Osvrt: Ima li života nakon Melovina?

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Andres Putting (EBU)

Sutra se održava finale Vidbira 2019. Kao i prethodnih godina, u završnici se našlo šest pjesama, a ja sam odlučila preslušati ih i dati kratki komentar. Također, pozivam sve čitatelje portala Eurosong.hr da prokomentiraju pjesme finala Vidbira 2019 i glasuju u anketi koja se nalazi na kraju objave.


Freedom Jazz – Cupidon

Cupidon mi je zvuči kudikamo bolje od slične pjesme koju smo imali na Dori (Gelato Sisters), međutim imam zamjerke na refren. Sam refren mi je previše ponavljajući i čini pjesmu dosadnijom nego što jest.


Yuko – Galyna Guliala

Za razliku od prethodne pjesme, koju sam puštala više puta jer mi je prebrzo prošla, za ovu sam jedva dočekala kraj. Ovdje mogu pohvaliti prateće pjevačice za etno-ugođaj pjesme, ali ukupni dojam mi je “meh, idemo dalje”.


Maruv – Siren Song

Čak i unatoč cenzuri od strane organizatora, Maruv je uspjela napraviti dovoljno edgy nastup da mi zaokupi pažnju. Sama pjesma nije nešto što inače slušam, ali za ovu moram priznati da me jako zainteresirala za ostatak Maruvinog repertoara. Zasad jedna od pjesama koje vidim u Tel Avivu.


Brunettes Shoot Blondes – Houston

Pjesma u kojoj se spominje neslavni BrexitHouston, we have a problem. S druge strane, meni ništa pamtljivo u vezi ove pjesme, ali ovakav tip glazbe ima svoje fanove, samo što to nisam ja.


Kazka – Apart

U usporedbi s prošlom godinom, ove godine joj glas čak i nije bio toliko tragičan (iako je on i dalje slab u usporedbi sa studijskom verzijom). Barem je započela i završila u pravom tonalitetu. S druge strane, pjesma mi je zaokupila pažnju tek kad su prateće pjevačice počele pjevati na ukrajinskom (negdje oko 2:37). Ne vidim neki uspjeh u Tel Avivu u slučaju da pobijedi na ukrajinskom izboru za Eurosong.


 Anna Maria – My Road

Glazba mi se jako sviđa, zvuči kao nešto što bi Amy Winehouse snimila prije 12 godina. Međutim, s ovom pjesmom imam isti problem kao i s Cupidonom, a to je da je refren sastavljen od bezbroj wo-ho-ho. Inače, kao i kod Maruv, moram reći da mi se jako sviđa nastup.


Završno razmatranje

Kad sam uzela da recenziram Ukrajinu, nisam imala neka velika očekivanja. Ono što me dočekalo jest grupa pjesama od koje su mi dvije pjesme u kategoriji “meh”, jedna koja ima predugu razradu, dvije pjesme koje dobro počnu, a onda stiže refren i jedna koja u paketu ima i pjesmu i nastup. Po mom skromnom mišljenju, da sam na mjestu Ukrajinaca, u Tel Aviv bih bez pardona poslala Maruv i njezinu Siren Song jer vjerujem da bi nastavila ukrajinski niz ulaska u finale. Međutim, imaju u obzir žiri ukrajinskog izbora, najbolje bi bilo pripremiti se za neki neočekivani ishod kao što je bilo 2017.

Tko će predstavljati Ukrajinu na Eurosongu 2019.?

 • Yuko – Galyna guliala (3%)
 • Maruv – Siren Song (74%)
 • Brunettes Shoot Blondes – Houston (2%)
 • Freedom Jazz – Cupidon (2%)
 • Anna Maria – My Road (3%)
 • Kazka – Apart (14%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 12

 1. Kakav je nastup Maruv imala sad u finalu, ono je nešto do sada neviđeno. Ona mora pobjediti i tačka.

 2. MARUV i nitko drugi 🧜‍♀️🧜🏻‍♀️🧜🏼‍♀️🧜🏽‍♀️🧜🏾‍♀️🧜🏿‍♀️

 3. MARUV all the way!! Nadam se da neću doživjeti još jedno razočarenje na ovogodišnjim predizborima.

 4. Ja ne mogu da vjerujem. Samo ljudi bez imalo sluha mogu favorizirati ovu Maruv. Pa ova žena nema pojma o pjevanju. Čak šta više sluha uopće nema. Pa Mila Elegović je za ovu Whitney Houston. E sačuvaj me bože. Ajmo Roko, pojedi ovo i ovakve za doručak.

 5. Malo sam skeptičan.. ukrajinci imaju veliku nadu za visok plasman u Izraelu s Maruv, no njezin nastup je previše ekstravagantan za naše, a kamoli za ukrajinske standarde.. čisto sumnjam da ću joj dopustiti da pobijedi..
  A ne bih ni tipovao na Maruv da Kazka nije debelo podbacila.. vokalno ne da je bilo loše, već katastrofalno da sam se skamenio budući da sam upravo Kazku vidio ne samo kao winnera u Ukrajini, već i u Top 5 samog eurosonga.. čak je i Bilal razina iznad što djeluje nestvarno.. šteta pjesme..

 6. Ukrajina ima opciju da bira između Marvu i ostatka, ako odabere neku od ostalih pjesama poći će stopama Rumunije, Hrvatske, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Estonije i drugih…to jeste, nastaviće sa očajnim izborom kao i druge Evropske zemlje.

 7. Ja bih najviše volio da Kazka pobijedi jer ima najbolju pjesmu. Njihov nastup se meni jako svidio. Jedini problem su vokali, ali lakse je popraviti vokale nego cijelu pjesmu

 8. Siren song – pjesma i scenski nastup, sve pet. Ali nameće mi se pitanje da li je Maruv uopće pjevačica po profesiji? Njeno pjevanje zvuči mi otprilike kao da mi pošaljemo Milu Elegović na Eurosong.

 9. Siren song je čista zaraza i potpuno neočekivano se našla na mojoj play listi jer nema nikakve veze s onim što inače slušam. Sve pjesme su više-manje ok, ali Ukrajini neki ozbiljniji uspjeh u Tel Avivu predviđam samo s Maruv. Bojim se samo toga da će ju žiri zakinuti.

Odgovori