Otkazana Eurovizija mladih glazbenika 2020. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Otkazana Eurovizija mladih glazbenika 2020.

  1 min za čitanje   511 komentara

Osim Eurosonga 2020., još jedno EBU-ovo natjecanje neće se odviti u ovoj kalendarskoj godini. Riječ je o Euroviziji mladih glazbenika, koja se 21. lipnja 2020. trebala održati u Zagrebu i to zbog istog razloga zbog kojeg ne putujemo u Rotterdam – pandemija koronavirusa. Kada će se održati, nije poznato, a ovu vijest potvrdio je član odbora ukrajinske televizije UA:PBC, koja je i sada trebala sudjelovati.

– Razumijemo i podupiremo odluku o EMG-u, jer je zdravlje djece na prvom mjestu. Nadamo se kako će se natjecanje ipak dogoditi nešto kasnije ove godine, jer imamo sjajne mlade glazbenike koji mogu pobijediti i potvrditi Ukrajinu među zemljama s najboljom akademskom glazbom – izjavio je Yaroslav Lodygin.

Hrvatsku je na ovom natjecanju trebao predstavljati pijanist Ivan Petrović Poljak.

0 via UA:PBC
PODIJELI ČLANAK

Rasprava511

 1. Vix-new-2 — 20. ožujka 2020. u 19:32

  Dobio sam 13 topova. Glasovi su raznoliki. Neću ih zbrajati do zadnjeg poslanog topa. 24.3. objavljujem 10 finalista 1. polufinala (ne i bodove) i bottom 3 (samo ako nisu prošli u finale.) Od bottom 3-čitam bodove.

 2. Vix-new-2 — 20. ožujka 2020. u 13:22

  Dragi svi, i sami znate da mi je stalo do igre i da dobrovoljno trošim svoje privatno vrijeme. Ovo je moja dobra volja, poklonjeno vrijeme i meni i vama (za zabavu) i zbilja nema razloga da mi ne vjerujete pri zbrajanju bodova. Osobu neću imenovati, ali nisam zaslužio da me netko proziva kako je igra netransprarentna itd. Ovo je amaterska igra-cilj joj je zabava. Naš pobjednik neće biti upisan kao 65. pobjednik Eurosonga. Eurosong 2020. se neće održati, ali Eurosong prije EUROSONGA hoće. Obzirom na privatne obveze i mnoštvo brojki nemam još vremena nekome se kuniti da je sve transparentno. Vi znate da JE. Siguran sam da svi koji su se prijavili da su toga svjesni, il barem većina. Prošle godine su vam se svidjeli rezultati. Pogodili smo 5 od top10. Pogodili smo pobjednika. Igra je prošla bez negativne atmosfere. Prema svima sam prijateljski nastrojen- i nema smisla da nekome par puta dnevno moram pisati o pravilima igre i transparentnosti. Za upisat i provjerit 1 top (a prijavljeno je 23 osobe) treba mi par minuta. Što je s onim zbrajanjem, pisanjem Vixovih osvrta, informiranja javnosti itd…Kako sam rekao ovo je moje darovano vrijeme-cilj igre je zabava i predviđanje našeg zajedničkog pobjednika. Svi prijavljeni mogu sudjelovati…Do 23.3.2020. (23 h 59 min) se možete odjaviti iz igre pri čemu će se izbrisati bodovi ako ne vjerujete u transparentnost…evo i za ovaj nebitni komentar trebalo mi je par minuta. Hvala na razumjevanju. Nadam se da će dalje sve ići svojim tokom i da će se neke stvari-smiriti.

