Pogledajte kako Utrecht dostavlja svoju kandidacijsku knjigu

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: earthtrekkers.com

I dok eurovizijski fanovi najviše priželjkuju Rotterdam, Ebu prema nekim saznanjima Maastricht, neki gradovi još ne odustaju od borbe za domaćinstvo. Neki su odlučili ići toliko daleko da su koristili jedno od najpopularnijih prijevoznih sredstava u Nizozemskoj. Pogledajte u nastavku.


UTRECHT

Kao mjesto mogućeg održavanja Eurosonga određena je konferencijska dvorana JaarbeusUtrechtu, koja može primiti do 11 tisuća ljudi. Povodom zadnjeg dana predaje kandidacijske knjige, utreški političari odlučili su koristiti pomoć kurirske službe na – biciklu! Video dolaska dostavljačice na adresu možete pogledati ispod teksta.

Dostavljačica je odmah došla do delegacije produkcije Eurosonga 2020., u kojoj su bili glavna ravnateljica NPO-a Shula Rijxman, te producenti Sietse Bakker i Inge van de Weerdte predala svu potrebnu dokumentaciju.


ARNHEM

I dok u trenutku pisanja ove vijesti delegacija iz Arnhema još nije stigla do NPO-a zbog gužve u prometu, dobili su veliki vjetar u leđa. Naime, nogometni club Vitesse pristao se iseliti sa svog stadiona GerleDome na nekoliko tjedana. Podsjetimo, objekt u kojem će biti organiziran Eurosong 2020. mora biti dostupan organizatorima osam tjedana prije samog održavanja, a za vrijeme tih priprema Vitesse još uvijek igra prvenstvene utakmice.

– Naša prva reakcija je bila “normalno da se nećemo iseliti sa stadiona”. No s druge strane, shvatili smo da je ovo jedinstvena prilika koja se dogodi jednom u životu i koja može donijeti dobroga našem gradu i provinciji. Zato smo išli u pregovore. Naš stav je otpočetka bio jasan – spremni smo se iseliti samo pod određenim uvjetima – izjavio je direktor kluba Pascal van Wijk. Zasad nije poznato gdje bi Vitesse odigrao preostale tri domaće utakmice protiv RTK-a (11. travnja), Sparte (26. travnja) i Heraclesa (3. svibnja).


ROTTERDAM

Na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća, Rotterdam je službeno dobio zeleno svjetlo za kandidaturu za domaćinstvo Eurosonga 2020. S 37 glasova za i samo osam protiv, prošao je prijedlog kandidature za Eurosong koji će se iz gradskog proračuna financirati s 15 milijuna eura ukoliko Rotterdam dobije utrku.

Zanimljivo, na jučerašnjoj sjednici jedan vijećnik je podnio prijedlog da se, ukoliko Rotterdam dobije domaćinstvo Eurosonga 2020., Madonni zabrani pojavljivanje na natjecanju. Taj prijedlog nije dobio potrebnu većinu.

Komentara 5

  1. Koliko god bi mi bilo žao da odustanemo, možda je ovo i najbolja opcija za nas. Kad smo u stanju poslati pjesmu sa stihovima ljubav je heroj, onda stvarno trebamo razmisliti kako dalje.

  2. Inače, BiH je objavila da ne sudjeluje 2020. Na internetu piše da je moguće da i Hr neće sudjelovati.
    S jedne strane, samo se sramotimo pjesmama kakve šaljemo, ali opet bila bi šteta ne sudjelovati.

Odgovori