Ovo morate pogledati: Režija eurovizijskog nastupa u kontrolnoj sobi

Podijeli na Facebook Twitter
Facebook screenshot

Na Facebooku se pojavio video snimljen u kontrolnoj sobi Eurosonga, u kojoj su producenti i režiseri birali kadrove iz Globe arene koje će emitirati na televizijskim ekranima gledateljima diljem Europe i svijeta. Prikazano je kako se režira gruzijski nastup na eurovizijskoj pozornici, a jedan od producenata ovogodišnjeg Eurosonga, Daniel Jelinek 100 % se unio u ovaj posao i odradio ga na fantastičan način.

Jelinek tijekom tri minute gruzijskog nastupa konstantno govori redoslijed kamera čije će se snimke koristiti u televizijskom prijenosu i bez ijedne kratke pauze uspješno privodi posao kraju. Nakon završetka videa vidimo i Björkmana, prvog čovjeka Eurosonga u Švedskoj. Oduševljen je.

Produciranje i režija nastupa Gruzije bila je jedna od najzahtjevnijih ove godine, a samo je za potrebe režije armenskog nastupa korišteno više pojedinačnih snimki. Gruzijski nastup sadržavao je i spektakularne svjetlosne efekte na sceni te zanimljive transformacije animacija na LED ekranima.

Gruzija je natjecanje završila na 20. mjestu u finalu Eurosonga.

Komentara 16

 1. A najbolji dio od svega je što u su u top 10 ušle samo 2 pjesme iz prvog polufinala i 6 pjesama iz drugog polufinala. Pa koje je to polufinale onda bilo puno boljih pjesama?

 2. @endlessly ja jedva čekam…. pojest ćemo ga. Apsolutno je potvrđeno teški amater. Ne da mu Rus nije bio 1., nije bio ni 2., a ni po prošlogodišnjem sistemu glasanja ne bi pobijedio. Bio bi isto 3.
  Gdje je sam odnih 400 bodova od publike i 200 od žirija i ubedljivi pobednik?
  Vjeruj mi, ove godine mi je ishod Eurosonga satisfakcija kao da je Hrvatska pobijedila hahahahha

 3. @endlessly nego šta ćemo s Kosmopoljem? Ribica je otplivala od sramote. Najjače će bit kad se dogodine vrati, pod nekim drugim nickom i pokuša bit pristojan, a mi ćemo taj njegov opsesivno-kompulzivni stil primijetiti nakon dvije rečenice. Naravno, zaluđen Rusijom (ukoliko bude nastupala).
  Oh, koji šah-mat si je spičio! <3

 4. @endlessly Na onom linku od SVT-a lijepo na kraju piše ”Kako zapravo izgleda poredak bodova:” i u njemu su rezultati promijenjeni te se razlika svela na svega 9 bodova. Službeno na eurovision . tv nisu jer, pretpostavljam, sad pomno razmatraju glasove svih žirija…

 5. @endlessly što ne razumiješ, što govori režiser? Pa govori brojeve kamera koje se mijenjaju svakih sekudnu-dvije. Na taj način se slaže kadriranje. Točno znaš koja kamera u kojoj sekundi što snima. Sve kamere snimaju cijeli nastup, a režiser bira kadrove na način da odabire brojeve kamera.

 6. Gruzija je bila stvarno originalna ove godine, moj glas u finalu je isao njima, steta sto su bili tek 21. na nasem televotingu?

Odgovori