 3. Vix-new-2 — 20. ožujka 2020. u 12:01

  @hexagon Svevlade, molim bez trzavica na ovom članku. Želim da vlada zabavna i prijateljska atmosfera. Prošle godine smo se dobro zabavili BEZ ikakvih svađa s igrom Eurosong prije EUROSONGA. Svi će poštovati jedni druge inače će biti automatski diskvalificirani. Obzirom da sam urednik igre-i da sam se potrudio puno oko iste (i čeka me 15 radnih dana-preko 800 brojki!!!), a i svi igrači su izdvojili svoje vrijeme za sastaviti top i pročitati neki ovdje komentar da se maknu od corona vijesti-ne želim lošu atmosferu! Cilj igre je zabava. Prošle godine smo čak uspjeli zajedno pronaći pobjednika-Nizozemsku. Ako se ne varam Švicarska nam je bila 2. Što se tiče topova igrača-molim sve da na ovom članku ne objavljuju svoje topove do 4.4.-5.4. jer će igra izgubiti smisao.

  Do sada je stiglo 10ak topova. Idem ih sada zabilježiti u svoje tablice.

 4. LoveWave — 20. ožujka 2020. u 11:19

  @hexagon da te obavijestim Hrvatska prošle godine nije bila u finalu ove igre… mislim da to dovoljno govori i pobija svaki tvoj komentar. Realno mislim da će Kedžo ići u finale u ovoj igri, ali neće tamo daleko. Živi bili pa vidjeli! 🙂

 5. TayTay — 20. ožujka 2020. u 10:23

  @hexagon
  Meni je Damirova pjesma u topu 10( 9. U konacnici) i to ne jer mislim da će pjesma visoko nego jer ju volim slušati. Ajde baš lijepo šta ljudima govoriš kako trebaju misliti. Pretpostavljam sa onda svima Hasta La vista treba bit u top 3. Okej?

 6. Zack — 20. ožujka 2020. u 07:35

  @hexagon Ajme, pa ti se bavis analizom mog ukusa. Kako slatko od tebe. Pusu saljem. 😘
  Iako cinjenica da mi se pjesma svida koliko god da je glupa, ipak me jako ponese i svida mi se cijeli paket zajedno s debeljkom koji se nazalost nije trebao naci u Rotterdamu, mogu je svrstati tek u kategoriju guilty pleasura. Jer nazalost nema dovoljno da bih je smjestio na visu poziciju kada pjesme na pozicijama ispred ipak volim puno vise. S druge strane smatram da ce pokupiti dovoljno bodova i bez mene.
  Pusa jos jednom i pozdrav od mene i mog dragoga. 😘😘😘🤗🤗🤗

 7. hexagon@космополиты — 20. ožujka 2020. u 02:24

  @pabloncrnich

  ha ha….. pa koga briga što se tebi Rusi penju (piše se velikm slovom ime nacije)…
  problem je to što si ti sam sebe obmanjuješ na taj način ..ti vrlo dobro znaš šta tebi zanči ta pesma i koliko si ti korektan sam prema sebi. U protivnom to što si ti napravio prethodno top pa uvezi nečeg promenio mišljenje, niko te nije sprečavao da to promeniš. To što ti radiš se inače zove političko glasanje. Naravno imaš pravo na to. Svi znamo da će glasanje biti NEREALNO, iz 101 razloga te da će se svima vama Hrvatska naći na kraju u finalu u top 10,ha haaaaaaaaaa. Bože moj kako će to biti iznenađenje …

 8. Vix-new-2 — 19. ožujka 2020. u 23:36

  @pabloncrnich hahaha nisam očekivao ovoliki odaziv…već od pogleda na tablicu me boli glava. Znači kroz 4 dana (za samo 1.polufinale) će mi proći 299 vaših ocjena…A gdje je zbrajanje… hahah,plasiranje, komentiranje…huhuu

 9. Zack — 19. ožujka 2020. u 23:26

  @vix-2-new Bit ce puuuno posla za tebe. 🙈🙈🙈🙈🥳🥳🥳🥳🥳

 10. Vix-new-2 — 19. ožujka 2020. u 21:55

  23 prijavljenih.
  Još otvorena 2 mjesta za sudjelovanje.
  Prijave do 00.00 h.

