“Operación Triunfo” za Španjolsku, odabran prvi wildcard “1in360”

Podijeli na Facebook Twitter
Andres Putting (EBU)

Nakon što je Austrija ranom zorom objavila tko će ih predstavljati u Lisabonu, vrijeme je da objavimo vijesti koje su izašle kad je većina ljudi išla spavati. Pa ajmo to nadoknaditi, može?


 SAN MARINO

Posljednjih mjesec i pol dana sanmarinski izbor 1in360 postaje meta brojnih natjecatelja različitih izbora za Eurosong iz prethodnih godina koji su lagano propali u karijeri ili su se tamo prijavili da bi ih netko čuo, pa im treba kakav-takav početak. Kasno sinoć, objavljeno je tko je dobio prvi wildcard natjecanja, te će se natjecati u live emisijama. OGAE klubovi iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Malte, Belgije, Francuske, Irske, Italije, Grčke, Mađarske i Rest of the World, te eurovizijski novinari prvi wildcard su dali jednom poznatom licu iz ovogodišnjeg izdanja finskog izbora za Eurosong Uuden Musiikin Kilpailu.

Finska Šveđanka Emma Sandström u siječnju ove godine bila je veliki favorit za pobjedu na UMK2017, međutim dva dana prije finala dobila je upalu grla. Rezultat? Loša vokalna izvedba i niz nesretnih okolnosti doveli su do toga da je osvojila treće mjesto, odbacivanja od strane producenata koji su napisali njezinu pjesmu za UMK2017, a kasnije i do poremećaja anksioznosti, što je priznala nedavno na svom kanalu na YouTubeu.

Poslušajte njezinu obradu pjesme “Rise Up” Andre Day.


 ŠPANJOLSKA

Još otkako se počeo najavljivati povratak španjolskog talent šoua Operación triunfo (Star Factory), medijima je počela kružiti vijest da će španjolska televizija RTVE opet koristiti natjecatelje tog šoua za svoje predstavnike na Eurosongu. Već unazad mjesec dana davani su suptilni znaci (posjete španjolskih predstavnika na prijašnjim izdanjima Eurosonga, eurovizijske pjesme koje natjecatelji izvode svaki tjedan), da bi kasno sinoć vijest bila potvrđena. Jedan od natjecatelja Operación triunfo 2017/2018, čije se finale očekuje 29. siječnja, bit će odabran za španjolskog predstavnika na Eurosongu 2018. Istodobno, RTVE već je kontaktirao neke španjolske skladatelje da počnu skladati pjesme za izvođače.

Operación triunfo je bio platforma za biranje španjolskog predstavnika za tri izdanja Eurosonga – od 2002. do 2004. godine. Sva tri izdanja Eurosonga prošla su dosta dobro za Španjolsku, s čak tri TOP10 plasmana. Također, sudionici prvih nekoliko sezona su danas veoma cijenjeni pjevači u svijetu latino-glazbe.

Komentara 2

  1. Jasno mi je zašto je Emma dobila prvi wildcard pošto je većina prijavljenih na njihov predizbor katastrofa (oni William i Deban su se prijavili). Što se tiče Španjolaca sve je bolje od one očite namještaljke koja se zove Objetivo Eurovision.

Odgovori