Ovo je 5 najboljih nastupa s Eurosonga 2016.

Podijeli na Facebook Twitter

Prethodnih mjesec i pol dala glasali ste na anketama u projektu “S druge strane ekrana” i ocjenjivali svaki od 42 nastupa s Eurosonga ocjenom od 1 do 5. Sabrali smo sve glasove, našli prosječnu ocjenu za svaki nastup, a sada vam donosimo njih 5 koji su imali najvišu ocjenu. Sutra ćemo objaviti kompletan poredak.


 PROSJEČNA OCJENA: 4.21

Ukrajina gotovo uvijek ulaže puno truda u eurovizijsku izvedbu. Iako se doimao minimalističkim, njihov ovogodišnji nastup prepun je detalja na LED ekranima koji govore priču pjesme. Na početku je korišten i hologram iza Jamale, koji je stvorio dojam kao da ju zelena boja prati iz pozadine. Pred posljednji refren ogromno drvo s bojama ukrajinske zastave izraste u pozadini scene.

 PROSJEČNA OCJENA: 4.34

Elegantan i ženstven – češki nastup zračio je jednostavnošću, a na trenutke je djelovao i tužno usljed emocije pjesme i animacija na LED ekranima. Gabriela je pravila minimalne pokrete na pozornici, a ipak je osvojila naše čitatelje koji su joj dali visoku prosječnu ocjenu. Prijelom pred posljednji refren i glasno izgovoreno “I stand” urezalo nam se u sjećanje.

 PROSJEČNA OCJENA: 4.36

Nastup za ovu energičnu pjesmu je bio iznenađujuće minimalistički. No, ipak je bio efektan s obzirom da je Poli većini izmamila osmijeh na lice i svojim laganim pokretima razbudila Globen. Animacije na LED ekranima su dodatno uljepšale ovu izvedbu – bile su jednostavne, ali ipak dinamične i donijele su dodatnu energiju. Pred sami kraj pjesme 5 pratećih vokala pridružuju se Poli i kao ratnici poručuju da ljubav uvijek pobjeđuje.

 PROSJEČNA OCJENA: 4.56

Moderna izvedba, koja u pojedinim trenucima djeluje futuristički, donijela je Australiji fenomenalno drugo mjesto na Eurosongu. Australska princeza je veći dio izvedbe sjedila na platformi i rukama se poigravala s animacijama koje je proizvodio hologram. Režiseri su morali biti maštoviti pri snimanju ovog nastupa, jer kadrovi s prednjeg dijela scene najčešće nisu dolazili u obzir zbog objekta koji je proizvodio holograme. Pred posljednji dio izvedbe Dami Im ustaje, rekviziti s pozornice se krišom uklone, a onda slijedi spektakularna završnica s nevjerojatno moćno otpjevanim posljednjim refrenom.

 PROSJEČNA OCJENA: 4.67

Prošle godine to je bio belgijski, a ove godine najviše vam se svidio armenski nastup. Već od prvih sekundi javlja se bajkovita atmosfera s maglom i vjetrom, Iveta se probija i šapće, potom se usmjeri crveno svjetlo k njenom licu nakon čega nastaju potpuni kaos i usijanje na pozornici. Režija ovog nastupa je djelovala nestvarno: korišten je ogroman broj različitih kadrova, a Armenka ih je sve uspjela uloviti i na vrijeme se okrenuti, pogledati, napraviti pokret… Ovim nastupom je pokazano kako na Eurosongu ne morate imati detaljno razrađenu i zanimljivu koreografiju da biste bili zapaženi. Televizijska produkcija je napredovala i sada valja iskoristiti znanje stručnjaka i što je efektnije moguće snimiti eurovizijsku izvedbu. Armenija je u tome uspjela i nagradili ste ih prvim mjestom na projektu “S druge strane ekrana”.

Komentara 5

  1. poprilično očekivani rezultati. možda fali Rusija, al’ ne čudi me što nisu tu. sigurno je bilo hejterskih jedinica na njihovoj anketi 😛
    i sve su dame u ovom TOP 5. Poli mi je najdraži izvođač od njih, no nastupi Australije i pogotovo Armenije su bogovski. pretpostavio sam da će nam se najviše svidjeti.

  2. Helen Fischer opet uskočila u TOP 40 najboljih albuma “Farbenspiel” i to na mjesto 24.

    (…), taj album je u AUT TOP 40 već 2.5 godine, bolje se prodaje nego kruh

  3. Kad vec nije mogla pobjediti na Eurosongu bar je pobjedila ovdje i jako mi je drago. Bravo Iveta, odusevila si nas i sa pjesmom i sa izvedbom.

  4. POLI <3 , čudno mi je malo da nema Rusije u TOP 5 , ubacio bi Sergeja umjesto Čehinje , jer stvarno se čovjek potrudio , skakao po onom ekranu kao tarzan , ležao , penjao se , nema šta nije radio i nije nijednom falšao , tako da mislim da je on zaslužio TOP 5 , ostalo je očekivano.

Odgovori