Pogledajte komentare članova žirija i ukupne rezultate Looksyja 2021. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Pogledajte komentare članova žirija i ukupne rezultate Looksyja 2021.

  7 min za čitanje   4 komentara

Albina Grčić sinoć je u Opatiji osvojila dvije statue – statuu Dore i naše modne nagrade Looksy. Uz glasove čitatelja našeg portala i urednica Sanje i Mirne, odluku da Albina postaje prva dobitnica naše nagrade donio je i stručni žiri kojeg su činili poznati modni dizajneri, kritičari i poznate ličnosti. Svaki član žirija dao je bodove u rasponu od 1 do 14 – 1 bod za najlošiji styling, a 14 bodova za najbolji styling. U tablici u nastavku donosimo detaljne rezultate glasovanja svakog člana žirija, kao i glasove naših urednica.

Izvođač Pjesma Tomislav Kliškinić Ivan Tandarić Nenad Korkut Nina Mia Čikeš Dalibor Petko Sanja Daić Mirna Zaimović
Nina Kraljić (Alkonost of Balkan) Rijeka 8 1 3 2 2 7 7
Eric Reci mi 4 2 10 9 1 1 1
Ella Orešković Come This Way 9 3 12 11 7 10 12
Bernarda Colors 12 12 13 12 9 5 10
Sandi Cenov Kriv 3 13 4 8 8 2 3
ToMa Ocean of Love 7 7 1 1 11 12 13
Filip Rudan Blind 11 9 7 7 12 9 9
Beta Sudar Ma zamisli 1 10 9 5 4 6 6
CAMBI Zaljubljen 10 11 5 6 10 8 5
Ashley i Bojan Share the Love 5 4 8 10 6 11 8
Brigita Vuco Noći pijane 6 8 6 4 5 3 2
Mia Negovetić She’s Like a Dream 14 5 14 14 13 13 11
Albina Tick – Tock 13 14 11 13 14 14 14
Tony Cetinski i Kiki Rahimovski Zapjevaj, sloboda je! 2 6 2 3 3 4 4

Osim što su bodovali stylinge, stručni članovi našeg žirija dali su i svoje komentare na viđene outfite.

– Večeras smo vidjeli raznolike, neke više, neke manje uspješne stylinge. Volio bih da ubuduće natjecatelji budu još hrabriji budući da scena Eurosonga traži nešto više od dobre pjesme i glasa – istaknuo je dizajner Tomislav Kliškinić iz modnog dvojca Klisab.

Ivan Tandarić iz ELFS-a nije bio zadovoljan viđenim stajlinzima, ali ipak ističe svoje favorite.

– Na temelju isječaka pjesama imao sam dosta velika očekivanja od ovogodišnje Dore, a u konačnici nisam ni približno zadovoljan kako je to izgledalo. Ne pričam ovdje samo o stajlinzima, već i o scenografiji i režiji. Onaj tko me jedini “oduševio” je Albina, ali mislim da sam taj isti styling, ili barem komade te odjeće,  vidio već na Milici Pavlović pa nisam siguran koliko me to u konačnici oduševljava. Osim nje, korektno mi je izgledao sastav CAMBI te Tony Cetinski i Bernarda, ali to su i izvođači od kojih nisam imao neka velika očekivanja oko toga kako bi trebali izgledati. Najveće razočaranje što se tiče nastupa i stylinga definitivno mi je Nina Kraljić koja mi je uz Albinu zaoravo imala i ponajbolju pjesmu. Pjesma koja mi se najmanje svidjela je Share the Love i koliko god mi se svidjela haljina koju je Ashley obukla, toliko mi je Bojanovo odijelo bilo loše – prokomentirao je poznati dizajner iz dvojca ELFS.

Poznati modni kritičar Nenad Korkut zadovoljan je pobjedničkom pjesmom, ali smatra da styling može biti bolji.

