Ola Melzig: “Ovo će biti grandiozan šou”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Olena Hudiakova

Da produkcija Eurosonga prođe u redu, svake godine se pobrine Šveđanin Ola Melzig. Proteklih nekoliko mjeseci Melzig putuje u Tel Aviv kako bi pomogao kolegama s izraelske televizije KAN u što bezbolnijoj i boljoj organizaciji Eurosonga 2019. Trenutno boravi u Tel Avivu kako bi nadgledao dovršetak radova na pozornici Eurosonga, a novine Israel Hayom iskoristio je priliku za intervju. U njemu, obećao nam je grandiozan šou, najcool pozornicu ikad, te spektakularan rad kamere i multimediju.

– Za nas imamo prednost što se tiče arene u Paviljonu 2. To je mala dvorana u usporedbi s prijašnjim izdanjima, i što se nas tiče, to je velika prednost na produkcijskoj razini. S poštovanjem tisućama gledatelja koji će doći u dvoranu gledati šou, mi prvo mislimo na televizijske ekrane. Kada imate manju dvoranu, lakše je kontrolirati što će se vidjeti na malim ekranima, i imamo opciju uhvatiti više stvari, dok dvorana većeg kapaciteta često eventualno vodi do manje uspješnog prijenosa. Pozornica će izgledati veliko na ekranima. Ako će televizijski gledatelji doći kasnije do arene, bit će razočarani kad otkriju kako je sve puno manje od onoga što vide na ekranima. To je čarolija naše profesije – uzvratio je Melzig na brojne kritike o manjem obujmu pozornice.

Nessuna descrizione della foto disponibile.
Pozornica Eurosonga 2019. (foto: Florian Wieder)

“Gradimo veliko i kompleksno, normalno da će biti problema”

Kao što svi znamo, ove godine je bilo puno kaosa u vezi organizacije, no Melzig smiruje situaciju.

– Gradimo nešto jako veliko i kompleksno što se dosad nije gradilo, pa je normalno da će biti problema. Jednom je bio štrajk, drugi put je kasnila dostava. Ima mnogo stvari koje se mogu dogoditi u ovako velikom i kompleksnom događanju, stoga moramo graditi fleksibilnu organizaciju, pa ako smo u nemogućnosti ostvariti nešto u datom trenutku, moramo tražiti druge zadatke. Sada nisam zabrinut, držimo se rasporeda i jedva čekam početak proba kako bismo vidjeli pozornicu na kameri i vidjeli sve o čemu smo razgovarali dosad kako oživljava – izjavio je Melzig.

Također, Melzig je pohvalio Tel Aviv kao grad domaćin, ističući stil, ljude različitih osobina, plažu i opuštenu atmosferu.

– Lokalna strana uvijek daje ton, i to je apsolutno jasno: Izrael je domaćin Eurosonga i troši puno novaca na to, a cilj švedskog tima je donijeti međunarodno iskustvo i pomoć Izraelcima. Kada mi odemo, znanja ostaju i zemlja domaćin eventualno profitira od domaćinstva natjecanja. Bio sam u mnogim zemljama diljem svijeta i ako je nešto snažno kod Izraelaca, to je gostoprimstvo. Izraelci su zbilja dobri domaćini i veoma se brinu za naše ljude. Za tulume i događanja, ovo je odlično – izjavio je Melzig.

Prošle godine oklada na Izrael, a ove…?

Ovaj Šveđanin poznat je i kao vjerni pratitelj klađenja na Eurosong. Tako se može pohvaliti da je prošle godine osvojio 500 €.

– Čekao sam do zadnjeg trenutka da Cipar pređe Izrael na kladionicama, i nekoliko dana prije natjecanja stavio sam novac. Za ovu godinu mislim da Švicarska ima sjajnu šansu, imaju dobru pjesmu i odličnog pjevača, pa bih se kladio na njih – zaključio je Melzig.

Inače, njegov rad možete pratiti na blogu m-m-pr.com, gdje pokazuje u kojom je fazi izgradnja pozornice.

Komentara 6

  1. Dvorana izgleda supeeeeer kao i pozornica.Bravo Izraelci!!!!!Bit ce ovo najbolji eurosong uz 2011.,2014., i 2017.,a nadam se da ce 2020 sou biti spektakularan.Italija mora pobijediti,ma kakva glupa Nizozemska nema sanse pokraj Italije.
    U najboljem slucaju Nizozenska ce zavrsiti 4-5.

  2. Ja bas mislim da ce Nizozemskoj biti teze da pobijedi, jer mislim da ce se Luca vise istaci sa dance pjesmom i sigurno mocnim plesnim nastupom. Jednostavno mislim da nece pobijediti, live nastup je sasvim okej ali nije to to.

  3. Jedva cekam pocetak proba. Sala izgleda cak i vece nego sto sam mislio. Stvar je u šou i organizaciji, a ne u ogromnoj areni(barem za nas gledamo na tv ekranima). Prosle godine je arena imala kapacitet od preko 20 hilj. ljudi, a sve je na kraju ispalo mlako i bezveze tako da mjesto odrzavanja ne mora da diktira kakav ce biti krajnji ishod. Ja isto mislim da Svicarska ima fine sanse za pobjedu ove godine

Odgovori