 11. Zack — 19. ožujka 2020. u 21:29

  Moj top je tu. Znaci po irskom vremenu cekam 23 sata. 🙈🙈🙈
  Mislio sam skicnuti i promijeniti jer mi se rusi penju ali ostaviti cu ih kao guilty pleasure i top kakav je. 🙈🙈🙈🙈🥳🥳🥳🥳

 12. Vix-new-2 — 19. ožujka 2020. u 20:28

  Kao što sam napomenuo…još jednom ću objasniti glasanje.
  KAKO GLASATI ZA 1. POLUFINALE?
  U prvom polufinalu sudjeluju (random):
  Australija, Bjelorusija, Irska, Litva, Makedonija, Rusija, Slovenija, Švedska
  Azerbajdžan, Belgija, Hrvatska, Cipar, Izrael, Malta, Norveška, Rumunjska, Ukrajina.

  Kako glasati?
  Od ovih 17 najbrojanih zemalja…birate njih 10 koje želite vidjeti u finalu.
  Prvu zemlju (koja vam je najbolja) bodujete sa 12 bodova
  Drugu zemlju sa 10
  Treću sa 8
  Četvrtu bodujete za 7
  Petu sa 6 bodova
  itd.

  Glasovi moraju biti poslagani na ovaj način:
  Južna Koreja-12
  Pakistan-10
  Egipat-8
  Meksiko-7
  Kolumbija-6
  Sudan-5
  Indija-4
  Japan-3
  Čile-2
  Nigdjezemska-1
  —————
  To je rangiranih 10 vaših najdražih zemalja za 1. polufinale…, ali ove godine smo uveli dodatnu kategoriju (koja ne utječe na bodove-ta kategorija je odvojena)- Zove se BOTTOM 3
  U inbox mi šaljete u periodu 20.3.-23.3.2020. (do 23.59h) osim top10 i bottom 3 (vaše 3 najgore pjesme od gore ponuđenih zemalja.)
  Najgora dobiva (MINUS) 3 boda
  Ona koja vam je na 16.mjestu od njih 17. dobiva -2 boda
  Ona plasirana na 15.mjesto dobiva -1 bod
  —-
  Nemojte da vas zbuni predznak minus. On nema nikakav utjecaj na rezultate već mi samo pomaže vizualno da ne bi slučajno -3 koji vam je 17. postavio primjerice na 8.mjesto vašeg topa-jer osmoplasiranu bodujete s 3,a tu 17. (najgoru) sa -3.

  Top11-14 je nebitan te se ne šalje.

  Napomena (koja je već bila objašnjena prije 2,3 dana):
  Ukoliko zemlja koja po zbroju vaših bodova bude u bottom 3, a ipak uđe u finale-ona se ne čita na dan 24.3. kada budem objavljivao popis bottom 3 i 10 finalista (pročitat će se svakako među finalistima ukoliko završi u finalu.) Zašto? Kako ne bi utjecale na bodove. Primjerice…ako proglasimo Nigdjezemsku pjesmom koja spada u bottom 3, a ona ipak prođe u finale-na dan 24.3. neće se naglasiti da je spadala u tu kategoriju.
  —-
  Bitno-24.3. se ne čitaju bodovi ni plasmani već samo popis finalistica.
  Nek zabava počne. 😀
  Iz iskustva očekujem od nekih kolega već za 3 i pol sata top10. 🙂
  Svoj top sam danas napravio. Ne smijem ga mijenjati.

 13. Vix-new-2 — 19. ožujka 2020. u 18:50

  @eurovisionaddict Upravo tako, zbog ove situacije u državi još ćemo se više veseliti igri koja će nam ubiti dosadu. 😀 Što se tiče pobjendika, ja iskreno ne znam tko bi to mogao biti. Mislim da nema sigurnog pobjednika, a što se tiče predviđanja…iapk ćemo pričekati koji dan kada ćemo saznati odgovor. 😀

 14. Babe — 19. ožujka 2020. u 18:25

  @vix-2-new
  Kad ću više naucit…
  Bilo bi super da piše tag osobe ispod slike ili nešto, da ne moramo stalno na profil te osobe…

 15. Babe — 19. ožujka 2020. u 18:24

  @vix-new-2
  Joj ide mi na živce tagganje

 16. Babe — 19. ožujka 2020. u 18:24

  vixx-new-2 nabrijana sam 😀
  Ovo me spašava od depresije!
  I još nema škole pa mogu neometano pratit….
  Neka nam bude dobra zabava, baš me zanima ishod!
  (iako mislim da znam tko bi mogao pobijediti….)

