuela Hahaha vidim da nisi samo #swedenhater već i #scandinavianhater. Pitam se valja li ti išta osim hrvatskog? Ukrali pobjedu 1999.? O kakvoj ti pobjedi pričaš? Doris je imala 45 bodova MANJE od pobjednice, a tih 118 bodova se još dodatno trebalo smanjiti za trećinu, iako to nikad nije napravljeno.
  Da citiram: “Croatia’s entry attracted objections from the Norwegian delegation, due to synthesised male vocals being used on the backing track of Doris Dragović’s entry. The EBU decided to reduce the country’s score by a third for the purpose of calculating its five-year average to determine participation in future contests, though it was decided to LEAVE ITS PLACEMENT IN THE 1999 RESULT UNAFFECTED.”
  Znači, da se to pravilo primijenilo, Doris bi završila na osmom mjestu ali bitno da su Skandinavci sve namjestili. Treba malo proći činjenice, a ne samo hejtati sve skandinavsko 😉

 9. Manuella — 15. svibnja 2020. u 02:46

  @escfan
  Ne može se dokazati još uvijek jer Skandinavski blok Švedsko-Norveški drže glavnu riječ nad ovim natjecanjima. Hrvatskoj je upravo taj blok ukrao pobjedu 1999. godine.
  A inače gospodin Björkman je često izlazio po švedskoj žutoj štampi oko malverzacije glasova žirija na Melodifestivalenu, ali gle čuda sve se brzo zataška…

 10. SwedenEurovisionFan — 15. svibnja 2020. u 02:30

  @manuela To ti možeš mislit, ali možeš li dokazat? Ne, možeš samo sumnjati u to a ja isto tako mogu tebi reći da je namješten bilo koji pobjednik koji nije iz Švedske, no isto ne mogu dokazat. Ja ti jedino govorim da 2020. ne bi sudjelovao ni u čemu i to je činjenica koju je i sam izjavio.

 11. Manuella — 15. svibnja 2020. u 02:26

  @escfan
  Lik je namjestio glasove žirija na Melodifestivalenu više puta, a i sredio je pobjedu 2015 Švedskoj, jer je dotični osobno bio nezadovoljan organizacijom Eurosonga 2013 u Švedskoj u kojem je on bio producent, da bi sve popravio 2016…
  Ugl. lik ima veći dosje nego Sanader…

 12. SwedenEurovisionFan — 15. svibnja 2020. u 02:19

  @manuela Sam je to izjavio u nekoliko intervjua 😉 Da bi konačno nakon mnogo mnogo godina išao na jedan Eurosong čisto kao promatrač i da nije imao nikakve ”prste” ni oko pomaganja s pozornicom, ni oko ždrijeba, ni oko ničega i da ne bi vidjeli njegovo ime kad bi finalni show završavao između onih svih silnih imena što samo na kraju showa brzinski prikažu dok pobjednik pjeva pjesmu još jednom.

 13. Manuella — 15. svibnja 2020. u 02:15

  @escfan
  da, da to sigurno… inače Bjorkman je poznat po tome da se u ništa ne miješa, osim što nekad zna namjestiti pobjedu pojedinim državama ili državi…hmmm 😉

 14. SwedenEurovisionFan — 15. svibnja 2020. u 01:50

  @chandler Čisto informativno, Christer Bjorkman ove godine nije imao nikakve veze sa ždrijebom, sve su radili Nizozemci 🙂

 15. Chandler — 15. svibnja 2020. u 01:22

  Moji utisci kakvi bi bili na osnovu redosleda:
  Grcka bi dozivela sudbinu kao Jermenija 2019. Opet, tu je i prokletstvo da ako zenski izvodjac otvara polufinale, ispada.
  Estonija bukvalno sahranjena. Mada bila je sahranjena jos nakon odabira pesme.
  Austrija bi prosla jer bi nastupila nakon dosadne Estonije.
  Moldavija dosta rizicno.
  San Marino bi svakako ispao, makar nastupali i kao deveti.
  Ceska takodje bi ispala, jer sama pesma je dosada teska.
  Nase Uraganke su itekako dobile dobru poziciju, iskreno video sam ih na poziciji broj 5.
  Za Poljsku mislim da bi prosla, ali mogla bi se i utopiti.
  Za Island sam znao da ce biti na poziciji 9, jer nas “dragi” Bjorki uvek smesta favorite na sredinu.
  E Svajcarska ovo mi je vec neocekivano. Mislio sam da ce biti smestena pred kraj a ne kao deseta.
  Danska, vidjena kod mene kao 13ta, prosla bi i ovako i onako.
  Albanija i Finska bi mozda bili surprise qualifier.
  Jermenija – zbog ove likuse mi je drago sto je ESC otkazan. Tacno bih pukao od besa ako bi ona prosla.
  Portugal – ijoooj, defintivno im ne bi bilo pomoci. Sahrana.
  Gruzija – ovo mi je bila ocekivana pozicija, u negativnom kontekstu bi bio surprise qualifier.
  Bugarska – iskreno, kod mene vidjena kao zadnja da nastupa ali svakako bi prosla. Mozda i pobedila.
  Letonija – Heh, nije mi bas za zatvaranje polufinala. Mozda bi im ovo islo u korist, ali na ESCu se vise puta pokazalo da ako nastupas zadnji ne znaci da si siguran finalista. Mada verujem da bi se Letonci svakako izdvojili.

