Ovo je pet najboljih nastupa Eurosonga 2017.! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ovo je pet najboljih nastupa Eurosonga 2017.!

  5 min za čitanje   15 komentara

Nakon sakupljenih svih Vaših glasova i računanja prosjeka istih, danas ćemo Vam otkriti pet nastupa koji su po Vama bili najbolji ove godine! Prosjek ocjena je zaokružen na dvije decimale, a ocjene su se kretale od 1 do 5.


 FRANCUSKA

Prosjek ocjena: 4.19

Na peto mjesto ove godine ste smjestili Francuskinju Almu. Ova šarmantna pjevačica je svojim jednostavnim nastupom u crno-bijeloj kratkoj haljini, dobrim vokalom i dinamičnim backdropom kojim su prevladavale slike i panorame Pariza, uz neizbježan simbol Grada svjetla Eiffelov toranj, utkala svoj put u srca naših čitatelja, a i gledatelja širem Europe koji su ju u finalu smjestili na deseto mjesto (po glasovima publike). Hoće li Francuska nastaviti trend jednostavnijih nastupa, tek trebamo vidjeti, ali već drugu godinu zaredom im ovakva formula dobro funkcionira.


 MAĐARSKA

Prosjek ocjena: 4.23

Činjenica da su Hrvatska i Srbija dale 24, odnosno 22 boda Mađarskoj u finalu mogla bi se protumačiti kao znak dobrosusjedskih odnosa, ali ta pretpostavka odmah pada u vodu onog trenutka kada ovaj nevjerojatno estetski ugodan nastup započne. Joci i plesačica, obučeni u tradicionalnu romsku odjeću dominiraju scenom kojom prevladavaju zlatne boje, dok je na zasebnoj sceni violinistica koja iznosi glavnu instrumentalnu temu ove pjesme i služi kao svojevrstan odmor od emocijama nabijene izvedbe glavnih aktera ove pjesme. Kombinirajući sve to sa misterioznim mađarskim jezikom, dobili smo nastup koji ste Vi nagradili četvrtim mjestom u našem projektu.


BELGIJA

Prosjek ocjena: 4.32

Nakon godine dana izostanka iz TOP3 u našem projektu, Belgija se vraća na velika vrata, budući da su upravo Vaši glasovi odlučili da je ovo treći najbolji nastup na ovogodišnjem Eurosongu. Blanchein put ipak nije bio lagan – od favoriziranja u trenutku objave pjesme, do strelovitog pada na kladionicama nakon proba i dovođenja u pitanje hoće li se uopće kvalificirati u finale, ova danas osamnaestogodišnja djevojka je uspjela savladati sve prepreke na koje je naišla i zasjati na četvrtom mjestu ovogodišnjeg Eurosonga. Jednostavan nastup sadržavao se od uz minimalih pokreta i apstraktnih, većinom crno-bijelih figuracija na LED pozadini, uz primjesu plave boje i igrom reflektora. Obučena u crnu haljinu, Blanche je vokalno u finalu zablistala, široko uhvativši melankolične dubine svojeg opsega koje su prevladavale pjesmom, i kontrolirano izvodivši visine u kojima je nešto tanja, ali obogaćenija emocijom koja se nije toliko mogla osjetiti u dubinama.


 MOLDOVA

Prosjek ocjena: 4.35

Prvi puta su postali viralni hit, a ovaj put su uspjeli napraviti i odličan rezultat na Eurosongu. Nastup grupe Sunstroke Project se, sudeći po glasovima u našoj anketi, svidio i Vama, toliko da ste ga proglasili drugim najboljim ove godine. Karizmatični glavni pjevač SergeiEpic Sax Guy Sergey i violinist Anton bili su obučeni u odijela spremna za vjenčanje, dok prateće pjevačice, isprva obučene u crno bijele haljine, jednim pokretom bivaju preobučene u vjenčanice, a u rukama su im buketi cvijeća koje na kraju bace. Iznimno zabavan nastup, u kojem su prevladavale crno bijele boje u backdropu zajedno sa slikama članova benda koje su se izmjenjivale, u kombinaciji sa energetičnom pjesmom i plesom evidentno su bili pun pogodak.


 UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Prosjek ocjena: 4.57

Nakon Belgije 2015. i Armenije 2016., ove godine pobjedu u projektu S druge strane ekrana po vašim glasovima odnosi Ujedinjeno Kraljevstvo! Obučena u zlatnu svjetlucavu haljinu, Lucie Jones je stajala u školjci koja je služila i kao reflekcija i kao zametak backdropa. On je pak, pulsirajući bijele i zlatne zvijezde u cijelu eurovizijsku pozornicu ovom intimnom nastupu dao monumentalnu notu, ali na dovoljno decentan način da bi se gledatelju ipak u svakom trenutku činilo da Lucie pjeva baš njemu. Osim vokalne izvedbe koja je bila jedna od najboljih u finalnoj večeri, Lucie je i svojim facijalnim ekspresijama dočarala koliko intimno osjeća svaku riječ ove pjesme. Vruhnac same pjesme je i vrhunac ovog nastupa – savršena duga nota, široki kadar iz ptičje perspektive, vatromet koji dominira u dnu pozornice, a zvijezde koje su se skupljale prethodnih sekundi u dnu školjke eksplodiraju u zlatnu vizualnu poeziju i šire po cijeloj kijevskoj pozornici poput vodopada emocija koje su se pohranile i u Lucie i u nama u protekle dvije minute. Inovativna jednostavnost je najjezgrovitiji opis ovogodišnjeg nastupa Ujedinjenog Kraljevstva.


Zanimljivosti

Ujedinjeno Kraljevstvo je prvi pobjednik ovog projekta koji nije završio u TOP10 na Eurosongu. 

Ovo je također i prvi put da je samo jedna država iz TOP3 na ovogodišnjem Eurosongu u TOP5 vaših najdražih nastupa, a to je Moldavija.

Ujedinjeno Kraljevstvo i Belgija imaju jednak broj dobivenih petica – 66. 

Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska su jedine države u ovogodišnjem projektu koje su samo od jedne osobe dobile ocjenu jedan.

Kada bi se u obzir uzimali svi projekti, Ujedinjeno Kraljevstvo bi s ovom prosječnom ocjenom bilo plasirano na četvrto mjesto u ukupnom poretku, iza pobjednika Belgije i Armenije, te Estonije 2015.

Francuska drugu godinu zaredom ima identičan prosjek ocjena, 4.19., ali prošle godine se plasirala na mjesto niže.

Belgija je zasad jedina država koja se dvaput našla u TOP5 u ovome projektu. Podsjetimo, Loïc Nottet je pobijedio 2015.

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

 1. Zack — 19. srpnja 2017. u 06:07

  Ostao sam u soku vidjevsi rezultate! I drago mi je zbog toga, jer ako je itko zasluzio pobjediti onda je to mala, predivna Lucie Jones koja me ostavila bez daha. Zaista nemam nikakvih zamjerki, masterpiece koji cu slusati godinama. Najljepsi i najefektniji mastup, zao mi je sto ga publika nije prepoznala u finalu.
  Moldova se ocito jako svidjela i pogodili su recept. Od sada ocekujem sve bolje pjesme od njih.
  Madarska ocekivano medu top 5, ne bih se bunio ni da je odnio pobjedu.
  Belgiju sam tkdj ocekivao tako da ne cudi, dok mi Francuskinja zaista nije ostavila dojam da zasluzuje biti tu. Tu i tamo se prosetati po stejdu kojim se sire slike velegrada i ne bas dobro otpjevati pjesmu nije zasluzilo to mjesto. Iako nisam fan radije bih tu ubacio Svedsku, a svakako ispred svega Portugal. ?

 2. Rita — 18. srpnja 2017. u 23:37

  Nisam stigla prokomentirati pa to radim sada. Ove pjesme su predobre, ne bih bolje uredila ovaj top, sve su u top 10(osim Moldavije ona je na LOL 11. mjestu) i sve su ocjenjene s 5 od mene (osim Belgije zbog one uplašene face je ocjenjena s 4 od mene). Kod mene se ocjena pjesme skoro uvijek poklapa s ocjenom nastupa.(To bude ili oboje dobro ili oboje loše)Nego začudila sam se kad vidim mađarski prosjek! Svi koji su komentirali dali su 5, a koliko ljudi je glasalo ovdje?