 17. Vix-new-2 — 19. ožujka 2020. u 18:03

  DRUGA SEZONA PROJEKTA EUROSONG PRIJE EUROSONGA-2020.
  (na ovom članku u komentarima će biti sve vezano za našu igru)

  Želim vam dobru zabavu!
  Ovogodišnji Eurosong , koji se trebao održati u Rotterdamu, je otkazan zbog ozbiljnog stanja u kojem se Europa našla. Zbog trenutne situacije shvaćam odgodu Eurosonga za 2021. Obzirom da se igra Eurosong prije EUROSONGA provodi online mi smo je u mogućnosti održati (nadam se da neće doći do nepreviđenih okolnosti, kako u mom domu, tako i u vašem.) Čuvajte se! <3

  „Projekt“ ili kako ga volim zvati „ProjektIĆ“ jer ne želim zasjeniti projekte urednika Eurosong.hr-a sastoji se od 2 polufinala i 1 finala. Sretan sam zbog prošlogodišnjeg odaziva. Ove godine je taj broj još veći. Gotovo duplo.

  Igra se temelji na bodovanju kao što se boduje na pravome Eurosongu-samo što ovdje nemamo mogućnost vidjeti nastupe (za većinu zemalja.) Ti nastupi nisu ni bitni. Bitna je isključivo pjesma i eventualno vokalne sposobnosti iz live nastupa…nikakva dijaspora ili predviđanje televotigna ili žirija. Vi ste žiri. Vi ste televoting.  Tražimo pobjednika portala EUROSONG.HR-a. Vi smijete uzeti u obzir gore navedene kriterije, no oni nisu toliko bitni koliko vaš dojam o pjesmi. Primjerice ja uvijek nekako glasam kao50% televoting 50% žiri. Ta sam vrsta eurosong fana.

  U 1. Polufinalu se natječe 17 zemalja, u 2. Polufinalu 18. U finalu 26 (20 zemalja koje prođu u finale s vašim zbrojem+6 i (z BIG 5+ zemlja domaćin koje automatski ulaze u finale kao na pravom Eurosongu.)

  KOJI JE PLAN I PROGRAMA-KAKO SE BODUJE ??
  a)Kolege, prijave za sudjelovanje u igri “Eurosong prije EUROSONGA” (1. i 2. polufinale) otovorene su od 11.3. do 19.3. (23h 59 min.) Želju za sudjelovanjem šaljete meni u inbox. Do sada se prijavilo 20 ljudi (prošle godine je 13.) To mi daje još veći poticaj i motivaciju da održim igru. Ne samo zbog interesa kolega već i samog stanja koje vlada u svijetu.
  b) Bitno naglasiti-kolege koje se ne prijave do 19.3. (23 h 59 min) neće moći sudjelovati u prva dva polufinala, ali će MOĆI sudjelovati u finalu. Obavijestit ću vas o datumu prijava za finale-naknadno. Svi koji su prijavljeni za sudjelovanje u polufinalu-bez problema i ikakvih dodatnih prijava MOGU sudjelovati u finalu. To jest, bilo bi lijepo od njih da igru odigraju do kraja. 

