Pogledajte pozornicu “Melodifestivalena 2019”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Viktor Brattström/SVT

Izazov dizajnerima pozornice švedskog izbora za Eurosong Melodifestivalen jest svake godine stvoriti dovoljno kreativnu pozornicu koja će stati i u manje dvorane i u Friends Arenu. Tako je bilo i ove godine.

Prije pol sata švedska televizija SVT objavila je izgled pozornice Melodifestivalena 2019. Dizajner pozornice je Viktor Brattström, kojem švedska televizija posljednjih nekoliko godina uvelike vjeruje, a u svojoj biografiji ima i dizajne dviju pozornica Eurosonga (2013. i 2016.).

Rekordna širina

Kako kaže novinar Gustav Dahlander sa SVT-a, ova pozornica je pravi kameleon, koja može promijeniti čak 35 izgleda, uključujući i opening i interval actove. Široka je rekordna 22 metra, i uključuje dijelove s LED-ekranima i samo svijetlima. Ovogodišnji LED-ekrani imaju najveću rezoluciju otkako je modernog Melodifestivalena, a najveći i najteži dio pozornice je veliki kolut koji će dominirati pozornicom.

Kako je izjavio Brattström za Dahlanderov blog, on je odbio ove godine birati između LED-ekrana i svjetiljki, pa je napravio kompromisno rješenje. Lijeva strana pozornice bit će za one natjecatelje koji će tijekom svog nastupa koristiti rad svjetala, a desna strana za one koji će za svoje nastupe trebati pomoć LED-ekrana.

– Neki izvođači mogu biti između dvije strane pozornice kako bi za istu pjesmu stvorili dva različita efekta – zaključio je Brattström.

Podsjetimo, prvo polufinale Melodifestivalena 2019 je na rasporedu 2. veljačeGöteborgu.

Komentara 8

  1. Meni ovak na slici djeluje skroz bezveze. Totalno me nicim ne privlaci i izgleda uzasno premracna. Zasada mi je najdraza pozornica upravo ona iz 2017. Bila je mala ali predivna.

  2. Meni izgleda malo messy, ali ostavljam mjesta za napredak s obzirom da mi ni pozornica 2016. nije izgledala dobro na prvu, dok nisam vidio nastupe (sad mi je jedna od najdražih).

  3. Meni ova pozornica djeluje malo retro, čak bih rekao staromodno! ESC pozornica jede ovo za doručak!

  4. Super 🙂
    I 2016. je scena na MF sa dene strane kocke u LED ekranima, a sa leve samo u svetlima. To daje odličnu raznolikost i dinamiku i pruža veće mogućnosti pri kreiranju nastupa.

  5. Jedno desetak rekorda je nabrojano na službenom blogu Gustava Dahlandera na SVT stranicama u pogledu same pozornice i kadriranja. Pozornica bolja od one u Tel Avivu, svaka čast Šveđani (opet) 😀

Odgovori