Pogledajte prvi zajednički nastup Antiquea nakon 16 godina

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: ESCtoday

Švedska se ovih dana vraća u 1990-te putujućim festivalom Vi som älskar 90 talet (Mi koji volimo 90-te). Povodom tog festivala na samo jedan dan u Göteborgu vratio se duo kojeg su činili dvoje švedskih Grka. Ta grupa bila je veoma popularna u nordijskim zemljama, Grčkoj, Cipru, Njemačkoj i Italiji, a jednu njihovu pjesmu (koja je ustvari obrada) obradila je srpska pjevačica Dara Bubamara.

Riječ je o duu Antique, kojeg su krajem 1990-tih oformili Helena PaparizouNikos Panagiotidis, i čiju su glazbu obilježili grčki melos i tekst i nordijski dance pop ritam. Eurovizijski svijet ih je upoznao 2001., kada su predstavljali zemlju svojih predaka Grčku i osvojili treće mjesto, tada najviši grčki plasman na natjecanju. Sa zajedničkim su nastupima prestali 2003. godine, nakon čega je Helena započela samostalnu karijeru i 2005. godine pobijedila na Eurosongu u Kijevu.

Kako zvuči Die For You Opa Opa nakon gotovo dva desetljeća, pogledajte u videima u nastavku.

Nikos se pridružio Heleni i u izvedbi My Number One, koja će četiri godine nakon Die For You nadmašiti njihov rezultat i postati najviši grčki plasman na Eurosongu.

Komentara 6

  1. Natasha St Pier mi je za France te godine bila br. 1 i sjecam se da su je ziriji iz Sarajeva nagradili sa 12 poena, savrsena pjesma…

  2. Die for you mi je poznata s YT-a, ali nisam znala da je to bila Helena.
    Simpa pjesma, iako mi je drago da je Estonija pobijedila pa da i oni imaju tu jednu pobjedu jer su baš kvalitetni na ESC-u.

  3. My number one mi je najdraža pobjednička pjesma na euroviziji. Razlog je jednostavan. Sjećam se da sam prvi put kao klinac gledao to natjecanje i navijao za Helenu iz petnih žila da pobijedi. To se i dogodilo, a My number one je postao bezvremenski eurovzijski hit kojeg ću si uvijek rado pustiti.

  4. Obje pjesme vrlo rado poslušam i dan danas. ”Die For You” je po mome mišljenju trebala pobijediti te 2001. godine, no da je pobijedila, onda možda ne bi dobili jednu od najboljih pobjednica ikada – ”My Number One” 😍

Odgovori