Evo kada saznajemo natjecatelje; otkriveni voditelji “Dore”

Podijeli na Facebook Twitter
Photo: Nel Pavletić (PIXSELL)

Još je točno mjesec dana ostalo do trodnevnih događanja povodom Dana HRT-a u Opatiji. Povodom toga, HRTGrad Opatija su na svojim stranicama objavili program čiji je cilj “mobilizirati sve najbolje iz bogate glazbene i scenske produkcije Hrvatske radiotelevizije, predvođene Simfonijskim i Jazz orkestrima HRT-a s gostima, vrhunskim pjevačkim imenima, te  Dorom, izborom za hrvatsku predstavnicu i pjesmu za Pjesmu Eurovizije 2019.”

Četvrtak, 14. veljače – Koncert Simfonijskog orkestra

Na samo Valentinovo, Dane HRT-a će koncertom u dvorani Drago Gervais u 20:00 sati otvoriti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Robera Farkasa, laureata Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata “Lovro pl. Matačić”. Kako je ovaj slavni dirigent rođen na Dan zaljubljenih prije 120 godina, HRT-ovi simfoničari će prigodno izvesti Vltavu Bedřicha Smetane, jedan od Matačićevih zaštitnih znakova. Koncertu će se pridružiti i riječka operna pjevačica Kristina Kolar i pobjednik prve sezone Maestra Ozren Grabarić, a cijeli program vodit će zaštitno lice Radija Rijeke Robert Ferlin.

Petak, 15. veljače – Koncert Jazz orkestra

Dan kasnije, u istoj dvorani, svoj koncert će održati Jazz orkestar HRT-a koji će na svoj način s gostima-pjevačima izvesti popularne skladbe opatijskih serenada. Izvedbama brojnih hitova, od Serenade Opatiji do MorgenaJazz orkestru će se pridružiti Antonela Doko i Elvis Stanić, Marko Tolja, Nina Kraljić, Jacques Houdek, Marko Kutlić, Iva Gortan i Damir Kedžo. Voditelji programa su Daniela Trbović i Ivan Vukušić.

Subota, 16. veljače – Dora 2019.

Ipak, šlag na kraju torte održat će se u sportskoj dvorani Marino Cvetković 16. veljače, kada će se održati Dora 2019. Od gotovo 170 pjesama, koliko je pristiglo na natječaj, HRT-ova sedmeročlana komisija će odabrati najboljih 16 (i dvije rezervne pjesme), a imena izvođača i nazive pjesama trebali bismo saznati sutra (17. siječnja) u 12:00 sati. U žiriju koji bira pjesme sjede: Vanna (hrvatska predstavnica na Eurosongu 2001.), Zlatko Turkalj (radijski voditelj i komentator Eurosonga na Hrvatskom radiju), Igor Geržina (producent HRT-voog Jazz orkestra), Ante Pecotić (skladatelj i producent), Zlatko Gall (glazbeni kritičar), Antonija Šola (pjevačica, glumica i skladateljica) i Željen Klašterka (šef hrvatske eurovizijske delegacije i predsjednik žirija).

Voditelji Dore 2019. bit će HRT-ov veteran Mirko FodorIva ŠulentićJelena Glišić.

Komentara 16

 1. Joj Fodor …..Naučio sam da ne treba imati prevelika očekivanja, tako da razočaranje ne bude veliko. Ha, ha,…..
  Predpostavljam da su jednom tjedno preslušavali pjesme koje su stizali, pa tako već napravili pre selekiju.

 2. Trebali su Vukušića…grrrrrrrr…..
  Na HRT web stranici su pozornicu opisali kao spektakularnu pa me baš zanima kako će to izgledati! Kad se oni žele dokazati, to i naprave. Nadam se da će sve biti na nivou.
  P.S. Jel tko od vas ide u Opatiju? (ja jesam)

 3. Kud baš Fodora. Čak bi i Duška pregrmio, ali Fodora… Kad god sam razmišljao o tome tko će biti voditelj, uvijek mi je u glavi bilo “SAMO NE ON”, kad ono na kraju žešći meltdown. Jedva čekam da objave natjecatelje. Strah me samo hoće li Kedžo biti na popisu. Stvarno bih želio da bude, ali bojim se da ga možda neće biti, s obzirom da ćemo ga dan prije gledati. U svakom slučaju, bit će zanimljivo sutra.

 4. Ne kužim zbog čega svi hejtaju Fodora, vodi emisiju Volim Hrvatsku pre dobro. Drago mi je što će se Iva vratiti a za ovu treću likušu ne znam tko je ali nadam se da će voditi super.

 5. Mogli su još starijeg voditelja 😆. Valjda ce biti bolji od onog sa albanskog izbora.

 6. haha pa jel moguće da su odabrali i fodora uz djevojke, pa bolje da su ivu i vukušića samo angažirali. kako god nadam se zanimljivim i dobrim pjesmama, to je ipak najvažnije.

 7. Može li proći neka emisija ili neki događaj da Mirko Fodor ne bude voditelj istog, doslovno iskaće iz svega, samo još nedostaje Barbara Kolar. Iva i Jelena su u redu, mislio sam da će nekog mlađeg staviti za suvoditelja sa Ivom i Jelenom. Jedva čekam vidjeti listu natjecatelja Dore, iako imam neki osjećaj da će biti svega.

 8. Ajmo reći da je žiri koji bira pjesme OK! Što se tiče voditelja Fodora i Jelene Glišiće, ne znam tko mi je od njih dvoje gori, ova vodi Miss Universe, a on i njegov lažan smiješak su mi totalno odbojni, jedina svijetla točka je Iva Šulentić. Sve u svemu, nisam baš oduševljen. Vi?

 9. Kao i u prethodnom komentaru mene isto zanima kako su tako brzo preslušali pjesme te izbarali najboljih 16 plus 2 rezervne pjesme.Jedva čekam saznati tko je prošao na Doru😊Voditelji su mi ok mada su mogle Iva i Jelena same biti bez Fodora,ali ajde nema veze☺

 10. Fascinatno mi je kako su tako brzo poslušali svih 170 pjesama i odlučili tko će na Doru. Ovako sve u članku navedeno djeluje zbilja odlično, pa čak i jazz i simfonijski orkestar 14. i 15. siječnja 😊
  Voditelji su mi ok. Nisu mi oni tako bitni, dok god će tečno i točno govoriti hrvatski jezik, bez prevelikog zastajkivanja i forsiranih šala.

 11. Pa jesu mogli nekog mlađeg za voditelja, a ne fosil Fodor? jesus…
  Sutra popis izvođača.. can’t wait. :P:P Nadam se da će bit ok lista.

Odgovori