Pjesme s Eurosonga 2019. na ARC Hrvatska

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Thomas Hanses

Najveća hrvatska glazbena ljestvica strane glazbe Airplay Radio Chart Hrvatska već tradicionalno ponedjeljkom prezentira najslušanije strane pjesme u Hrvatskoj. U jučerašnjoj emisiji, koju vode Goran Komerički i ovogodišnja čitateljica glava hrvatskog žira Monika Lelas, svoja mjesta među 100 najslušanijih proteklog tjedna po svim radijskim stanicama našle su i dvije eurovizijske pjesme.

Mjesto u radijskom eteru Hrvatske, dovoljno da se nađu na ARC 100, našle su pjesme Arcade nizozemskog predstavnika i pobjednika Eurosonga 2019. Duncana LaurenceaSoldi talijanskog predstavnika i drugoplasiranog s ovogodišnjeg izdanja Mahmooda. Hrvatske radijske postaje toliko su puštale Arcade, da je ta pjesma debitirala na 32. mjestu.

S druge strane, prva pratnja iz Italije se u Hrvatskoj toliko puta čula da je svoj debi na ARC 100 dočekala na 38. mjestu.

Preostali natjecatelji Eurosonga 2019. nisu našli svoje mjesto na ovotjednoj glazbenoj ljestvici. Valja spomenuti kako je nakon jednotjednog povratka hrvatski predstavnik Roko ispao iz HrTOP40 (glazbena ljestvica najslušanijih domaćih pjesama), a na prvom mjestu već treći tjedan je peta zamjena s ovogodišnje Dore Igor Delač s pjesmom U ritmu ljubavi, s kojom se trebao natjecati u Opatiji.

Komentara 5

  1. Baš mi je drago što su ušli na listu 😊.Nadam se da će se još više popeti na ljestvicu.Pratim tu top listu i sjećam se da je najbolji uspjeh unazad nekoliko godina imala Loreen koja je nekoliko tjedana bila među top3.Poslije nje nitko nije briljirao na listi.

  2. btw. ovu Delačevu pjesmu sam shazamao dok je išla na radiju, ne znajući ni od koga je nit da je bila u konkurenciji za Doru… toliko o tome…

  3. Eto … ovo je dokaz da je nešto trulo od samog početka izbora za Doru. Iako nisam pobornik toga da na Eurosong idu stariji pjevači (koji uz to nisu toliko etablirani), no moram priznati da Igor Delač sa par svojih zadnjih pjesama reda hit za hitom. Sve pjesme su moderne produkcije i vrlo radiofonične. Ja ne znam što je cijenjeni žiri gledao kad je birao pjesme za Doru. Ona kreveljenja, mjaukanja, fićukanja i ne znam što još. Pa na Dori su ove godine bile svega dvije pjesme dobre, s šansom za plasman u finale. To su Manntra i Lorena. Ostalo je sve bilo krš i lom. Delač je sigurno zaslužio više s ovom pjesmom, a ne biti peta zamjena. Pravi pokazatelj je ovaj uspjeh na radio chartu. Očito su potrebne promjene i u odabiru za Doru. Tko s kim kumuje i ispod stola dogovara, ne znam, ali promjene su nužne. Meni je zanimljiv izbor imala Latvija prošle esc sezone. Stavili su sve pristigle pjesme na svoju net stranicu i kojih 10-15 pjesama je skupilo najviše glasova, išli su u daljnji krug. Nakon toga je žiri od tih izabranih odabrao par njih za nacionalno finale. Možda na kraju nisu svi kvalitetni završili u finalu, al je barem bilo transparentno i bar je publika one prve neslušljive i li-la pjesme eliminirala.

Odgovori