Otvoren press centar – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Otvoren press centar

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Koliko novinara je akreditirano za Eurosong 2008? Kakve uvjete za rad će imati?

Očekujemo između 2.500 i 3.000 novinara. Među prvima su došli novinari iz Belgije, Norveške, Velike Britanije. Impresionirani su našim press centrom koji je četiri puta veći nego press centar u Helsinkiju koji je bio najveći do sada. Moram priznati da su me mnogi novinari molili za mapu press centra jer se ljudi jednostavno ne mogu snaći. Ipak, zadovoljni su pogodnostima koje smo im osigurali. Samo ću vam reći da su bili zadovoljni i stolicama i “lejzibegovima”. Kada to kažem mislim na P i PF akreditirane novinare. Razlika je u tome što će P akreditirani novinari imati malo bolje uvjete za rad od onih s PF akreditacijama. Ono što je bila naša obaveza jeste da osiguramo kompjutere i vezu za laptope. Potrudili smo se osigurati bežičnu vezu tako da će novinari biti u mogućnosti iz koferencijske sale direktno slati svoje tekstove. Također, novinarima smo omogućili i telefonsku vezu. Jedino što smo željeli je učiniti što manje stresnim posao koji očekuje sve novinare. Broj kompjutera koje je RTS kao organizator predstojećeg natjecanja odredio prelazi broj 300.

Postoji li već utvrđen raspored kada je riječ o konferencijama za novinare?

Što se tiče konferencijske sale za novinare, postoji jedna koja može ispuniti očekivanja svake delegacije. Od 11. svibnja do 18. svibnja, svaka od 43 delegacije će imati po dvije konferencije na kojima će se novinari upoznati sa svim izvođačima. Svaka zemlja će nakon probe u „ Beogradskoj areni” dolaziti u Centar “Sava” na konferenciju koja će trajati 30 minuta. Druga konferencija će trajati dvadeset minuta. Nakon toga ćemo imati press konferenciju za 10 prvih i 10 drugih finalista. Naravno, biti će organizirane dvije konferencije za pobjednika Eurosonga 2008. Jedna će biti odmah poslije finala, a druga će biti održana 25. svibnja. Ukoliko novinari žele uzeti naknadno izjave od natjecatelja, predviđena su mjesta i za to. Postavili smo tri improvizirana studija sa studijskom rasvjetom. Nismo osigurali kamere već će svaka medijska kuća morati sama osigurati sredstva i opremu.

Do kada će press centar raditi?

Danas je otvoren i tako će biti sve do 25. svibnja. Što se dnevnog rasporeda tiče, od 11. svibnja press centar će biti otvoren od 8:30 do ponoći s izuzetkom tri večeri. Nakon dvije polufinalne i finalne večeri, press centar će biti otvoren od 8:30 do 04:00. Danas smo napravili mali presedan i radili smo od 09:00 do 17:00. To se naravno odnosi samo za novinare. Mi koji radimo u organizaciji nemamo ograničeno radno vrijeme.

Strane delegacije jedna za drugom stižu u Beograd. Danas su doputovali članovi delegacija San Marina, Slovenije, Moldavije, Crne Gore, Belgije, Češke, Izraela, Norveške, Azerbajdžana i Estonije.

U narednih nekoliko dana bit će održane prve probe i pripreme izvođača za nastup u “Beogradskoj areni”. Probe natjecatelja prvog polufinala koji će nastupiti 20. svibnja u “Beogradskoj areni” počinju sutra, 11. svibnja.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?