 3. sina — 18. srpnja 2017. u 21:32

  Hahahaha!!!ona vristacica iz UK!!!!ako vam je ona bila najbolja e onda je Seve bila Celine Dion na euroviziji!!!??????

 4. SwedenEurovisionFan — 18. srpnja 2017. u 20:36

  Iz ovog poretka definitivno bih izbacio Francusku, koja nikako ne zaslužuje biti u Top5, a ubacio bih Švedsku i to bi manje – više bilo to 🙂
  Lucie jedina petica od svih zemalja, sasvim zasluženo, bravo svim glasačima koji su joj dali najbolju ocjenu 🙂

 5. EurovizijskiFan — 18. srpnja 2017. u 20:27

  Moram priznati da me je iznenadio Top 5 najboljih nastupa jer Francusku ne mogu tu zamisliti isto ne mogu ni zamisliti Mađarsku njih su trebali zamijeniti Azerbajdžan i Švedska koji su stvarno imali nastupe za pamćenje.Prvo mjesto je zasluženo čak je i u mojem topu UK na prvom mjestu

 6. Raphael — 18. srpnja 2017. u 20:18

  Mislim da je Moldavija sasvim zasluženo u ovih top 5.
  Isto vrijedi i za Ujedinjeno Kraljevstvo. Prije Eurosonga bio sam prilično ravnodušan prema njihovoj pjesmi, ali kad sam vidio nastup, moj doživljaj pjesme se radikalno promijenio. Slično mogu reći i za Maltu.
  Ok mi je što se ovdje našla i Mađarska, iako nije bila među mojim favoritima, drago mi je što je dobila maksimalan broj bodova i od hrvatskog žirija i od hrvatskog televotinga.
  Malo sam skeptičniji prema Belgiji. To je vjerojatno pjesma s najviše komercijalnog potencijala s ovogodišnjeg Eurosonga, ali da je nastup bio baš nešto naročito, nije….
  Slično mogu reći i za Francusku. Iako je pjesma bila među mojim favoritima i glasao sam za nju, nastup mi je ipak ispao nekako bljedunjav.
  Čudi me da se ovdje nije našao Azerbajdžan. Moram priznati da sam prema toj pjesmi prije Eurosonga čak pomalo gajio antipatiju, ali kad sam vidio scenski nastup, potpuno su me razoružali, pjesma mi je dobila neki skroz drugi smisao. Zato bih izdvojio Azerbajdžan kao zemlju koja je nakon nastupa na Eurosongu kod mene najviše uspjela popraviti dojam.
  Ne bih imao ništa protiv niti da je na ovoj listi Švedska, imali su stvarno nastup tehnički dotjeran do perfekcije.

 7. imperator — 18. srpnja 2017. u 20:00

  Malo me je iznenadio poredak 5 najboljih, a pogotovo prvo mjesto za UK.. istina, njihov nastup je bio znatno drukčiji (prvenstveno skuplji) od ostalih, ali zar je baš zaslužilo prvo mjesto na ovom projektu.. mene su pomalo odbile Luciene grimase na licu i po tome sam zapamtio njezin nastup..
  osobno bih kao najbolje istaknuo Mađarsku i Moldovu.. Mađarska je imala sve, a Moldova je pružila savršenu, jednostavnu koreografiju za pjesmu koja me se na prvi pogled nije dojmila..
  Francuska je bila OK, iako sam očekivao nešto više od panorame Pariza.. sad zvučim kao da je Pariz bilo šta 😀
  a Belgija?? pjesma je vrhunska, no nastup tak-tak.. slažem se s Vixom – trebalo je tu gradskog svjetla (valjda se tako pjesma zove)
  mišljenja sam da su Šveđani imali najbolji nastup od svih sve dok nisu došli u Kijev.. možda su im trebali dopustiti da nastupaju u Švedskoj preko livestreama 😀

 8. Ro — 18. srpnja 2017. u 19:50

  Rumunjska , Švedska , Moldavija , Mađarska i Azerbajdžan su top5 koji su imali najbolje nastupe ove godine.
  Francuska ne zaslužuje bit tu , štoviše zbog dosadnog nastupa su i završili tek 12. , da su imali doista dobar nastup eto njih u top 10 bez problema.
  Belgija je tu samo zbog dobre pjesme , nastup tu ustvari i ne postoji , stoji i pjeva i radi koreografiju na razini djeteta u vrtiću.
  UK sam rekao već prije šta mislim , lijep nastup , ali nikako ne zaslužuje bit na 1. mjestu , stavio bi ga u top10 , negdje oko 8. ili 9. mjesta.
  Vidi se po rezultatima da ljudi ne razumiju definiciju nastupa.

