Pogledajte kako će izgledati glasanje u večerašnjem finalu

Podijeli na Facebook Twitter

Na Youtubu se pojavio video s današnje prve generalne probe finala Eurosonga 2016. U polusatnom videu je prikazano testno glasanje, a možete ga pogledati u nastavku.

Za potrebe ove probe, glasove 42 nacionalna žirija čitala je ista osoba, vjerojatno zaposlenica švedske javne televizije. Bodovi od 1 do 8 i 10 se automatski pojave na ekranu, a potom spiker pročita kome ide 12 bodova. Na ovaj način će biti sačuvano vrijeme i cijeli postupak dodjele bodova neće trajati predugo.

Nakon glasanja žirija kreće se s objavom kompletnih rezultata televotinga. Na ekranu se pojavljuju ukupni bodovi televotinga za zemlje koje su se plasirale od 26. do 11. mjesta, a voditelji ih uporedo čitaju. Potom voditelji polako čitaju tko se plasirao od 10. do 5. mjesta, da bi se nakon toga na ekranu pojavili izvođači iz TOP 4 zemlje.

Cijela procedura djeluje zanimljivom i bit će jako uzbudljivo pratiti sve te bodove večeras u prijenosu uživo iz Globena. Pobjednik neće biti poznat do samog kraja glasanja.

Komentara 3

  1. kažem ja bit će napeto na tom kraju glasanja… 😀 pripremite tablete za smirenje. još ako Rus u zadnjem trenutku izgubi pobjedu, ima da se zatrese Globen od usklika oduševljenja, baš kao prošle godine kad je Mans pretekao Polinu za vrijeme glasanja UK-a.

  2. Mislim da čemo epilog ovog videa gledati i večeras. Goooo Jamala&Iveta! Kyiev2017! Erevan2017! 🙂

Odgovori