Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ovo je pet najboljih nastupa Eurosonga 2019.!

  5 min za čitanje   13 komentara

Nakon što smo Vam jučer predstavili pet najgorih nastupa ovogodišnjeg Eurosonga, danas vam predstavljamo nastupe koji su vas najviše oduševili. Svaki vaš glas u anketi je bio bitan, što ćete moći i vidjeti s obzirom na to koliko su male razlike između pojedinih država u TOP5. Države ćemo vam predstaviti od petog do prvog mjesta. Pa krenimo!


Nizozemska

Prosjek ocjena: 4.321

Na petom mjestu pronašao se ovogodišnji pobjednik Duncan Laurence koji je pjesmom Arcade i svojim jednostavnim nastupom očarao i publiku i žiri. Iako je kao rani favorit imao veliki teret na leđima, Duncan se na plavo obojanoj pozornici sjedeći za klavirom i iskrenom i moćnom vokalnom izvedbom pjesme upisao u srca, kako gledatelja diljem Europe, tako i vas. Trenutak na 2:30 je definitivno imao winner vibe, kao što su istaknuli gotovo svi naši komentatori, a jedine kojima se ovaj nastup nije sasvim svidio bile su Luna i Milka.


Australija

Prosjek ocjena: 4.327

Četvrtu poziciju po vama zaslužila je Australka Kate Miller-Heidke. Iako je u projektu Vaše najdraže pjesme zauzela tek 36. mjesto, dok su komentatori bili još stroži stavivši je na predzadnju 40. poziciju uz jednu Zlatnu kantu i jednu jedinicu. Sve se to promijenilo zahvaljujući visokoisproduciranom australskom nastupu koji je oduzimao dah – Kate i dvije plesačice su gotovo cijelu pjesmu izgledale kao da lebde u zraku, negdje u svemiru, a sve to je bilo okrunjeno nevjerojatnim vokalnim majstorijama Australke. Rezultat – pobjeda u polufinalu, deveto mjesto sveukupno, Australija je dobila priznanje publike po prvi puta od 2016. godine, četvrto mjesto na Vaše najdraže pjesme i 5 smješka i dva neutralka kod urednika.


Italija

Prosjek ocjena: 4.46

Društvu odabranih s prosječnom ocjenom preko 4.5 umalo se pridružio i ovogodišnji talijanski predstavnik Mahmood. Drugoplasirani s ovogodišnjeg Eurosonga svojim zaraznim refrenom, pljeskom i osmijehom očarao vas je dovoljno da njegov nastup stavite kao treći najbolji na ovogodišnjem Eurosongu. Mahmood i tri plesača uz dobro kadriranje ispričali su priču pjesme Soldi vrlo uvjerljivo, dok je Mahmoodov flow bio na mjestu, a ni vokalna izvedba nije zakazala. Komentatori vašeg najdražeg eurovizijskog portala bili su jednako oduševljeni ovim nastupom pa su tako svi dali smješka.


Švicarska

Prosjek ocjena: 4.62

Crvena boja, pozitivna energija, odlično kadriranje, jedna od najboljih koreografija ovogodišnjeg Eurosonga… Teško je ukratko opisati što je sve bilo tako dobro u Lucinom nastupu, ali jedno je sigurno, a to je da je Švicarska nakon niza godina dobrih pjesama i nastupa napokon dobila i zasluženi rezultat. Ovo četvrto mjesto je dokaz da se može i sigurno ulijeva nadu u nove i bolje plasmane Švicarske u budućnosti. Sve se to može zahvaliti cijelom švicarskom timu na čelu sa Lucom Hännijem, koji je profesionalno pristupio i odradio sve što mu se zadalo, a uz to osvajao i zaranim osmijehom i karizmom. I ovom nastupu svi komentatori dodijelili su smješka.


Sjeverna Makedonija

Prosjek ocjena: 4.64

Čuda se događaju, ali da će Sjeverna Makedonija biti pobjednik žirija na Eurosongu ipak je jedno od onih koje bismo mogli svrstati u kategoriju Vjerovali ili ne. No, Tamara Todevska uz nevjerojatnu potporu cijelog makedonskog tima je uspjela. Senzacionalnom i emocionalnom izvedbom pjesme Proud u zelenoj haljini, uz jednostavan nastup koji je svoje temelje imao na svijetlima i ogledalima kako nam je i najavljivala u intervjuu  Tamara se upisala u srce i vama i nama, i ostaje nam nada da će i druge zemlje u regiji, uključujući i Hrvatsku, Eurosongu pristupiti kao ozbiljnom natjecanju, s odličnom pjesmom, koreografijom, planom i potporom kako televizije i tima tako i naroda. A na što može Tamara biti Proud? Tamara može biti ponosna na to što je dotaknula srca ljudi diljem Europe. Na to da se vratila na Eurosong nakon ispadanja u polufinalu i ovaj puta glatko kvalificirala. Na to da je ostvarila najbolji makedonski rezultat svih vremena na Eurosongu. Na to da je Sjeverna Makedonija postala prva istočnoeuropska država koja je od ponovnog uvođenja sistema 50/50 pobijedila kod žirija, i to protiv giganta poput Švedske i Australije, i favorita Nizozemske. Na kraju, Tamara može biti Proud na svoju kćer, kojoj je posvetila ovu pjesmu. A mi smo Proud na Tamaru.