  INFORMACIJE:
  Mjesto: https://eurosong.hr/otkazana-eurovizija-mladih-glazbenika-2020/
  -link na kojem će se održati igra u periodu 20.3.-5.4. 2020. Link ću ponekad objavljivati ispod svojih komentara u nadolazećim člancima Eurosong.hr-a kako biste imali brzi pristup najnovijim informacijama vezanima za našu igru.
  —-
  RASPORED-PRAVILA BODOVANJA:

  Naglasak: Danas otvaramo sezonu, ali ne i slanje topova-topovi se mogu slati tek od 00.00 h!

  -1.polufinale (slanje glasova u inbox 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12) od 20.3. do 23.3.
  -Objava 10 finalista 1. polufinala,ali ne i bodova- 24.3.
  -2.polfinale (slanje glasova u inbox 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12) od 25.3. do 28.3.
  -Objava 10 finalista 2. polufinala, ali ne i bodova 29.3.
  -glasanje za F-I-N-A-L-E- od 30.3. do 3. 4.2020.
  -4.4.2020. F@I@N@A@L@E (objava plasmana, bodova, rangiranje, Vixov osvrt…)
  -5.4.-Objava polufinalnih rezultata, plasmani,bodovi, Vixov osvrt

  NOVOSTI DRUGE SEZONE:
  Ove godine ćemo birati i bottom 3 koje ćete moći slati za svako polufinale.
  Ove godine ćemo birati i bottom 3 koje ćete moći slati za svako polufinale na način( BOTTOM 3-najgora pjesma iz polufinala, 2-predzadnja pjesma, 1-predpredzadnja)
  VAŽNO: Bodovi za bottom 3 NE UTJEČU NA ZBROJ VAŠIH TOPOVA…bottom 3 nema veze s odlukom o pobjedniku, to je samo još 1 dodatna kategorija-kao šećer. 

  -Pjesme bi se trebale bodovati po najnovijim revampima iako i to ostavljam vama na volju.
  Stvar je u tome što su novi revampi trebali biti pjevani u svibnju 2020.
  Cilj je igre druženje i zabava.


  U sljedećem komentaru (tokom večeri)ću još jednom objaviti način glasanja kako bi vam bilo što preglednije jer je ovaj komentar dosta dug i pun informacija. Bitno je držati se rasporeda kako bi sve bilo transparentno. Kolege koje ne pošalju topove za 1. polufinale u određenom terminu morat će se isključiti za 2. polufinale. Naravno, to ne znači da neće moći sudjelovati u finalu jer je finale svima otvoreno…a prijavama za finale-o tom po tom.
  Ispričavam se na dugom komentaru.
  Sljedeći će biti jednostavniji jezgrovitiji.

  Ovime želim naglasiti da je cilj: zabava i predeurovizijska atmosfera (koje nažalost ove godine neće biti)-barem ne u onoj mjeri kakvu pamtimo već godinama

  Dotatak:prošle godine smo pogodili 5 od 10 zemalja iz top10 (ne znajući kakav će biti nastup što je dobar rezultat.)

  Dobru zabavu!
  Hvala!
  VIX
  🙂

 18. YeahYeahFire — 18. ožujka 2020. u 22:51

  Zar i ovo…fak
  Izgleda da će Poljska biti jedini pobednik esc related takmicenja ove god

 19. Zack — 18. ožujka 2020. u 22:05

  @escfan Hrvatska dobije domacinstvo EMG-a i predsjedanje unijom i sve redom se otkazuje. 😂😂😂😂😂
  Podsjeca na 2014. kada smo se povukli s eurosonga. 🙈🙈🙈🤭🤭🤭🤭
  Isto tako salu na stranu. Cinjenica je da se EMG lakse organizira i nije toliko zahtjevna kao i sam eurosong pa je i moguca odgoda pa da se odrzi kasnije ove godine. Pogotovo i zbog cinjenice jer se odrzava svake 2 godine.

 20. SwedenEurovisionFan — 18. ožujka 2020. u 21:57

  Hrvatska dobije na održavanje bilo koje EBU-ovo glazbeno natjecanje – ono se otkaže, e moj HRT 😂😂
  Šalu na stranu, nadam se da će se održati nagodinu u Zagrebu.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?