– Izuzetno sam zadovoljan izborom Albine i njezine pjesme za naše ovogodišnje predstavljanje na Eurosongu. Bila je moj favorit i napokon sam sretan da se moj odabir poklopio s mišljenjem žirija i publike. No kako sam bio dio žirija koji je ocjenjivao najbolji styling, moram dobronamjerno primijetiti kako je taj segment ustvari bio najslabiji dio nastupa. Odlična scenska energija i sjajna koreografija uz ovako dobru pjesmu mogli bi biti dobitna kombinacija na pozornici u Rotterdamu. Međutim Albinin fenomenalan glas i izuzetna ljepota (po mom mišljenju) nisu imali pravu podršku u timu koji je bio zadužen za njezin izgled. Make up je bio korektan, no odjeća i frizura nisu ni približno istaknuli Albininu karizmu. S obzirom na tip pjesme predložio bi Albini i njezinom timu da prouče nešto sofisticiranije video uratke Gwen Stefani ili Kylie Minogue iz kojih bi mogli izvući inspiraciju. No možda je moja kritičnost samo produkt činjenice da sam od svog favorita u vizualnom smislu očekivao nešto više. Također se nadam da će joj moji komentari pomoći da svoj nastup unaprijedi. Drago mi je bilo čuti na pressici netom nakon pobjede da su i sami svjesni kako se na stylingu još može poraditi. Što se tiče najboljih stylinga na Dori 2021. posebno bi istaknuo modno promišljene i lijepo elaborirane suradnje Mije Negovetić sa Zigmanom i Bernarde s Ivicom Skokom – istaknuo je modni kritičar, a osvrnuo se i na nastup Vesne Pisarović

– Iako nije bila u konkurenciji posebno bi pohvalio nastup i styling Vesne Pisarović koji je bio senzacionalan. I za kraj čestitke Uršuli Tolj i našem Eusrosong timu koji su u ovim uvjetima napravili sjajan show  – završava Korkut.

Poznata arhitektica i fashionistica Nina Mia Čikeš ne krije zadovoljstvo ovogodišnjom Dorom te ima savjet za pobjednicu.

– Od scenografije do kostimografije izvođača, ovogodišnji cjelokupan dojam nastupa bio je neusporediv s obzirom na ono što smo navikli posljednjih godina te smatram da je to veliki pomak i uspjeh u produkcijskom smislu koji zaslužuje zasebnu pohvalu svim sudionicima natjecanja. Kao član žirija koji je ocjenjivao najbolji styling izvođača, ipak nisam mogla isključiti i čitav nastup uz kompletan dojam i energiju ostavljenu na sceni kako bi styling funkcionirao u službi pjesme i samog performansa. Zato bih istaknula Miu Negovetić i Albinu kao one koje su uspjele kroz styling najbolje izraziti svoju pjesmu. Mia je u Zigmanu izgledala neodoljivo i skladno, vrlo promišljen nastup kojim je nadmašila svoj prošlogodišnji, ne samo u kostimografskom smislu već i u samom scenskom pokretu.  Albina je bila moj favorit od početka i ništa manje nisam očekivala od njezinog stilista Stefana Orlića koji je apsolutno pogodio modus operandi, no voljela bih da se na međunarodnom natjecanju odmaknemo od tamne ton karte na sceni jer, osim što sam pobornik kolorita, smatram da će biti daleko bolji efekt na većem scenskom prostoru koji nas očekuje u Rotterdamu. Od ostalih natjecatelja, skrenula bih pažnju na izvrstan kombinezon Ivice Skoke kojeg je nosila divna Bernarda te profinjenu haljinu Elle Orešković koja nije mogla proći ispod radara. Kada je riječ o nastupima muškog djela izvođača, voljela bih da su se odvažili iskoračiti u teatar i odmaknuli od univerzalnih krojeva i tamnih tonova. Ipak je kod ovog tipa natjecanja zaista bitan cjelokupan dojam, odnosno svi trikovi i znanja kojima se treba koristiti kako bi se istaknuli u masi. Uz dozu stilske promišljenosti, kako se ne bi prešla granica dobrog ukusa – prokomentirala je Nina Mia.
Dalibor Petko, poznato TV i radijsko lice, zadovoljan je viđenim, no smatra da još ima mjesta za napredak.

