Otvorene prijave za FDC2021 – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Otvorene prijave za FDC2021

  2 min za čitanje   1 komentar

Još jedna zemlja započela je pripreme za svoj nacionalni izbor. Riječ je o Portugalu, čija je televizija RTP večeras objavila natječaj za pjesme koje ćemo slušati na Festival da Cançãou 2021, a sudeći prema tekstu natječaja, bit će manjih promjena.

Na FDC2021 natjecat će se sveukupno 20 pjesama. S otvorenog natječaja, koji traje do 25. studenog, RTP će izabrati dvije pjesme, dok će poziv organizatora dobiti 18 skladatelja, koji do 30. studenog moraju predati draft pjesme.

Dozvoljeni nasnimljeni prateći vokali!

Oni autori koji se planiraju prijaviti na natječaj uz pjesmu moraju poslati i imena autora i izvođača, biografije i tekst. RTP zadržava pravo prihvatiti više pjesama s otvorenog poziva ukoliko su iste u skladu s natječajem

Finalnu verziju, zajedno s instrumentalnom verzijom i karaoke verzijom, autori moraju predati RTP-u do 31. prosinca, nakon čega će biti održana prezentacija autora i njihovih odabranih izvođača.

FDC2021 održat će se u veljači i ožujku 2021., a zajedno s ovim izdanjem doći će i jedna velika novost. Posebno zbog ovih prilika u kojoj se svijet nalazi, kao i Eurosong 2021., RTP je dozvolio nasnimljene prateće vokale na matricama pjesme za polufinala, međutim glavni vokal mora biti izveden uživo.

Kao i dosad, ostaje format s dva polufinala i finalom, a glasovanje će biti po eurovizijskom sustavu. U polufinalima pravo glasa imat će portugalska publika putem telefona i SMS-ova, te žiri koji će sjediti u studiju. U finalu, pravo glasa imat će publika putem SMS-a i telefona, te sedam regionalnih žirija (pet žirija u matici zemlji, te dva otočna – Madeira i Azori).

Još uvijek nije poznato hoće li jedna od RTP-ovih izravnih pozivnica biti uručena Marti Carvalho, autorici pjesme Medo de sentir.

Rasprava1

  1. Lazergirl — 17. listopada 2020. u 17:10

    Otpade i Elisa!Bilo bi lijepo da Martha Carvalho ukoliko se prijavi kao autor da napiše opet pjesmu za Elisu i da se(ukoliko želi) ponovno prijavi na Festival da cancao.”Medo de sentir” je nježna i lijepa pjesma,mada kad sam ju prvi put čula nije mi se baš svidjela.Ali s vremenom mi je postala draga.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?