 16. YeahYeahFire — 15. svibnja 2020. u 00:18

  Slažem se da je Poljska dobila užasan žreb…što se tiče Austrije bila je blizu otvaranja,ali s obzirom da je u grupici pesama koje nisu toliko uticajne,možda bi se provukla u finale,ali možda jer bi Grčka vrv imala velike planove sa nastupom.Češka možda,ali malo verovatno.Gruzija i Jermenija dobile odlične pozicije.Portugal,Finska i Estonija sig NQ.Letoniji bi naravno išlo u korist zatvaranje,MADA su i 2017. nastupili zadnji i bili zadnji u pf sa isto tako rizičnom pesmom ili bolje reći nastupom.Švajcarska i Island jedan do drugog,mada bi lagano prošli bez obzira…Srbija…solidna pozicija,ali bi sve zavisilo od nastupa,mada verujem da bi našle put do finala!
  Fan recap je ovog puta bio malo manje cringe..one reakcije podjednako nerealna,ali ok…
  Sad da ispratimo Shine a Light pa da zakopamo ovu god i predjemo na novo,nadam se bolje i ostvarimo poglavlje po pitanju održavanja Evrovizije!

 17. Niko bitan — 15. svibnja 2020. u 00:09

  Moje mišljenje:
  Zagarantovani finalisti: Island, Švajcarska, Bugarska, Jermenija i Letonija.
  Borderline finalisti: Grčka, Austrija, Moldavija, San Mario, Češka, Srbija, Poljska, Danska, Albanija, Finska i Gruzija.
  Zagarantovani ne finalisti: Estonija I Portugal.

 18. Supercut09 — 14. svibnja 2020. u 23:44

  Grcka otvara pf? Lagano ispadanje.
  S ovim zdrijebom sasvim logicno je bilo ocekivat latviju u top 5 pf.

 19. Niko bitan — 14. svibnja 2020. u 23:30

  Grčka mislim da bi se mučila za prolazak u finale s obzirom da otvara šou. Mogu da je vidim kao shocking non qualifier ove godine. Estonija, sigurni ne finalista. Mesto smrti, a i između dve mnogo brže pesme. Austrija, Moldavija, Češka i San Marino sve vidim kao Borderline finaliste. Sa dobrim stejdzingom bi neki od njih mogli u finale. Poljska užasan zljeb. Jedini način na koji ih vidim u finalu je ako imaju fenomenalan stejdzing. Zadnje dve godine smo videli da Dijaspora nije dovoljna. Dva favorita, Islsnd i Švajcarska jedan za drugim. To bi bilo veoma zanimljivo za videti! Albanijavi Danska solidan zljeb, ali i dalje Borderline finalisti. Finska i Portugal ne idu u finale. Ni dobar stejdzing ih ne bi spasio. Gruzija bi imala šanse ponovo, ponavljam se sa dobrim stejdzingom. Ovi bi mogao da bude shocking qualifier ove godine! Jermenija, Bugarska i Letonija odličan zljeb i svima zagarantovano finale! I sada još Srbija. I po meni odličan zljeb! Plašio sam se da ne otvore polufinale ali mi je drago da nisu! Smatram da bi prošli u finale, ponovo sve zavisi od stejdzinga i koliko bi RTS, uložio novca u njega! Pa, Uraganke moje, nadam se da se vraćate sledeće godine! A što se samog šoua tiče, ponovo, isto kao u utorak, nije me oduševio. Reakcije Jutjubera i fan recap su mi opet bili cringy, mada mi se svidelo kada su izvođači snimili svoj ”house tour” kao I čuti pesme na svom maternjem jeziku! A za prikazivanje pesama kao spota ili scenskog nastupa sam moje mišljenje rekao na prošlom postu. 😀

 20. EurovizijskiFan — 14. svibnja 2020. u 22:57

  Drago mi je što bi Grčka otvorila, a Latvija zatvorila polufinale.Što se tiče samog redoslijeda Srbija,Danska i Armenija su dobile odlične redne brojeve dok s druge strane najviše je izgubila Poljska.

 21. ESC fan — 14. svibnja 2020. u 22:46

  Mogli su puno bolje posložiti nastupe. Latvijska pjesma nije za kraj niti mu je grčka pjesma za sam početak.

 22. SwedenEurovisionFan — 14. svibnja 2020. u 22:41

  Još jednom pohvale za vrhunski show, zbilja hvalevrijedan! Svidjelo mi se kad su nas izvođači “provodili” kroz svoje domove, a fan recap je opet bio smiješan 😀
  Što se tiče ždrijeba, sviđa mi se što bi Grkinja otvorila a nadam se i prošla u finale. Pjesme od 02 do 04 bi bile siguran NQ, kao i Češka za koju mislim da bi se “utopila” između dvije puno brže pjesme. Jadna Poljakinja, jedino bi ju žiri mogao izvući, a zanimljivo je kako bi Švicarac išao odmah iza drugog najvećeg favorita Islanda, toliko o tome kako se producentima svidio Gjon… U drugom dijelu ždrijeba najviše bi se istaknule Danska, Armenija i naravno najveći favorit kladionica, Bugarska.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?