Paenda s “Limits” za Austriju

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Christina Horn

Austrijska televizija ÖRF danas je u rano jutro objavila ime svoje predstavnice na nadolazećem Eurosongu. Kao i proteklih nekoliko godina, u skautiranju mladih glazbenih nada austrijske scene ÖRF-u je pomogao njihov ekspert Eberhard Forcher, na čiji je prijedlog na kraju izabrana 30-godišnja pjevačica pod umjetničkim imenom Paenda. Na 64. Eurosongu izvest će pjesmu naziva Limits. Prema njezinim riječima, riječ je o dubokoumnoj electropop pjesmi.

– Paenda je iznimno raznolika umjetnica i žena, koja ne samo da sklada i piše tekstove, već i producira svoje pjesme. Ovo su njezine vlastite emocije, iskustva i duša koju nam prikazuje i s time, bacit će čini na publiku – izjavila je ravnateljica ÖRF-a Kathrin Zechner.

– Kada sam gledala Eurosong na ÖRF-u proteklih nekoliko godina, znala sam da bih htjela predstavljati Austriju i postati dio ovoga, ukoliko bi mi se pružila prilika. Glazba postaje univerzalan jezik, gdje granice nestaju, i pokazuje da je ljubav raznobojna, različita i da ne može stati u ladicu. Natjecanje gradi mostove u toj mjeri da ujedinjuje različite kulture i religije barem na kratko vrijeme. Sada kada imam dozvolu da pjevam za Austriju, osjećam se ponosno. Znači mi puno da budem dio poruke svijetu – izjavila je Paenda za ÖRF.

Njezina pjesma Limits bit će predstavljena naknadno.

Komentara 5

  1. a oni rijetko imaju podrsku televotinga, nitko ih ne dozivljava. 2015 su doma bili zadnji, 2017 su imali 0 bodova sa televotinga, a bili su 12 kod zirija. prosle godine prvi kod zirija, tek negdje 13 kod televotinga. meni nisu nikad nes posebni al ih iz nekog razloga ziriji uzdizu, mozda ih mijesaju s Australijom 😂😂

  2. Meni ovo smrducka na ispadanje. Mislim da bi Austrijancima godila jedna godina izvjetravanja (čitaj: neprolaska u finale). Nekad su bili najnebitniji, a sada ih se ne možeš riješiti nikako 😅

  3. Austrija je ponovo odabrala odličnog predstvanika. Jedva čekam pjesmu i mnogo očekujem od nje, čini mi se da imamo prvog potencijalnog kandidata za plasman među prvih 10.

Odgovori