Portugal: Poznati svi finalisti

Podijeli na Facebook Twitter
RTP

Druga polufinalna večer Festival da Canção 2019 okončana je prije nekoliko trenutaka, a na njenom koncu doznali smo imena preostala četiri finalista koji nastavljaju sanjati Tel Aviv i Eurosong 2019.

U večerašnjem polufinalu čiji domaćin je bio Lisabon, čuli smo i vidjeli ukupno osam pjesama, a samo četiri najbolje, po odluci publike i žirija, pridružili su se sretnoj četvorci iz prvog polufinala i time upotpunili spisak finalista portugalskog nacionalnog izbora.

Rezultati izgledaju ovako:

Izvođač Pjesma Žiri Televoting Ukupno
1 NBC  “Igual a ti” 10 12 22
2 Surma   “Pugna” 12 6 18
3 Madrepaz “Mundo a mudar” 6 10 16
4 Mariana Bragada  “Mar doce” 8 7 15
5 Dan Riverman  “Lava” 7 8 15
6 João Couto “O jantar” 5 5 10
7 Mila Dores “Debaixo do luar” 4 4 8
8 Lara Laquiz “O lugar” 3 3 6

NBC, Surma, Madrepaz i Mariana Bragada su u uzbudljivoj završnici u kojoj je svaki bod bio presudan uspjeli izboriti nastup u velikom finalu 2. ožujka kada ćemo doznati i ime izvođača koji će braniti boje Portugala na 64. Eurosongu.

Tko će predstavljati Portugal na Eurosongu 2019.?

Loading ... Loading ...

Komentara 6

  1. Kužim hype oko Conana i jasno mi je da bi to bio najbolji izbor za Portugalce, ali meni ta pjesma uopće ne sjeda, ni na prvo, ni na drugo, ma ni na jedno slušanje. Moji favoriti su Calema i Matay.

  2. Surma od samog pocetka!!!!! Jako sam sretna da cu ju slusati i u finalu. Njezina pjesma mi je neka druga dimenzija. Neusporediva s bilo kojom. Ostat ce na mojoj playlisti, ali za Eurosong (za sigurno dobar plasman) ce itekako biti pogodan Conan cija pjesma mi je, uz Surminu, najbolja na ovom nacionalnom izboru.

  3. Inace Conan Osíris me osvojio pjesmom na prvo slušanje i onda je nastup samo pojačao dojam, moj favorit za predstavnika 🇵🇹

  4. Conan Osíris bi trebao predstavljati 🇵🇹 daleko najbolja pjesma, jedinstvene melodije uz dobru koteografiju i nastup ovo bi moglo jako daleko u Finalu Eurosonga

Odgovori