Produkcijski pomak je itekako vidljiv, a na vizualnom se još treba dosta poraditi. Naši izvođači moraju naučiti koristiti garderobu radi pojačavanja dojma izvedbe, jer Eurosong to traži. Nije dovoljno samo obući lijepu haljinu ili odijelo. Ipak, bravo za pomak, jer ova Dora je konačno izgledala i zvučala kao u devedesetima, kad je to bio festival o kojem se pričalo. I prije i poslije – ističe Petko.

Uz stručni žiri, dobitnika Looksyja odlučivali su i glasovi naših urednica Sanje i Mirne te čitatelja našeg portala, koji su glasovali putem ankete. Glasovi stručnog žirija činili su 50% ukupnih bodova dok su glasovi naših urednica činili 20% ukupnih bodova. Glasovi čitatelja našeg portala činili su 30% ukupnih bodova, a skupne rezultate svih triju strana donosimo u tablici u nastavku dok rezultate ankete možete vidjeti ovdje.

# Izvođač Pjesma Žiri Urednice Čitatelji Ukupno Mjesto
1. Nina Kraljić (Alkonost of Balkan) Rijeka 16 14 29 59 8.
2. Eric Reci mi 26 2 0 28 14.
3. Ella Orešković Come This Way 42 22 40 104 2.
4. Bernarda Colors 58 15 11 84 5.
5. Sandi Cenov Kriv 36 5 6 47 11.
6. ToMa Ocean of Love 27 25 46 98 3.
7. Filip Rudan Blind 46 18 17 81 6.
8. Beta Sudar Ma zamisli 29 12 11 52 9.
9. CAMBI Zaljubljen 42 13 17 72 7.
10. Ashley i Bojan Share the Love 33 19 0 52 9.
11. Brigita Vuco Noći pijane 29 5 11 45 12.
12. Mia Negovetić She’s Like Dream 60 24 11 95 4.
13. Albina Tick – Tock 65 28 110 203 1.
14. Tony Cetinski i Kiki Rahimovski Zapjevaj, sloboda je! 16 8 6 30 13.

Nagrada Looksy Albini je dodijeljena odmah nakon završetka prijenosa iz Opatije, a u nastavku vam donosimo intervju s jučerašnjom dvostrukom pobjednicom koja nam je otkrila prve dojmove nakon osvajanja Dore i Looksyja.

YouTube video

Ovim se putem zahvaljujemo svim članovima žirija na sudjelovanju u odabiru prvog dobitnika Looksyja. Uz to, zahvaljujemo i čitateljima portala koji su svojim glasovima također sudjelovali u izboru najbolje odjevne kombinacije Dore 2021.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
12
PODIJELI ČLANAK

najnovije

Rasprava4

 1. YeahYeahFire — 15. veljače 2021. u 10:39

  @lessenziale
  Haha da da ali eto bar znaš da tvoje ideje idu i do samog takmičenja ?

 2. YeahYeahFire — 14. veljače 2021. u 23:07

  @lessenziale
  Zar ta ideja nije već donekle upotrebljena kod Ukrajine 2017 i Poljske na jesc 2019

 3. sunflower — 14. veljače 2021. u 17:58

  Trenutno je 17. na YouTube trendingu u Njemačkoj, 23. u Austriji, 94. u Srbiji, 14. u Bosni, 1. kod nas, 23. u Litvi, 86. u Rusiji, u drugim državama nije u top 200.

 4. Tom Pilibi — 14. veljače 2021. u 15:28

  @lessenziale
  Dobra ti je ideja. Morat će biti kreativni glede scenskog nastupa. Bilo je ok, ovaj nastup i koreografija na Dori, ali previše mi miriši na "već viđeno puno puta".

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?