This is me and thanks to you I’m proud, I’m proud, I’m proud


Zanimljivosti

Švicarskoj i Australiji je ovo drugi puta da su u TOP5 najboljih nastupa (2018. i 2016.), dokje Nizozemskoj, Italiji i Sjevernoj Makedoniji ovo prvi puta na toj listi.

Kada bi se rangirali pobjednici Vaših najdražih nastupa, Sjeverna Makedonija bi po svojem prosjeku ocjena zauzela četvrto mjesto, iznad Lucie Jones, pobjednice iz 2017. godine. dok bi sveukupno u projektu zauzela peto mjesto, jer je prošle godine Lea Sirk kao drugoplasirana od vas dobila prosječnu ocjenu od 4.66.

Luca Hänni je prvi muški solo izvođač u TOP2 od začetka ovog projekta 2015., kada je pobjedu odnio Loic Nottet.

Također, ovo je prvi puta od 2015. godine da su svih pet nastupa koji su vama bili najdraži završili u TOP10 na Eurosongu.

Sjeverna Makedonija je prva država koja je pobijedila u ovom projektu da je na Eurosongu pobijedila kod žirija. Još uvijek u Vašim najdražim nastupima pobjedu nije odnio niti jedan pobjednik publike na Eurosongu.

Sjeverna Makedonija je i prva država s prostora bivše Jugoslavije koja je pobijedila u ovom projektu.

Uz sve to, Sjeverna Makedonija je prva država koja je pobijedila u projektu Vaši najdraži nastupi, a da je godinu ranije bila u Bottom5

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. SwedenEurovisionFan — 17. srpnja 2019. u 16:10

    @eurovisionaddict Hehe, naravno da jesam pa moram opravdati nick xD Naravno, dogodi se i meni da mi promakne neka vijest haha. Uživat ću, uživaj i ti 🙂

  2. Babe — 17. srpnja 2019. u 15:09

    @escfan bome si opremljen izvorima xD
    Uživaj onda u švedskom soundtracku 🙂

  3. SwedenEurovisionFan — 17. srpnja 2019. u 14:58

    @eurovisionaddict Pa hvala lijepo što si me se sjetila 😉 Znao sam za tu informaciju da, a uz njega je i Molly Pettersson Hammar (Melodifestivalen 2015 i 2016; ESC 2016 back-vokal za Maltu) također dala glas u švedskoj sinkronizaciji filma i to za Nalu 😀 Objavili su oboje to sinoć na svojim Facebook i Instagram profilima.

  4. Babe — 17. srpnja 2019. u 14:26

    @escfan (znam da skrećem s teme) htjedoh ti reći, ako već ne znaš, John Lundvik dao je glas Simbi u švedskoj sinkronizaciji filma 🙂

  5. Dell — 17. srpnja 2019. u 12:30

    Po mom misljenju top 5 bi mi bilo :
    1. Switzerland
    2. Russia
    3. Italy
    4. Azerbaijan
    5. The Netherlands, ako cemo gledat samo nastupe…
    Nazalost za Macedoniu, Australiu a pogotovu Sweden za mene nema mjesta u Top5

  6. Babe — 17. srpnja 2019. u 11:48

    Bravo, Makedonija! Bravo, Italija! <3
    Iako je Australija imala odličan nastup, pjesma mi nije nešto pa bih ju, moje mišljenje, zamijenila sa Slovenijjom 🙂

  7. EurovizijskiFan — 16. srpnja 2019. u 23:34

    Svi su zasluženo u Top5 iako bi ja zamijenio Sjevernu Makedoniju i Švicarsku☺.

  8. Precious — 16. srpnja 2019. u 23:13

    Žao mi je što Duncan nije i ovdje pobjedio, ali dobro, već je pobjedio na pravom Eurosongu, a i Tamara je imala stvarno jedan od najboljih i najefektnijih nastupa ove godine, tako da se nemam što žaliti. U principu mislim da su svi zasluženo ovdje, osim Australije (zbog pjesme, koja mi se baš i ne sviđa). Umjesto nje, stavio bi Sloveniju.

  9. LadyOfValyria — 16. srpnja 2019. u 22:43

    Svaka čast, zasluženo, no za mene je Duncan no1.

  10. SwedenEurovisionFan — 16. srpnja 2019. u 21:03

    Odlično je za vidjeti kako je Duncan, koji je tu bio toliko opjevavan od strane dosta komentatore, na kraju jedva završio u Top5 😀 Samo Italija tu nema što tražiti i umjesto nje bih stavio Švedsku, a jako mi je drago da je Australija našla svoje mjesto na ovoj mini listi 🙂

  11. escmusic — 16. srpnja 2019. u 19:37

    Moja dva favorita u TOP2! Prekrasan osjećaj. Ovdje su svi zaslužili biti!

  12. sunflower — 16. srpnja 2019. u 18:37

    Svaka čast svima, ali Duncan je najbolji ❤️

  13. Fanatik — 16. srpnja 2019. u 18:22

    Bravo za Sjevernu Makedoniju ?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?