Oto Nemsadze za Gruzijce u Tel Avivu

Podijeli na Facebook Twitter

Osma sezona Gruzijskog idola večeras je i službeno završila, a pobjedu je zaslužno odnio talentirani Oto Nemsadze, koji će s pjesmom Sul Tsin Iare (Go Ahead) predstavljati Gruziju na ovogodišnjem Eurosongu u Tel Avivu. Podsjetimo se, Gruzija je ove godine ponovno promijenila način odabira predstavnika i odlučila da će pobjednik Idola 2019. automatski biti proglašen i gruzijskim uzdanikom u Izraelu. Ipak, ovo nije prvi put da pobjednik Gruzijskog Idola odlazi na Eurosong.  Pobjednik druge sezone (2009.) Nodiko Tatishvili i pobjednica šeste sezone (2013.) Nina Sublatti također su imali priliku nastupiti na eurovizijskoj pozornici, a ove godine ista prilika pružena je i Otu.

Oto Nemsadze bio je jedan od četiri finalista i pobjedio sa sveukupno 44.13% glasova. Drugo mjesto pripalo je Lizi Kalandadze , koja je izvela pjesmu Sevdisperi Zgva i prikupila 35.51% glasova.  Treće mjesto osvojio je Giorgi Nakashidze koji je također pjevao pobjedničku pjesmu Sul Tsin Iare, ali uz nešto manje sreće budući da je prikupio samo 11.06% glasova. Posljednje četvrto mjesto zauzeo je  Giorgi Pruidze s pjesmom Me Mjera, sakupivši 9.30% glasova.

Gruzija će nastupati u prvoj polufinalnoj večeri na Eurosongu 14. svibnja.

Komentara 13

  1. Sjajno otpjevano. Ali pjesma zapravo i nema nešto po čemu ću ju zapamtiti. Vrlo prosječna.
    5/10

  2. Svidja mi se, vidim ovo u finalu. I kako to obicno biva, u jednom dijelu Europe te razocaraju, u drugom oduseve tako da nedjelja vecer i nije tolika katastrofa. Volim hrabrost Gruzina sto uvijek salju nesto mimo eurovizijskih stereotipa.

  3. Meni se ne sviđa pjesma. Doslovni isti kalup kao i prosle godine. Proslogodisnja pjesma mi se cak vise sviđa. Ne vidim ovo u finalu :/

  4. Ovo je fantasticno! Niko nije obracao paznju na Gruziju, kad ono iznenadjenje. Moglo bi ovo dosta visoko dogurati.

Odgovori