Portugal ima najbolju skladbu i nastup, Italiji nagrada novinara

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Nekoliko sati pred početak velikog eurovizijskog finala dodjeljene su i tradicionalne “Marcel Bezençon” nagrade za najbolji nastup i najbolju skladbu ovogodišnjeg Eurosonga, te nagrada novinara.  Ako je sudeći po ovim priznanjima, ovo bi mogla biti vrlo uspješna večer za Portugal. Naime, skladba Amar Pelos Dois proglašena je za najbolju po izboru skladatelja svih pjesama koje se ove godine nadmeću za titulu najbolje u Kijevu. Nagradu je preuzela Salvadorova sestra i skladateljica ove pjesme, Luisa Sobral.

RTP

I u drugoj kategoriji, onoj za najbolji nastup, Portugalci su proglašeni najboljima, a odluku da je Sobralov nastup bio najimpresivniji donijeli su komentatori televizija koje prenose eurovizijska dešavanja iz Kijeva. Nagrada akreditiranih novinara za najbolju pjesmu otišla je u ruke predstavnika Italije, Francesca Gabbanija.

Podsjetimo, prošle godine nagradu novinara dobio je ruski predstavnik Sergey Lazarev, dok je pobjednica Eurosonga 2016., Jamala, imala najbolji nastup po izboru komentatora. Australka Dami Im koja je na kraju bila drugoplasirana imala je najbolju skladbu. Ovo priznanje za Portugal je još i veće kad znamo da se, prije ove godine, posljednji put situacija u kojoj jedna zemlja odnosi dvije Marcel Bezençon nagrade dogodila 2012., kad je Loreen, zanimljivo, također nagrađena za najbolju skladbu i najbolji nastup.

 

Komentara 24

 1. Bravo Zak. 👏👏👏 Znam da imaš najmanje 30 SMSova iz Rima. Moji prijatelji su oduševljeni, a ja ponosan na tebe. Svaka čast!!!

 2. Svi vokalno odlični!! Jako mi se sviđa esc ove godine iako naravo nije bolji od prošlogodišnjeg.
  NOVO – Hrvatska dobila nagradu za najbolje kadiranje (kadrovi) u glasanju preko 1000 komentatora iz press centra!!!

 3. Ponovit cu Portugal i Italija su dio plana od kada su pjesme pustene u opticaj…..Ciljano su namernute slusateljima….a efekt masa cini svoje. Ako trebam birati izmedju Italije, Portugala i Bugarske….onda je Bugarska moj izbor…a Zak u srcu !

 4. Italija, Francuska ili Bugarska, evo nadam se da neko od njih pobjeđuje, Portugal mi naprosto nije pobjednička. Jacques nadam se da ideš u TOP5. Uživajte 🙂

 5. Ja razumim da vi ne volite Portugal,al ako vec TOLIKO ljudi reagiraju pozitivno na tu pjesmu,ocito nesto znaci.

 6. Pobjeda za Portugal ili Italiju će značiti poraz primitivizma, kiča, jada i nafuranih seljakizama. Tko god od njih uzme,ja ću slaviti.

  A ovom “Atašeu” se neću obratiti ni sad, ni poslije, ni nikad, jer ga ignoriram ono na najjače.

 7. Šta su ti komentatori nacionalnih televizija bili na nekim drogama? Ili su glasali za ukupni dojam??
  Oke nastup je jedan od boljih, ali najbolji ni u ludilu…ništa se ne događa na pozornici.
  Po meni najbolje nastupe imaju Hrvatska i Armenija.

 8. Oni koji su kreirali svoje favorite sada ih i nagradjuju….haha…Vrlo neuvjerljivo da Portugal ima najbolji nastup….a isto tako da je talijanska skladba najbolja….
  Ovo se zove nametanje misljenja za koga da se glasa……

 9. POR ima najbolji nastup?! pa tip samo stoji i glupira se

  po tome ispada da SWE ili AZER nemaju nikakvi nastup

  ono, kriste

 10. Pa to što vi pod nastupom podrazumijevate vatromete, lavove koji skaču po sceni, ovce i topove – ne znači da isto misle i oni koji nagrade dodjeljuju. Nastup je emocija, senzibilitet, karizma. Sve je to nastup. E, ali vi to ne znate jer se, što bi Jacques rekao, nikako ne razumijete u glazbu, ali volite misliti suprotno. Baš ono, teški ljubitelji kiča. 😉

  A to koliko su nagrade “nebitne” vam govori i informacija da su prošle godine otišle u top 3. 😀

  Plači, moli, tu pomoći nema, Salvador uzima trofej, vaših kičeva nigdje nema 😀

 11. Ne mogu se nikako složiti da Portugal imao najbolji ovogodišnji nastup. To je sramota. Dapače,on ni nema nastup. Sam je na “pozornici”-to jest onom krugu promjera 2,3 metra i izvodi grimase i to je to. Za pjesmu kao najbolju mogao bih se čak složiti (iako je daleko to od najbolje ovogodišnje pjesme). Za nastup kao najbolji- NI-KA-KO.

Odgovori