 9. Thormaster — 18. srpnja 2017. u 19:23

  Hm, zamijenio bih Belgiju s Bugarskom. UK zasluženo na tronu i prenisko u ukupnom poretku ovogodišnjeg Eurosonga!

 10. Tim Burton — 18. srpnja 2017. u 19:05

  Manje-više to je to. Lično malo mi je teško izdvojiti samo pet, ali okvirno najbolje nastupe su imale: Belgija, Azerbejdžan, Portugal, Švedska, Francuska, Mađarska, Norveška, UK i vjerovatno Nizozemska. Od ovih pet:
  Francuska — iako vizuelno odlična, vokalno pološa
  Mađarska — cakum pakum, mada mi je pjesma (iako kvalitetna, za vas koji balavite na tu riječ) i dalje meh
  Belgija — odličan bekdrop, odlični kadrovi, čak i ova minikoreografija je super, a njena introvertnost daje poseban šarm kao dokaz da ne moraju svi biti slutqueens tipa Loboda da bi bili izvođači
  Moldavija — zasluženo, nastup je zanimljiv, pamtljiv, pomalo treši
  UK — zaista velelepno, ali prvo mjesto na ovoj listi je malkice previše

 11. Vix — 18. srpnja 2017. u 18:49

  Istina, Francuska je imala jednostavan nastup,ali taj završni dio je zbilja hvalevrijedan. Ja to nisam nikada prije vidio-takve efekte koji nam daju osjećaj mantanja. Moj zaključak je da je imala pristojan nastup-ali nikako u top 5 najboljih.
  Mađarska- po meni ova pjesma i nastup su imali sve elemente za dobiti naslov pobjednika. Možda je gledateljstvo odbio rap dio. Nastup je bio vrlo emotivan. Nije bilo mnogo scene,ali nekada su samo osjećaju dovoljni za dobar uspjeh.
  Belgija-ruku na srce, nisu imali dobar nastup—ovu ocjenu u ovom projektu im je dala pjesma. Meni je pjesma savršena-moj veliki favorit ove godine-ali nastup nije vrijedan spomena-mislim na pozadinu i efekte. Što se tiče pjevačice-u finalu je dosta dobro otpjevala,ipak nedostajalo je tu mnogočega ,prije svega GRADSKOG SVJETLA.
  Moldovu sam već komentirao pa se neću mnogo ponavljati-znači pjesma je teški shit ,ali moram priznat da Eurosong bez tih pjesama i takvih nastupa nije Eurosong-tako da je Moldova odradila vrlo dobar zadatak te vratila Eurosong u rane 2000.
  UK-svaki komentar je suvišan-ovo je najbolji nastup u povijesti Eurosong natjecanja.

 12. Bartol Stopić — 18. srpnja 2017. u 18:41

  @zdeki ispravljeno, hvala na ispravci!

 13. seky — 18. srpnja 2017. u 18:18

  I da mala zamjerka(reći će te da sam perfekcionist). Kada stavljate npr 1-5.
  To već znači od 1 do 5. Pa se ne mora stavljati od 1-5.
  Mala zamjerka.xd

 14. seky — 18. srpnja 2017. u 18:13

  Jedino ne bih ovdje stavio Francusku. Pjesma je vrhunska, ali nije u top 5 nastupa. Ja bih stavio OG3NE na to mjesto.
  Što se tiče ostatka, potpuno zasluženo.
  Mađarski nastup je bio divan i intiman.
  Belgijski se izdvojio zahvaljujući zanimljive boje glasa Blanche i maksimalnim minimalizmom.
  Moldavski je bio zabavan i atraktivan za poludjeti.
  A UK je jednostavno imao sve. Sjajnu pjevačicu,maestralan stage i izvrsne 3 minute. Svaka čast Lucie!!!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?